A6 nebo Sharan?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A6 nebo Sharan?
Potřeboval bych od Vás poradit. Mám A6 avanta s 1,9 TDI 99. Mám nabídku nakoupi Sharana II s TDI PD 115. Cenová relace je podobná. Spíš bych potřeboval názor co od Sharana čekat za podpásovky, případně jestli si polepším nebo pohorším. S A6 nemám žádné problémy i náprava drží. Důvod, který mi vedek úvaze je blížící se nutnost nakládat kočárek - do Sharana by se vešel nesloženej + mnoho krámů k tomu. Dík za všechny relevantní názory.
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
- daniel.987
- Přispěvovatel
Řešil jsem stejný problém s místem. Měl jsem alhambru 02 PD115k. Asi budeš hledat těžko něco jinýho co se týká prostoru a komfortu. Spotřeba 6,5-7,5 litrů při svižné jízdě. 700 litrů kufru v základu nemá chybu. Pak si zvykneš na ten vnitřní prostor a vyšší posed a budeš říkat "jak jsem mohl mít osobák?" Ten kdo sedne za tebe bude mít místa taky dost. Ještě klimatronik a nezáv. topení a rodinka pojede jak v bavlnce. Já teď už vozím kočárky dva a měnil jsem za T4 caravelle. Ne snad že bych nebyl s alhambrou spokojen, ale T4 jsem chtěl už dávno vyzkoušet. A už jsem pochopil proč sem o T4 říká kdo jednou zkusí, nechce jinak.
Každopádně je sharan výborná voba.
Každopádně je sharan výborná voba.

Sharan ASZ
Octavia AGR
Octavia AGR
Tak tak, vnitřní prostor skvělý, 7 míst se taky občas hodí, integrovaný dětský sedačky jsou paráda. Bez sedaček se 2 lidi vyspí a do toho obýváku se pak vejde třeba Honda 900 Fire-Blade - pokud třeba jezdíš na okruh... 2Tuny na kouli a šestikvalt při 140 km/h - 2500 otáček.
Normálně se do kufru vejdou dva nesložený kočárky vedle sebe. Nádrž přes 80 litrů po hrdlo - dá se na ni ujet i 1400 Km (dálka dovolená 5,5 litru na sto, jinak 6,5 a tankuju po 1200 km) Ve standardu naftový přihřívač - za pár stovek je z toho nezávislé topení - mám teď a už aby mrzlo. Fakt lepší auto zatím neznám, jsem spokojenej a když vidím, jak složenej kočárek zabere celej kufr normálního auta nebo co lidi vozej na střešních nosičích, tak bych osobák už nechtěl.
(taky se tam vejdou na stojáka 200litrové sudy - vezl jsem i 4 -plný --:D
(normálně do kufru 2 naležato a ještě je tam místo 
Normálně se do kufru vejdou dva nesložený kočárky vedle sebe. Nádrž přes 80 litrů po hrdlo - dá se na ni ujet i 1400 Km (dálka dovolená 5,5 litru na sto, jinak 6,5 a tankuju po 1200 km) Ve standardu naftový přihřívač - za pár stovek je z toho nezávislé topení - mám teď a už aby mrzlo. Fakt lepší auto zatím neznám, jsem spokojenej a když vidím, jak složenej kočárek zabere celej kufr normálního auta nebo co lidi vozej na střešních nosičích, tak bych osobák už nechtěl.
(taky se tam vejdou na stojáka 200litrové sudy - vezl jsem i 4 -plný --:D

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

MirekX píše:Tak tak, vnitřní prostor skvělý, 7 míst se taky občas hodí, integrovaný dětský sedačky jsou paráda. Bez sedaček se 2 lidi vyspí a do toho obýváku se pak vejde třeba Honda 900 Fire-Blade - pokud třeba jezdíš na okruh... 2Tuny na kouli a šestikvalt při 140 km/h - 2500 otáček.
(taky se tam vejdou na stojáka 200litrové sudy - vezl jsem i 4 -plný --:D(normálně do kufru 2 naležato a ještě je tam místo
Nádrž přes 80litrů? Ty jo co to máš za auto? a spotřeba 5,5? to je nějaké divné. mám taky sharana. souhlasím s tebou že asi není nic lepšího. kdo jednou vyzkouší MPV nedokáže pochopit jak mohl jezdit předtím v nějakém osobáku ale tohle co tu píšeš je pro mě tak trošku bokem.
VW sharan 2001, 1,9tdi PD 85kw, chip 135HP
normálně natankuješ 70 litrů a když zamáčkneš čudlík u víčka, tak ještě 15 litrů přidáš
spotřeba na dálku pod 6 klidnou jízdou úplně vpohodě (ne dálnice 150 )
než něco budeš zase plácat, tak si to zkus

spotřeba na dálku pod 6 klidnou jízdou úplně vpohodě (ne dálnice 150 )
než něco budeš zase plácat, tak si to zkus

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.

jo, u oktávky + 10 litrů
když odděláš špunt do nádrže, tak u sharana pistolí zatlačíš na takový plíšek směrem nahoru a vesele tankuješ dál, octa ten čudlík má plastový a tuším, že se mačká pro změnu dovnitř jako do nádrže.
Ale bylo to tady rozebíraný, nejni dobrý to takhle nacpat a pak poodjet 100m a nechat na sluníčku
když odděláš špunt do nádrže, tak u sharana pistolí zatlačíš na takový plíšek směrem nahoru a vesele tankuješ dál, octa ten čudlík má plastový a tuším, že se mačká pro změnu dovnitř jako do nádrže.
Ale bylo to tady rozebíraný, nejni dobrý to takhle nacpat a pak poodjet 100m a nechat na sluníčku

- este
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
sakra nejsem z ¨toho teda nějak moudrej tohle slyšim poprvýMirekX píše:jo, u oktávky + 10 litrů
VW T5 GP 103 KW long
jo, je to ono, pistolí se opřeš o ten čudlík a zatlačíš ho jako dovnitř (od sebe) a na dovolenou dojedeš o 200 km dál...
u sharana je to ten plíšek a tlačit se musí při tankování vzhůru (za ten oblouček), tam +250 km
.
je to ale jako bezpečnostní prostor, aby to nešlo při tankování naplnit a při zadělání víčka to zabublá a je to, jak jsem psal, použít jen, když hned jedu a z nádrže něco motor odsaje, aby vám to na parkovišti neudělalo louži...

u sharana je to ten plíšek a tlačit se musí při tankování vzhůru (za ten oblouček), tam +250 km

je to ale jako bezpečnostní prostor, aby to nešlo při tankování naplnit a při zadělání víčka to zabublá a je to, jak jsem psal, použít jen, když hned jedu a z nádrže něco motor odsaje, aby vám to na parkovišti neudělalo louži...