Alespon na ceskem netu sem nic rozumneho nenasel. Snad jedine benzin co se pouziva do leteckych modelu, ale tam je methanolu jen 75% (10% nitromethan a 15% ricinovy olej). Netusim ale jestli je to pouzitelne.evil píše:Najít a koupit není problém, problém je cena. Když jsem naposledy hledal někdy v lednu (chtěl jsem zkusit jezdit na E85, protože mám zatím všechno na benzín), vycházelo to přibližně na 32 Kč/L. Je tam automaticky započtena spotřební daň jako u benzínu a tu ti vrátí až po prokázání, že to nebylo spotřebováno jako palivo... (prosím berte to jako nepotvrzenou informaci)radimb píše:vzhledem k nekrestanskym cenam nafty se asi taky pustim do "lidove tvorivosti", problem ale je ze nikde nedokazu najit firmu, ktera prodava methanol
ceny bionafty
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
dávej si pozor na míchání já metanol nalil do pochybného benzínu jako že zvýším jeho kvalitu a ten se mi rozdělil na dvě půlky ta horní byla dobrá a ta spodní hořela hrůzně černo, napřed jsem feldu natočil na LPG prohřál přepl na benál, chvíli se motor domlouval a odmlouval a jel milošradimb píše:Alespon na ceskem netu sem nic rozumneho nenasel. Snad jedine benzin co se pouziva do leteckych modelu, ale tam je methanolu jen 75% (10% nitromethan a 15% ricinovy olej). Netusim ale jestli je to pouzitelne.evil píše:Najít a koupit není problém, problém je cena. Když jsem naposledy hledal někdy v lednu (chtěl jsem zkusit jezdit na E85, protože mám zatím všechno na benzín), vycházelo to přibližně na 32 Kč/L. Je tam automaticky započtena spotřební daň jako u benzínu a tu ti vrátí až po prokázání, že to nebylo spotřebováno jako palivo... (prosím berte to jako nepotvrzenou informaci)radimb píše:vzhledem k nekrestanskym cenam nafty se asi taky pustim do "lidove tvorivosti", problem ale je ze nikde nedokazu najit firmu, ktera prodava methanol
milos.slovacek
spis sem uvazoval o tem ze by se to dalo pouzit na esterifikaci. Protoze jen cisty methanol sa me nikde nepodarilo vypatrat. Tak sem si rikal ze by snad mohl jit i ten modelarsky benzin. Sice 56,- Kc za litr je dost, ale kdyz na litr repkoveho oleja pouzije jen 17% methanolu (podle jakehosi navodu) tak to neni az zas tak spatne.
spis sem uvazoval o tem ze by se to dalo pouzit na esterifikaci. Protoze jen cisty methanol sa me nikde nepodarilo vypatrat. Tak sem si rikal ze by snad mohl jit i ten modelarsky benzin. Sice 56,- Kc za litr je dost, ale kdyz na litr repkoveho oleja pouzije jen 17% methanolu (podle jakehosi navodu) tak to neni az zas tak spatne.
-
- Aktivista
17% ? stačí 10 litrů na sto a čistý i osum a ne na 83 17litrů, milošradimb píše:milos.slovacek
-
- Aktivista
... jasně, já jenom, že zrovna tam je problém, že se tam z druhé strany nedostaneš. Pokud se "na prase" neotočíš na tom čtyřproudovém dálničním přivaděči nebo se nepojedeš otočit na Rohlenkuradluk píše:Slavkov
no, je to mozne, je na strane kdyz jedes do Brna, ja jel z Brna, byla na leve strane, sorry, blbe jsem to napsal, ale je dulezita lokalizace, to uz by nasel i slepy ten Unicorn v opacnem smeru

GIV Variant TDi ???kW
-
- Aktivista
-
- Aktivista
víš o konkrétní srdeční příhodě?, napiš jméno číslo telefonu komu se to stalo a s jakým motorem, aby to zas nebylo čichový věm a bájné lhanítruck píše:Na tu směsku od UNICORNU bych raděj nejezdil už jsou první srdeční příhody. Obsahuje tak 20% ředidla místo nafty zkuste chvíli ňufat naftu třeba od benziny a ten smradlavý kal.

-
- Aktivista
- Vecernicek
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
-
- Aktivista
a už jsi někdy zkoušel reklamovat natankované palivo? ja ne, je potřeba sepsat reklamační protokol a na ty výmluvy je tu odchodní inspekce milošradluk píše:slovacek.milos
nemas sanci vyreklamovat takove natankovani... bezny clovek neuspeje, jak to chces reklamovat. Vzdy si najdou vymluvu ( technicky stav motoru, palivove soustavy, necistoty, cizi primesy v Tve nadrzi a bla bla bla ). Jedine by jsi musel natankovat vzorek, zaplatit si analyzu a pak na ne podat nejake trestni oznameni.