Nevim zda jsem kompetentni k vyjadreni zda ford ano nebo ne ale mam toho s nima dost najeto,takze trochu prispeju -
1/ Sierra 2,3D celkove najeto buh vi,strara klasika,az na to ze se sviraly predni podbehy v nasledku jakesi ranky na predek nikdy nic
2/Sierra 1,8TD rv91 koupeno 93 v D udajne najeto 73t km(sice vypadala ze ano ale nevim,byla od firmy a po rane na zadek)denni provoz 85%mesto a zavady tyto: praskly remen(potkani - oprava cirka20t)prejezd o 3tis. km moje blbost nepocitam jako vadu,po asi dvou letech vymena podavaciho naftoveho cerpadla(odesla membrana - cena noveho kolem 2,5t),spojka + pritlacak + 1x pedal spojky za dobu provozu 3x,desticky cirka po 12tis,kazda ctvrta vymena desticek sly i kotouce,prodavano podzim 98 najeto pokud pocitam ze bylo tech 73tis celkem 425tis.
3/Scorpio 2,9 automat - nebudu hodnotit mel jsem chvilku - nebyl dobry kup
4/Mondeo rv94 1.8 16V - bylo u me rok - zadny problem
5/Mondeo rv 97 1.8TD combi - 2 roky - zadny problem
6/ ted po pauze bez Fordu dalsi - Focus rv03 1.8TDCi najeto necelych 100t a zavada byla vymena turba(ale prodejce se zachoval super a slo to z 75% na nej)
Takze to jsou me zkusenosti z Fordem,jezdil jsem s OCT+Fab nafta i benz a ani tam jsem nemel problemy,je fakt ze ve Fordu se citim vic "jako doma" nez v autech od koncernu VW ale to je otazkou mozna zvyku
Defmanik píše: ...Těsně po zkončení dvouleté záruky se mi kompletně oloupaly prahy až na plech-ford (Valoušek) reklamaci neuznal protože nedošlo k prorezivění tak jsem po usilovném pátrání našel na jednom prahu kvíteček rzi a jeden uznali a druhej jsem platil a ještě mi tvrdily že to je moje vina že jsem si tam měl dát zástěrky...
Tomuhle teda moc nerozumim,s korozi u Focuse sice byly problemy ale pokud byla serviska'(pred FL nemusela byt) potrvzena ze byly prohlidky tak problemy nebyly a menilo ( nebo opravovalo) bez reci.
Jo jeste jsem zapomnel - podnikovy Transit rv 94 - najeto kolem 200t km, pouze olej a nafta, oprava pouze snimac prutoku paliva.