ceny bionafty

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
radimb
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od radimb »

evil píše:
radimb píše:vzhledem k nekrestanskym cenam nafty se asi taky pustim do "lidove tvorivosti", problem ale je ze nikde nedokazu najit firmu, ktera prodava methanol :(
Najít a koupit není problém, problém je cena. Když jsem naposledy hledal někdy v lednu (chtěl jsem zkusit jezdit na E85, protože mám zatím všechno na benzín), vycházelo to přibližně na 32 Kč/L. Je tam automaticky započtena spotřební daň jako u benzínu a tu ti vrátí až po prokázání, že to nebylo spotřebováno jako palivo... (prosím berte to jako nepotvrzenou informaci)
Alespon na ceskem netu sem nic rozumneho nenasel. Snad jedine benzin co se pouziva do leteckych modelu, ale tam je methanolu jen 75% (10% nitromethan a 15% ricinovy olej). Netusim ale jestli je to pouzitelne.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

radimb píše:
evil píše:
radimb píše:vzhledem k nekrestanskym cenam nafty se asi taky pustim do "lidove tvorivosti", problem ale je ze nikde nedokazu najit firmu, ktera prodava methanol :(
Najít a koupit není problém, problém je cena. Když jsem naposledy hledal někdy v lednu (chtěl jsem zkusit jezdit na E85, protože mám zatím všechno na benzín), vycházelo to přibližně na 32 Kč/L. Je tam automaticky započtena spotřební daň jako u benzínu a tu ti vrátí až po prokázání, že to nebylo spotřebováno jako palivo... (prosím berte to jako nepotvrzenou informaci)
Alespon na ceskem netu sem nic rozumneho nenasel. Snad jedine benzin co se pouziva do leteckych modelu, ale tam je methanolu jen 75% (10% nitromethan a 15% ricinovy olej). Netusim ale jestli je to pouzitelne.
dávej si pozor na míchání já metanol nalil do pochybného benzínu jako že zvýším jeho kvalitu a ten se mi rozdělil na dvě půlky ta horní byla dobrá a ta spodní hořela hrůzně černo, napřed jsem feldu natočil na LPG prohřál přepl na benál, chvíli se motor domlouval a odmlouval a jel miloš
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(rofl)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:51, celkem upraveno 1 x.
radimb
Nováček

Příspěvek od radimb »

milos.slovacek

spis sem uvazoval o tem ze by se to dalo pouzit na esterifikaci. Protoze jen cisty methanol sa me nikde nepodarilo vypatrat. Tak sem si rikal ze by snad mohl jit i ten modelarsky benzin. Sice 56,- Kc za litr je dost, ale kdyz na litr repkoveho oleja pouzije jen 17% methanolu (podle jakehosi navodu) tak to neni az zas tak spatne.
slovacek.milos
Aktivista

radimb píše:milos.slovacek

spis sem uvazoval o tem ze by se to dalo pouzit na esterifikaci. Protoze jen cisty methanol sa me nikde nepodarilo vypatrat. Tak sem si rikal ze by snad mohl jit i ten modelarsky benzin. Sice 56,- Kc za litr je dost, ale kdyz na litr repkoveho oleja pouzije jen 17% methanolu (podle jakehosi navodu) tak to neni az zas tak spatne.
17% ? stačí 10 litrů na sto a čistý i osum a ne na 83 17litrů, miloš
slovacek.milos
Aktivista

směšná nafta 29.90 hodonín unicorn miloš
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

radluk píše:smesna je i v Brne, na Vinohradech 29,90, a na vyjezdu z Brna smer Slavkov / UH u te same firmy pouze 29,50 :P
A není náhodou ten Unicorn v opačném směru - na příjezdu od dálnice od Slavkova? (LOL) Na výjezdu je Slovnaft :D
GIV Variant TDi ???kW
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

radluk píše:Slavkov
no, je to mozne, je na strane kdyz jedes do Brna, ja jel z Brna, byla na leve strane, sorry, blbe jsem to napsal, ale je dulezita lokalizace, to uz by nasel i slepy ten Unicorn v opacnem smeru :D
... jasně, já jenom, že zrovna tam je problém, že se tam z druhé strany nedostaneš. Pokud se "na prase" neotočíš na tom čtyřproudovém dálničním přivaděči nebo se nepojedeš otočit na Rohlenku (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
slovacek.milos
Aktivista

směšná je i ve vesdelí n.m.29,90 a nafta se u čsad vyšplhala na 34,80 Kč miloš
truck
Přispěvovatel

Příspěvek od truck »

Na tu směsku od UNICORNU bych raděj nejezdil už jsou první srdeční příhody. Obsahuje tak 20% ředidla místo nafty zkuste chvíli ňufat naftu třeba od benziny a ten smradlavý kal.
slovacek.milos
Aktivista

truck píše:Na tu směsku od UNICORNU bych raděj nejezdil už jsou první srdeční příhody. Obsahuje tak 20% ředidla místo nafty zkuste chvíli ňufat naftu třeba od benziny a ten smradlavý kal.
víš o konkrétní srdeční příhodě?, napiš jméno číslo telefonu komu se to stalo a s jakým motorem, aby to zas nebylo čichový věm a bájné lhaní :-D , pokud je palivo vadné dá se reklamovat a škodu pak vymáhat miloš
slovacek.milos
Aktivista

kupte si někdo aditivum do nafty a přilejte 1 ml na litr takové malé množství a výfuk je cítit jinak miloš
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

včera jsem bral naftu v tišnově, no katastrofa, zatah nula, nejede to, řve to... (crazy)
slovacek.milos
Aktivista

Vecernicek píše:včera jsem bral naftu v tišnově, no katastrofa, zatah nula, nejede to, řve to... (crazy)
to běž reklamovat reklamovat se dá každé zboží at sepíšou reklamační protokol miloš
slovacek.milos
Aktivista

radluk píše:slovacek.milos
nemas sanci vyreklamovat takove natankovani... bezny clovek neuspeje, jak to chces reklamovat. Vzdy si najdou vymluvu ( technicky stav motoru, palivove soustavy, necistoty, cizi primesy v Tve nadrzi a bla bla bla ). Jedine by jsi musel natankovat vzorek, zaplatit si analyzu a pak na ne podat nejake trestni oznameni.
a už jsi někdy zkoušel reklamovat natankované palivo? ja ne, je potřeba sepsat reklamační protokol a na ty výmluvy je tu odchodní inspekce miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“