OT:TDI PD 96kW

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

OilRos
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od OilRos »

Len tak amatersky urobeny predhrev...10L kanister v kufri odkial to cuca..ale chistam sa to cele prerobit....aby to bolo ako to ma byt! :-D
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

A co takhle profi set
http://www.rostlinnyolej.cz/cs/konverze ... ort-3.html? Za ty prachy by to mohlo být nový (LOL)
nemám žádné auto na naftu
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(rofl)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:24, celkem upraveno 1 x.
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

tak me dochází nafta a chci zkusit namichat tedy 60 / 40 pro naftu vs. rostlinnej olej ( jen rostlinej nebo i jinej olej ??? ) .. nestnae se nic teda ??? jinak mam TDi PD ... muze to jezdit i na smesnou naftu ( bionafta ) ???
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:24, celkem upraveno 1 x.
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

radluk píše:Fire
ja myslim ze v pohode, nemelo by se tomu celkem nic stat, akorat si hlidej olej, u primeho vstriku pri malem zatizeni - otackach to muze jit nespalene do klikove skrine.
Smesna nafta v poho, mas tam max. 36 % MEŘO. A v nynejsi dobe ma skodovka - VW urcite uz motory pro provoz na smesnou naftu.
To znamená zbytečně to nedusit pod 2 tis. otáček abych to vše pořádně spálil jo ??? jinak moje TDI PD rok 2001 má Bionaftu ( směsnou ) dovolenou, ale přítelkyně s TDI PD 2007 rok to má zakázaný, takže koncern VW a bio no nevím... (offtopic) ... jinak který přesně ty typy oleje můžu používat ??? díkec ...
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Napádá mě, proč to míchat s olejem, když to je k dostání na benzínkách !!!! tak jaký je rozdíl když namíchám OLEJ / NAFTA a nebo když natankuju BIONAFTU rovnou ??? díkec
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

v bionaftě není olej, ale metyester (olej zbavený glycerýnu)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

která varianta je šetrnější k autu teda ???
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Fire píše:která varianta je šetrnější k autu teda ???
nalej uvidíš miloš
karel.tdi
Sběrač informací

Příspěvek od karel.tdi »

slovacek.milos
čo uvidi ? vodníka????????????
karel
slovacek.milos
Aktivista

karel.tdi píše:slovacek.milos
čo uvidi ? vodníka????????????
karel
no karle já to vidím tak že jede snad všechno tak pokud řešíš co nalít a v jakém poméru tak jsem napsal nalej a uvidíš miloš
Kuba
Přispěvovatel

Příspěvek od Kuba »

Fire píše:
radluk píše:Fire
ja myslim ze v pohode, nemelo by se tomu celkem nic stat, akorat si hlidej olej, u primeho vstriku pri malem zatizeni - otackach to muze jit nespalene do klikove skrine.
Smesna nafta v poho, mas tam max. 36 % MEŘO. A v nynejsi dobe ma skodovka - VW urcite uz motory pro provoz na smesnou naftu.
To znamená zbytečně to nedusit pod 2 tis. otáček abych to vše pořádně spálil jo ??? jinak moje TDI PD rok 2001 má Bionaftu ( směsnou ) dovolenou, ale přítelkyně s TDI PD 2007 rok to má zakázaný, takže koncern VW a bio no nevím... (offtopic) ... jinak který přesně ty typy oleje můžu používat ??? díkec ...
No pokud mám správný informace, tak VW a ŠKODA jednu dobu povolovali bionaftu. Potíž byla v tom, že někdy odešlo čerpadlo a zákazník to reklamoval že to bylo kvůli bionaftě a VW pak řekli ( možná i oprávněně ) že zákazník nedodržel tankování bionafty podle normy EN 590. Takže byl problém uhlídat kvalitu, takže to povolení pak VW stáhlo. Navíc kuri=ozní je, že VW na svoje motory bionaftu v mnoha případech schvalovalo, ale BOSCH, kterej tam montoval většinu čerpadel, to enschvaloval.

Každopádně u všech aut od r.v. ca 1995 - 2000 nahoru jsou už hadičky i těsnění odolný bionaftě, takže NO PROBLEM.

Bohužel v důsledku spřísňování emisních limitů a zaváděním DPF (Dieselpartikelfilteru neboli filtru pevných částic) se zvyšuje nejen spotřeba a snižuje výkon, ale jsou při používáni BIONAFTY potíže s regenerací filtru. Proto VW ani SKODA už ve vozech s DPF bionaftu nepovoluje :-( :-!
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
slovacek.milos
Aktivista

informace jsou zajímavé, k těm hadičkám ti řeknu že mám obojí, normální odolnou ropným látkam a M10 odolná na metylester, hadice neměknou a netečou, co se týče čerpadel, tak tu je článek jednoho taxikáře ze slovenska jezdí s koktávkou TDi najeto 600000 měsíčně 15000, leje olej do nádrže bez jakýchkoliv úprav, ohřívané to asi má já když mrknu do mé SDi je tam teplota paliva 51 stupnů miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“