ceny bionafty

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Slavkov
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Slavkov »

slovacek.milos píše:18l oleje 2l metanolu a půl deci louhu a do rána :o :o je to tam :-D miloš
.. a jak praví klasik 007: "protřepat, nemíchat" :D :D :D ... pouze humor

Dejte si POZOR při manipulaci na ten methanol a hydroxid, POZOR může to být koleda o slepotu a sežrání, tak OPATRNĚ
GIV Variant TDi ???kW
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Slavkov píše:
slovacek.milos píše:18l oleje 2l metanolu a půl deci louhu a do rána :o :o je to tam :-D miloš
.. a jak praví klasik 007: "protřepat, nemíchat" :D :D :D ... pouze humor

Dejte si POZOR při manipulaci na ten methanol a hydroxid, POZOR může to být koleda o slepotu a sežrání, tak OPATRNĚ
no kdybys byls z čech to chápu ale víš že červené víno obsahuje metanol
to máme v těle, až někdo oslepne to bude asi stát velde zadřeného lukáše na RO, :-D a nějaké sežrání to ani neregistruji, chudáci živnostníci co louhovali kůže a ani rukavice neměli :-D miloš
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ono v té Tvé "rovnici" poněkud chybí údaje o koncentraci :)

Nicméně obecně k věci, roztoky NaOH vyvolávají těžké poleptání kůže, očí a sliznice. Absorbce kůží způsobuje těžké nevratné popáleniny, neboť rozpouští tkáně. Kontakt s očima způsobuje velmi těžké popáleniny v lepším případě.vede k zánětu spojivek.

Nevíš, co kdo kde sežene... sežene krystalický, hrkne to (nedej bože) rozpustit do vody a ouha :o Nevím, jak koncentrovaný používáš ty (15%?), ale v opravdu koncentrovaném si ruce rozhodně mýt nemůžeš 8)

Mimochodem to dávkování je dobré dělat přesně, ať se nevyrábí zbytečně moc mýdla, (noteeth)

A že methanol je sviňa, to je také pravda.

POUZE ŘÍKÁM OPATRNĚ ... nic víc, nic míň (LOL)... už jsem pár zdevastovaných "chemiků" viděl a také dělali triviální bezpečné věci...
GIV Variant TDi ???kW
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

Slavkov píše:Ono v té Tvé "rovnici" poněkud chybí údaje o koncentraci :)

Nicméně obecně k věci, roztoky NaOH vyvolávají těžké poleptání kůže, očí a sliznice. Absorbce kůží způsobuje těžké nevratné popáleniny, neboť rozpouští tkáně. Kontakt s očima způsobuje velmi těžké popáleniny v lepším případě.vede k zánětu spojivek.

Nevíš, co kdo kde sežene... sežene krystalický, hrkne to (nedej bože) rozpustit do vody a ouha :o Nevím, jak koncentrovaný používáš ty (15%?), ale v opravdu koncentrovaném si ruce rozhodně mýt nemůžeš 8)

Mimochodem to dávkování je dobré dělat přesně, ať se nevyrábí zbytečně moc mýdla, (noteeth)

v čem tedy nejléperozpustit louh a v jaké koncentraci?? Díky Lešek

A že methanol je sviňa, to je také pravda.

POUZE ŘÍKÁM OPATRNĚ ... nic víc, nic míň (LOL)... už jsem pár zdevastovaných "chemiků" viděl a také dělali triviální bezpečné věci...
Skoda Octavia I combi 1,9TDI, 96kW, ASZ
Skoda Octavia II 4x4 combi 1,9TDI, 77kW, BKC
VW Caddy 2,0SDI, 51kW, BDJ
slovacek.milos
Aktivista

stím dávkováním mám hydroxid sodný49% a už jsem přešel systém z filmu sůl nad zlato" přiměřeně přiměřeně", kámoš mi říkal že jednou dal toho louhu dvakrát tolik a měl rosol, jestli dáš oleje 18 nebo 23 litrů, metanolu 1.8 nebo2.2, louhu +- pořád stejný výsledek , mýdla je pořád stejně, když děláš náráz třeba 150 litrů v průsvitných kanystrech tak to krásně porovnáš, to jsme se všera dobře zasmáli :-D :-D jak někdo louh s metanolem proháněl hodinu v mixeru, nebo něco filtrovat přes kávovar filtr (LOL) :-D miloš
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

no já se ptal v čem je nejlepší rozpustit ten louh a s jakou koncentrací? Díky Lešek
slovacek.milos
Aktivista

já to nikdy nedělal, jeden chemik teroretik mi řekl že když hydroxid rozpustím ve vodě reakce neproběhne a výpočty a vzorce, že ho musím rozpoštět v metanolu tak jsem tento postup zavrhl a kupuji tekutý asi při nule ztuhne na kámen v teplé místnosti se zar rozpustí miloš
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

Dobrý den,
kamarád mi vykládal jak do svého golfa s motorem 1,6D od VW z jedničkové řady golfů, lije použitej olejz restaurece přefiltrovanej pouze s přes punčochu, prý s tím najel dost km a nestálo ho to ani korunu protože borec z hospody byl rád že se toho zbavil.

Chtěl jsem se tedy zeptat, pokud bych se dostal k tomuto oleji, provedl bych nejprve přefiltrování přes punčochu (kvůli mechanickým nečistotem)
pak mě napadlo udělat ze starého čerpadla z golfa na 12V nějakej systém a přehnat tento olej přes normální standartní palivový filtr.

Vy říkáte že mám do toho přidat methylakohol v množstvi 1:10, ale moc jsem nepochopil co s tím pak. Vezmu láhev, průhlednou a naleju tam olej, pak do toho naleju metylakohol odpovídajícího množství. (doufám že to nevybuchne, kyž kyselinu liju do vody tak to nic nedělá ale naopak to bouchá ne?)
a teď jako víčko nechám otevřený nebo uzavřený?
ta lahev by měla asi zůstat venku aby to bylo odvětrávaný?
nemám zařízení na převod methyl alkoholu zpět do lahve takže to mám nechat třeba dva dny "něco dělat" a pak je to připravené k použití?
pochopiljsem to tak že na dně bude "žvýkačka" kterou pak vyhodím?
Víte mám TDI AHU, a pro jistotu bych to chtěl míchat s naftou 50:50. myslíte že to nebude ke škodě? teď jezdím za 2,4kč pak bych jezdil za nějkých 1,6kč což se mi vyplatí.
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

Miloš: kde kupuješ tekutý louh, jáho nemůžu vůbec sehtat?? Pls pošli alespoň výrobce kdo to dělá. Díky Lešek
slovacek.milos
Aktivista

lesek píše:Miloš: kde kupuješ tekutý louh, jáho nemůžu vůbec sehtat?? Pls pošli alespoň výrobce kdo to dělá. Díky Lešek

kde bydlíš miloš
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

V Praze. lešek
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Vecernicek"]Dobrý den,
kamarád mi vykládal jak do svého golfa s motorem 1,6D od VW z jedničkové řady golfů, lije použitej olejz restaurece přefiltrovanej pouze s přes punčochu, prý s tím najel dost km a nestálo ho to ani korunu protože borec z hospody byl rád že se toho zbavil.

Chtěl jsem se tedy zeptat, pokud bych se dostal k tomuto oleji, provedl bych nejprve přefiltrování přes punčochu (kvůli mechanickým nečistotem)
pak mě napadlo udělat ze starého čerpadla z golfa na 12V nějakej systém a přehnat tento olej přes normální standartní palivový filtr.

Vy říkáte že mám do toho přidat methylakohol v množstvi 1:10, ale moc jsem nepochopil co s tím pak. Vezmu láhev, průhlednou a naleju tam olej, pak do toho naleju metylakohol odpovídajícího množství. (doufám že to nevybuchne, kyž kyselinu liju do vody tak to nic nedělá ale naopak to bouchá ne?)

pravděpodobně si zaděláš na pěkný průser miloš
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 22 kvě 2008, 11:32, celkem upraveno 2 x.
lesek
Přispěvovatel

Příspěvek od lesek »

slovacek.milos píše:
lesek píše:V Praze. lešek
na SZ miloš
máš to tam... lešek
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

slovacek.milos píše:
Vecernicek píše:Dobrý den,

pravděpodobně si zaděláš na pěkný průser miloš
nechápu, můžeš rozvést kde mám chybu ?
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Kde se prodává bionafta v Českých Budějovicích?
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“