Tahání volantu a plavání na VW Passat 85kW PD r.v.98
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tahání volantu a plavání na VW Passat 85kW PD r.v.98
Zdravím mám problém s řízením.Po zimě co jsem změnil gumy z 15/195/65 na 16/205/55 mi auto dost plave na výmolech a podélných nerovnostech. Projevuje se to i při brždění když změním směr zatáčení na opačnou stranu, auto uhne do strany.Uhýbá jen předek ....dělal mi i zadek a auto bylo nestabilní.Ale to byly vysekané silentbloky v zadu.To už je OK.Další projev je že mi to dost tahá do volantu právě na podélných nerovnostech na cestě jako jsou vyjeté koleje a nebo takové ty propadlé kraje na horších cestách ,potom musím pořád korigovat směr jízdy volantem.Ramena jsem všechny dvakrát kontroloval i kulové čepy vše bez sebemenších vůlí.Jediné co mi připadá že by mohlo být je že na kulákách je silentblok a vněm šroubovice a když rukama silně zatáhnu za kolo je vidět jak ta šroubovice v tom silentbloku pruží. To je asi vpořádku když je to siletblok, ale tak mně napadá že to jediné nejvíce ovlivňuje směr jízdy.V servisu mi řekli taky že je vše na nápravě v pořádku a není co hledat nj ale znám servisy
.Díky za jakoukoliv radu jestli měl někdo podobný probém 
- patrik.kloucek
- Aktivista
- papirex
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
souhlas... zimni OK, letni 225 vepředu a plave na vyjetejch kolejích...
myslel jsem, že to je řízením, protože mi servo teče na levé straně. ale kámoš mě vyvedl z omylu... zkusili jsme zimní a ok...
DOTAZ
dá se opravit tečící servo? nebo má někdo odkaz na nějaké levnější ???
myslel jsem, že to je řízením, protože mi servo teče na levé straně. ale kámoš mě vyvedl z omylu... zkusili jsme zimní a ok...
DOTAZ
speed4ever - ATJ - vstřiky 130k, Turbo před výměnou.
jo servo mi taky tece na levy strane (leva - kdyz si stoupnes pred auto), ptal jsem se na to v servisu a rikali ze to pravdepodobne bude servo cerpadlo
nebo to bude jen naky tesneni a to se spravit da
VW GOLF III_1.9 TDI, 66kW_1Z, *1995
ty širší gumy mají na tom taky podíl ale jel jsem se stejným passatem který byl na 17-kách a ten prostě seděl na nerovnostech jak přibitý,jen kopíroval povrch.Nemá někdo výkres celé přední nápravy s řízením ,alespoň s nějakým popisem?Mám taková dojem že ještě nějaké silentbloky jsou ještě za kulákama směrem ke sloupku řízení.Možná by mohl být zakopaný pes tam. 
- papirex
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
teče to kolem levý manžety. levá zevnitř. a opravdu teče. mám zasr... celý podběh a servoolej fakt mizí z nádobky. údajně tam je gufero, co nejde vyměnit. je to zalisovaný a musí se měnit řízeníRed píše:![]()
jo servo mi taky tece na levy strane (leva - kdyz si stoupnes pred auto), ptal jsem se na to v servisu a rikali ze to pravdepodobne bude servo cerpadlomusel by to ale zvednout a podivat se tak na 100% nevim - kazdopadne si kontroluj nadobku se servo kapalinou, me se stalo ze mi vyteklo skoro vsechno
ale to by si poznal
- papirex
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
teče to kolem levý manžety. levá zevnitř. a opravdu teče. mám zasr... celý podběh a servoolej fakt mizí z nádobky. údajně tam je gufero, co nejde vyměnit. je to zalisovaný a musí se měnit řízeníRed píše:![]()
jo servo mi taky tece na levy strane (leva - kdyz si stoupnes pred auto), ptal jsem se na to v servisu a rikali ze to pravdepodobne bude servo cerpadlomusel by to ale zvednout a podivat se tak na 100% nevim - kazdopadne si kontroluj nadobku se servo kapalinou, me se stalo ze mi vyteklo skoro vsechno
ale to by si poznal