ceny bionafty
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
si namíchej dej si vzorek za okno a budeš vědět přesně co se ti v nádrži odehrává, jinak je to otázka pro jasnovědce milošPat-izon píše:nazdar do jakyho poměru mužu smichat naftu s olejem aby nedošlo k ucpávání a podobným věcem co dělá olej když je v nádrži a motor neni nato předělanej??? poměr na 50 litru (ať se lip počitá)
olej bude dule je hustči a nafta navrchu a po zahřáti se to smichá ale otázka byla trochu jiná do jakyho poměru to mužu smichat aby se mi to nezacpalo bavim se tu o zasiráni trubek čerpadla filtru a podobnych věcechslovacek.milos píše:si namíchej dej si vzorek za okno a budeš vědět přesně co se ti v nádrži odehrává, jinak je to otázka pro jasnovědce milošPat-izon píše:nazdar do jakyho poměru mužu smichat naftu s olejem aby nedošlo k ucpávání a podobným věcem co dělá olej když je v nádrži a motor neni nato předělanej??? poměr na 50 litru (ať se lip počitá)
-
- Aktivista
-
- Aktivista
a co řikáš na přidáváni benzinu do nafty na lepši zimni starty??? kamoš to tak dělá a chváli si to ale mně to přinde nelogicky nejsu chemik ale akorát vim že benzin má daleko větši vyhřevnost ale vzimě musi plavat navrchu ne???ten benzin... to se kdysi známimu autobusákovi povedlo v létě natankovat 25 litru benzinu do karosy a pak až si blb všiml tak dotankoval naftou ale pry to byla taková sila že ho to zarvalo do sedačky pak to pry jezdilo lip i na naftuslovacek.milos píše:si namíchej a vzorek si dej za okno a máš přehled, já to tak dělám hlavně na podzim milošPat-izon píše:asi ten nejběžnějši něakej stolni fritovacislovacek.milos píše:a co si představuješ pod pojmem olej, palmový, slunečnicový,motorový, vyfrit , dětský, olivovýmiloš
U FIAT UNO 1.3 D naprosto vpohodě, dokonce i výrobce to doporučoval v zimě, když někdo natankoval nebo měl v nádrži letní naftu. FIAT, VW a Mercedes-Benz v 80 letech min.století doporučovaly max. 30 % benzinu do nafty, ale někdy stačí i 10 %, někde je na to i tabulka na internetu. Nafta pak jen tak neparafinuje ale mění se průběh hoření a prodlužuje se prodleva vzplanutí a proto motor hlavně na volnoběh a při nízkym zatížení znatelně "klepe". Dneska to už výrobci nedovolujou tohle přimíchávání důvody tu rozebírat nebudu. PS: Jo a nejprv benzin a pak naftu at se to smíchá.Pat-izon píše:no to je dobry já mám prvniho tak měsic uno 13D a šlape jak hodinky ale nevim co vzimně kdyžtak to pak testnu a kolik asi na nádrž se má přidat toho benzinu??? aby to bylo tak akorát???oldaf píše:Chytne líp a hlavně ti neztuhne ve velkých mrazech nafta.
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
-
- Aktivista
ford píše pro státy kde není zimní motorová nafta -10 1/4 benálu a -20 1/2 benálu výkon se snižuje, nafa s benálem se nedělí a nahoře neplave miloš
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 31 črc 2008, 04:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
Já bych řekl , že nafta má větší výhřevnost, než benzín.Ale je to hořlavina druhé třídy, takže asi v čase se dá z benzínu dostat víc energie, ale je větší spotřeba.Pat-izon píše:a co řikáš na přidáváni benzinu do nafty na lepši zimni starty??? kamoš to tak dělá a chváli si to ale mně to přinde nelogicky nejsu chemik ale akorát vim že benzin má daleko větši vyhřevnost ale vzimě musi plavat navrchu ne???ten benzin... to se kdysi známimu autobusákovi povedlo v létě natankovat 25 litru benzinu do karosy a pak až si blb všiml tak dotankoval naftou ale pry to byla taková sila že ho to zarvalo do sedačky pak to pry jezdilo lip i na naftuslovacek.milos píše:si namíchej a vzorek si dej za okno a máš přehled, já to tak dělám hlavně na podzim milošPat-izon píše: asi ten nejběžnějši něakej stolni fritovaci
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta