Bugs.Bunny píše:Asi mě teď ukamenujete klucí.
Favority, felície, una, ax, matize, ........... by si normální lidi kupovat snad ani neměli. Mám husí kůži když vidím matku se dvěma potomky a čerstvím řidičákem ve schnilém fáčku. To jsou v dnešní době auta dobrá tak do lesa a né na naše silnice. Ti kteří se tu snaží tvrdit cosi o tom, že crash ve fáčku nebo v superbu je to samé..... není to to samé.
Tak a teď do mě.......
Naprostý souhlas.
Samozřejmě, někdo si vybírat nemůže a někomu je to jedno.
A kecy o pirátech silnic, no pánové, opravdu kecy.
Jaksi někomu nedochází, že stačí být parkrát změřen radarem a jste pirát bez papírů.
O tom, že rychlost jako taková nemá s bezpečností na silnicích nic společného je snad jasné i totálnímu vemenu, nebo snad ne?
Budeme považovat za piráta řidiče, který několikrát překročil rychlost? No fuj, kdo jezdíte podle předpisů napište to sem, nikdo z vás nejezdí vždy podle rychlostních limitů.
Problém je v tom, že nesprávný spůsob předjíždění, nedání přednosti v jízdě a nedodržení bezpečné vzdálenosti (tedy nejčastější příčiny všech havárií) jsou k vidění až
PO havárii a nikdo ji nemůže sledovat ani pokutovat.
A tak chytré hlavy vytáhnou radar a všichni jsou aktivní jako černý uhlí.
Budeme měřit, budeme buzerovat, bude to bude vypadat, že se snažíme a ještě nám do obecního rozpočtu potečou miliony.
Leda houby s octem, nic se nezmění. To pouze tisíce lidí, kteří musí jezdit každý den budou bez papírů.
A brečet nad zhovadilým a agresivním chováním řidičů se bude ještě dlouho, alespoň do té doby, než někomu dojde, že jezdit každý den po republice řadově stokilometrové vzdálenosti průměrnou rychlostí 45 km/hod udělá za krátký čas magora úplně ze všech.
Považuji za naprostou zhovadilost dodržovat 50km/hod ve vesnici, která je 5km dlouhá, v úseku bez jediného baráku v hluboké noci.
Ale radar vám hned řekne, pozor, tohle je pirát silnic.
Tak kde je logika?
Logika je v hlavách lidí. Kdo jezdí jako kr.tén, je jedno v jakém autě sedí.
A zpět k autům. Alespoň Superb, ještě lépe auto z vyšší střední třídy od Audi, BMW nebo Mercedes.
Já nemám ani jedno z nich a už vůbec ne dva takové vozy, ale ano, tohle poskytuje relativní bezpečnost oproti vozům, s kterými musíme bohužel každý den jezdit.
Čím menší tím horší a Favorit nebo Škoda 120, to je čistý adrenalin. Z toho vás ani nemusí vystříhávat, stačí po kouskách vytahat.