ceny bionafty

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Petr H.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petr H. »

Karburátor musíš požít mechanický, tomu je fuk co na to řídící jednotka. Ani nepředpokládám, že by se tim někdo zabýval. Mnohem jednodušší bude si zajít koupit auto na LPG a koupit si litr uhlovodíku za nějakých 16 až 17,- Kč. Kdekoliv a bez námahy.

To že to hnedé na dně je glycerýn, není žádná novina tady se řeší, jak je to s tím návodem. Mimochodem miloš po každý píše něco jiného. Takže všichni pak uvaří mýdlo a glycerýn. A nebo vyrobí lihoolej.
Pokud máš směsnej olej z kuchyně, kde si kuchař pokaždý koupí jinou flašku a do toho vyškvaří sádlo z 10 druhů zvířat tak nejsi schopen od oka stanovit množství louhu ani náhodou. Pokud máš olej z vekovýrobny kde berou 1 druh na palety, tak mozná nějaké měřo vyrobíš. Jsi schopen určit kolik ti toho proreagovalo a kolik ti v tom zůstalo původních surovin?
A jak se tu snadno dočtete někdo má šupinek pár, někdo čvrtku někdo plnou sklenici.... ;)
alda164
Přispěvovatel

Příspěvek od alda164 »

2 Petr H. : Hele klídek :-) . Já teda zatím vyrábím z čistýho RO , ale když vznikne Meřo , je to znát. Je to prosté smradu methanolu a je to čiré, dokud neproběhne reakce, je to jaksi kalné. Naspod se mi usadí tmavý glicerýn a mýdlo, víc neřeším. Z výrobního tanku to stočím do skleněnýho demiónu a tam okem vidím, na čem jsem.Když né hned, tak za dva tři dni , to má jiskru, jako víno.Pravda stálost mně moc netrápí, nedělám na sklad.Naliji a jezdím.V létě je to super.Uvidíme co zima. :D
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta
Radar
Přispěvovatel

Příspěvek od Radar »

Petr H. píše:Karburátor musíš požít mechanický, tomu je fuk co na to řídící jednotka. Ani nepředpokládám, že by se tim někdo zabýval. Mnohem jednodušší bude si zajít koupit auto na LPG a koupit si litr uhlovodíku za nějakých 16 až 17,- Kč. Kdekoliv a bez námahy.

To že to hnedé na dně je glycerýn, není žádná novina tady se řeší, jak je to s tím návodem. Mimochodem miloš po každý píše něco jiného. Takže všichni pak uvaří mýdlo a glycerýn. A nebo vyrobí lihoolej.
Pokud máš směsnej olej z kuchyně, kde si kuchař pokaždý koupí jinou flašku a do toho vyškvaří sádlo z 10 druhů zvířat tak nejsi schopen od oka stanovit množství louhu ani náhodou. Pokud máš olej z vekovýrobny kde berou 1 druh na palety, tak mozná nějaké měřo vyrobíš. Jsi schopen určit kolik ti toho proreagovalo a kolik ti v tom zůstalo původních surovin?
A jak se tu snadno dočtete někdo má šupinek pár, někdo čvrtku někdo plnou sklenici.... ;)
Musíš víc číst. O něco výše zmiňuju titraci a tou se určí kolik louhu tam patří. A to jak proběhla reakce určíš podle měrné hmotnosti hustoměrem co se podobá lihoměru. Nebo odměříš přesně množství a přesně zvážíš - to je můj případ.
A poslední v čem se mýlíš je ten líh. Použít by šel, ovšem čistej a výrobní postup se taky trochu liší. A jeho cena taky nejni příznivá.
Octavia 110PS AHF+Sprint 764 EGR+CAT OFF+jednohmota
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Petr H. píše:Karburátor musíš požít mechanický, tomu je fuk co na to řídící jednotka. Ani nepředpokládám, že by se tim někdo zabýval. Mnohem jednodušší bude si zajít koupit auto na LPG a koupit si litr uhlovodíku za nějakých 16 až 17,- Kč. Kdekoliv a bez námahy.

a proč to vůbec řešíš si v klidu namíchej svoji směs a jezdi, sám jsi to zhodnotil, že na mýdlo a lihoolej jezdit je nesmysl, počítat ššupiny :? (crazy) jestli se tě peře mohu na něco zeptat kam chceš tu debatu dopracovat nebo k čemu směřuješ, krademe hydrolej,šmelíme,mýdlaříme,lihujeme, seš policajt? nebo k nějakému složitému zařízení, které ti zjistí složení oleje a vypočítá složitý vzorec, pak si postavíš nějakou varnu s přepínátkama,ohřívátkama,digitálníma měřičema, a tam v bílém plášti vyrobáš ten jedinečný esterifikát, se vymáčkni o co ti jde :? :-D miloš
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

2 Alda 164: do čeho to meřo leješ? Do Forda nebo i do osobáku?
nemám žádné auto na naftu
alda164
Přispěvovatel

Příspěvek od alda164 »

kartmen píše:2 Alda 164: do čeho to meřo leješ? Do Forda nebo i do osobáku?
Ahoj.Jen do toho Forda.Do osobáku bych to taky klidně nalil, ale ne do systému PD, ten se vys.al už při 80 tisících, i když byla používána jen nafta.
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

slovacek.milos píše:[a proč to vůbec řešíš si v klidu namíchej svoji směs a jezdi, sám jsi to zhodnotil, že na mýdlo a lihoolej jezdit je nesmysl, počítat ššupiny :? (crazy) jestli se tě peře mohu na něco zeptat kam chceš tu debatu dopracovat nebo k čemu směřuješ, krademe hydrolej,šmelíme,mýdlaříme,lihujeme, seš policajt? nebo k nějakému složitému zařízení, které ti zjistí složení oleje a vypočítá složitý vzorec, pak si postavíš nějakou varnu s přepínátkama,ohřívátkama,digitálníma měřičema, a tam v bílém plášti vyrobáš ten jedinečný esterifikát, se vymáčkni o co ti jde :? :-D miloš
(rofl) klidně si mysli že jsem polda.. možná si si nevšiml tohle je veřejné forum, a psát do veřejného fora o věcech co nejsou veřejně dostupné, je jaksi podivné a nezdvořilé. Pokud informace nechceš veřejně prezentovat tak si je jaksi nech pro sebe. Dokonale jsi znehodnotil všecha vlákna svejma rozumama o ničem. Jediné co z tých příspěvků vyplynulo je, že jsi největší chytrolín široko daleko, kterej všechno ví všechno zná, sežene všechno za nejlepší cenu a přitom světe div se jezdí z traktorem a zadarmo, protože ho to baví...
jist
Přispěvovatel

Že by?

Příspěvek od jist »

Obrázek ;)
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:
slovacek.milos píše:[a proč to vůbec řešíš si v klidu namíchej svoji směs a jezdi, sám jsi to zhodnotil, že na mýdlo a lihoolej jezdit je nesmysl, počítat ššupiny :? (crazy) jestli se tě peře mohu na něco zeptat kam chceš tu debatu dopracovat nebo k čemu směřuješ, krademe hydrolej,šmelíme,mýdlaříme,lihujeme, seš policajt? nebo k nějakému složitému zařízení, které ti zjistí složení oleje a vypočítá složitý vzorec, pak si postavíš nějakou varnu s přepínátkama,ohřívátkama,digitálníma měřičema, a tam v bílém plášti vyrobáš ten jedinečný esterifikát, se vymáčkni o co ti jde :? :-D miloš
(rofl) klidně si mysli že jsem polda.. možná si si nevšiml tohle je veřejné forum, a psát do veřejného fora o věcech co nejsou veřejně dostupné, je jaksi podivné a nezdvořilé. Pokud informace nechceš veřejně prezentovat tak si je jaksi nech pro sebe. Dokonale jsi znehodnotil všecha vlákna svejma rozumama o ničem. Jediné co z tých příspěvků vyplynulo je, že jsi největší chytrolín široko daleko, kterej všechno ví všechno zná, sežene všechno za nejlepší cenu a přitom světe div se jezdí z traktorem a zadarmo, protože ho to baví...

zapoměl jsi pořád napsat to jedno o co ti jde, :? vlákna o ničem se podívej na tu fotku asi budeš hluchý slepý a němý,cos vyrobil nic? cos předvedl nic? rozumy o ničem, ještě ti chybí rozum jak nějaký věděc CSc popisuje n a netu že se po esterifikaci dá metanol oddestilovat a použít znova to tu už taky někdo našel, to si tam taky přidej mezi ty své přesné nějaké návody, to tam pomůžeš zas radlukoviny, psát umíš ale hledat a dělat nic jen kecat, protože neumíš sehnat metanol za 16 ve velkoobchodním skladu tak jsou všichni chytrolíni, rozumbradi, to je tvůj problén někdo ti tam napsal že mu sehnání metanolu stačilo 15 minut, jen nás napadáš a taky jak napsáno urážíš, mě teda ne boj s lidskou blbostí je můj denní chleba, když jsme šmelináří a zloději, brouci pytlíci tak si lidově řečeno nas.... (LOL) kdo mě slušně napsal na email slušně jsem mu odpověděl a hned všechnop věděl ty tu akorát vrtáš a pořád si mimo mísu :? a se slovem zdvořilost se bodni (wallbash) svoji neschopnost chceš zatím naprojektovat do nějakého chytrolína široko daleko jinak z tebe nic nevypadlo v oblasti esterifikace si na úrovni internetového teoretika a pořád se ti něco zdá a kdo tu pořád místo vědomostí začínáte s broukem pytlíkem tak navštěvujte forum dobré ráno milé děti tam si pokecáte
-D miloš
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 19 črc 2008, 13:05, celkem upraveno 3 x.
martins70
Nováček

Příspěvek od martins70 »

Na směsnou bionaftu se už nejezdí, rozhlédněte se po surovém řepkovém oleji.
martins70
Nováček

Příspěvek od martins70 »

Divoké forum
slovacek.milos
Aktivista

martins70 píše:Divoké forum
tak tu máš radluka, karla tomáše traka a podle nich je to o ničem nic :-D miloš
martins70
Nováček

Příspěvek od martins70 »

Stačí to vyzkoušet a potom to nebude o ničem
martins70
Nováček

Příspěvek od martins70 »

Jak dlouho se tím zabýváš?
slovacek.milos
Aktivista

asi tak čtyři roky, před tím jsem začínál s odformovávacím olejem, esterifikaci jsem viděl před deseti lety jak amík v garáži to dělal a jezdil, a tak jsem se k tomu probádal 60.000 na SDi a 33000 felda, jinak před tím LPG, a t to je pro někoho těžko ty návody které jsou správně tak (LOL) musíš třeba olej přefiltrovat přis kávovar to bych viděl tak na měsíc a pak třeba hodinu míchat metanol s louhem ve starém mixeru, to by mě stará vykopla z baráku a mixer by vydával asi kouřový signál, to abych se připojistil :-D miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“