rada nad život

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

JiRaY
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od JiRaY »

Tak v češtině jednička nejsem,občas nějaký překlep udělám,ale snažím se jim vyhnout.Jinak,píšu bez háčků,a čárek,a i s nimi,jak mne zrovna napadne,na netu je dovoleno obojí :)

Fáčka bych se nebál,pokud by bylo slušné.Proč nechceš znovu BX?Stojí prd,a celkem vydrží.
Jinak mi jde taky špatně řadit zpátečka,muísm počkat cca 3-4 sekundy,než tam jde,vyšlápnu spojku,počítám do pěti,a pak pomalým tahem nasadím zpátečku.

Za tím olejem si stojím,nejde o to,že tam je třeba špatný typ,viskozita(velmi časté),ale i od špatného výrobce-že je tam něco co není total,nebo shell,s ostatními je to napytel.
No,a samo měnit olej,předepisuje výrobce každých 60 000km,já měním co dva roky,a převodovce to prospívá,navíc mi pomáhá s řazením Militec :-)
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

JiRaY píše:Tak v češtině jednička nejsem,občas nějaký překlep udělám,ale snažím se jim vyhnout.Jinak,píšu bez háčků,a čárek,a i s nimi,jak mne zrovna napadne,na netu je dovoleno obojí :)

Fáčka bych se nebál,pokud by bylo slušné.Proč nechceš znovu BX?Stojí prd,a celkem vydrží.
Jinak mi jde taky špatně řadit zpátečka,muísm počkat cca 3-4 sekundy,než tam jde,vyšlápnu spojku,počítám do pěti,a pak pomalým tahem nasadím zpátečku.

Za tím olejem si stojím,nejde o to,že tam je třeba špatný typ,viskozita(velmi časté),ale i od špatného výrobce-že je tam něco co není total,nebo shell,s ostatními je to napytel.
No,a samo měnit olej,předepisuje výrobce každých 60 000km,já měním co dva roky,a převodovce to prospívá,navíc mi pomáhá s řazením Militec :-)
tak tjá si auto nesháním mám uno 1.3d a jezdi perfektně sus spokojenej a teď sem si opravil Matiza byl ťuklej za krásny penize jinak bych do teho nešel... Bx si už nekoupim byl sem strašně smutnej jak mi rozpraskala od slunička palubka kde je ofuk na předni sklo a kryt na okolo budiku byly to strašně křehky plasty a strašně vrzaly když sem ho prodával tak sem je měnil ale to už sem nesehnal v barvě byla to hrozná drbačka... a na dnešni dobu je to zastaraly... otec ho měl v dieslu a než když ho prodal tak mněl najeto 350 000 km jediny závady byly praskly trubičky od přepadu pérováni ale to stářim a jinak jen udržba... jinak auto shánim pro kamaráda protože je blázen a nějak se mu zalibil maluch fáčka nejsou špatny ale nesmi byt shnily...
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

My máme doma kromě pracovní Octávie ještě Favorita. Dvě auta v rodině jsou velmi běžný a často i nutný jev a každý to zná.
Favorit jako přibližovadlo na houby, koupaliště, nákup nebo rezervní vůz je nejlepší volba.
Jezdí to za málo, povinné ručení za pár korun, nic se na něm ne.ere a když už ano, oprava opět za pár korun.
Devět palců z deseti pro favorita Favorit. Jen ta karoserie, která shnije i na fotce z loňské dovolené, je existenční problém.
Když v tom ale jedu a míjím protijedoucí vozidlo nicmoc kvality nižší střední třídy, často si říkám, že kdyby to byla čelní srážka tak je jedno, jestli budu připoutaný nebo ne.
Ve Favoritu se opravdu bojím.

Kdo z obyčejných lidí ale může vlastnit dvě slušná a bezpečná auta alespoň jako Octavii, Golf atd.
O tom, že by jsme si mohli všichni dovolit Mercedes nebo BMW si můžeme ještě nechat pár let zdát. :D
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

Richi píše:My máme doma kromě pracovní Octávie ještě Favorita. Dvě auta v rodině jsou velmi běžný a často i nutný jev a každý to zná.
Favorit jako přibližovadlo na houby, koupaliště, nákup nebo rezervní vůz je nejlepší volba.
Jezdí to za málo, povinné ručení za pár korun, nic se na něm ne.ere a když už ano, oprava opět za pár korun.
Devět palců z deseti pro favorita Favorit. Jen ta karoserie, která shnije i na fotce z loňské dovolené, je existenční problém.
Když v tom ale jedu a míjím protijedoucí vozidlo nicmoc kvality nižší střední třídy, často si říkám, že kdyby to byla čelní srážka tak je jedno, jestli budu připoutaný nebo ne.
Ve Favoritu se opravdu bojím.

Kdo z obyčejných lidí ale může vlastnit dvě slušná a bezpečná auta alespoň jako Octavii, Golf atd.
O tom, že by jsme si mohli všichni dovolit Mercedes nebo BMW si můžeme ještě nechat pár let zdát. :D
přesně tak!!! kdo si muže dovolit 2 slušná bezpečná auta... já su šťastnej že mám uno a co sem velmi vyhodně koupil matiza su spokojenej jen ten nataženej ksicht souseda a jeho narážky mně rozesmivaji za 25 let si neni schopný koupit jiny auto než VAZa a stěžuje si furt ne spotřebu 13litru... (rofl) kamoša sem už naočkoval na fávo a slibil mu že mu dám pul garáže náhradnich dilu tak asi už upouči od malucha... když to nedám mu tak to odvezu na šroťák...
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Asi mě teď ukamenujete klucí.
Favority, felície, una, ax, matize, ........... by si normální lidi kupovat snad ani neměli. Mám husí kůži když vidím matku se dvěma potomky a čerstvím řidičákem ve schnilém fáčku. To jsou v dnešní době auta dobrá tak do lesa a né na naše silnice. Ti kteří se tu snaží tvrdit cosi o tom, že crash ve fáčku nebo v superbu je to samé..... není to to samé. :)
Tak a teď do mě.......
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

Bugs.Bunny píše:Asi mě teď ukamenujete klucí.
Favority, felície, una, ax, matize, ........... by si normální lidi kupovat snad ani neměli. Mám husí kůži když vidím matku se dvěma potomky a čerstvíým řidičákem ve schnilém fáčku. To jsou v dnešní době auta dobrá tak do lesa a né na naše silnice. Ti kteří se tu snaží tvrdit cosi o tom, že crash ve fáčku nebo v superbu je to samé..... není to to samé. :)
Tak a teď do mě.......
Pozor tahle debata je o menšich či malych autech na ježděni do práce a ne jako o rodinnym Matiz A uno jsou moje auta a manželka nemá řidičák všude je vozim já lidi se zabijou v jakymkoliv autě a ne jen v malym obě auta mám ve 100% technickym stavu kamarád jak už sem tady psal má jako rodinny auto Safrána pokud viš jak to vypadá... pokud dobře čtu tuhle debatu tak nikdo tu nesrovnával bezpečnost superba s favoritem to zas tady nerozšiřuj nesmyslny řeči. Teď se laskavě zamysli co je protebe lepší nebo to ani nemusiš já ti to hned řeknu protebe by bylo nejlepši mit safrana a dojiždět do práce superbem žejo :-) samozřejmně že tehosuperb si koupiš do práce a hlavně na bouráni přece tak bezpečny auto si nebudeš kupovat jen na ježděni... Já jezdim já nebourám to bouráni mile rád přenechám zbrklým lidem co maji suberby pasaty audyny a podobny (LOL)
Bugs.Bunny
Aktivista

Počítám s tím, že můžu nabourat protože jsem pirát a možná už nemám řidičák. :) A když nenabourám já, tak to někdo může plesknout do mě. Někdo zodpovědný a s ridičákem. Keci typu " já jezdím a né bourám " jsou dobré do hospody a né na naše silnice.
Jo a kdybych někdy tááákhle ulétl a měl safrana tak s ním nebudu jezdit ani do práce, to je pravda. :)
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

Favority, felície, una, ax, matize, ........... by si normální lidi kupovat snad ani neměli. Mám husí kůži když vidím matku se dvěma potomky a čerstvím řidičákem ve schnilém fáčku. To jsou v dnešní době auta dobrá tak do lesa a né na naše silnice. Ti kteří se tu snaží tvrdit cosi o tom, že crash ve fáčku nebo v superbu je to samé..... není to to samé. :)
Tak a teď do mě.......
Jenomže je sposta lidí kteří mají na výběr , buď schnilýho favorita nebo chodit pěšky . Je to smutný ale je to tak . A díky vládě za tuto vymoženost ještě zaplatí !
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

1pavel píše:
Tak a teď do mě.......
Jenomže je sposta lidí kteří mají na výběr , buď schnilýho favorita nebo chodit pěšky . Je to smutný ale je to tak . A díky vládě za tuto vymoženost ještě zaplatí !
přesně tak a bez auta to už dnes nejde
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

auto si kupuju abych s ním jezdil a né abych s ním boural. a když jedu s nějakou plechovkou tak se prostě modlím aby do mě nikdo nevlít :roll: bezpečnost je príma ale není to vše
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

Bugs.Bunny píše:Počítám s tím, že můžu nabourat protože jsem pirát a možná už nemám řidičák. :) A když nenabourám já, tak to někdo může plesknout do mě. Někdo zodpovědný a s ridičákem. Keci typu " já jezdím a né bourám " jsou dobré do hospody a né na naše silnice.
Jo a kdybych někdy tááákhle ulétl a měl safrana tak s ním nebudu jezdit ani do práce, to je pravda. :)
jenže má toho safrána 10 let a bez jakych koliv závad je prvni majitel... on je asi vyjimka já vim že wolgswageny audi a škoda jsou bezporuchovy každej kdo to má tak to opěvuje...ty keci jsou vmym připadě bohužel protebe pravda ty tvoje keci otom že už nemáš řidičák a že si pirát styď se zasebe vypádá to že si tym něco kompenzuješ ale až nekeho zabiješ tak Ty pujdeš sedět protože máš bezpečny auto a já pak budu chodit smát se ti počkej dojde natebe a tobě podobny...
Naposledy upravil(a) Pat-izon dne 03 srp 2008, 20:36, celkem upraveno 2 x.
Bugs.Bunny
Aktivista

turbo kamna power píše:auto si kupuju abych s ním jezdil a né abych s ním boural. a když jedu s nějakou plechovkou tak se prostě modlím aby do mě nikdo nevlít :roll: bezpečnost je príma ale není to vše
Já si taky kupuju auto abych s ním jezdil, ale počítám s tím, že můžu já nebo někdo jiný do mě nabourat. Mám za sebou dost ošklivé bouračky ( nikdy moje vina a nebo jsem seděl jako pasažer) a počítám s tím, že to kdykoliv může přijít znovu. Nejde jen o velikost auta ale i výbavu (ABS,ESP, Airbagy) Jsem atejista a myslím, že modlení moc nepomáhá. (noteeth)
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Tak a teď do mě.......
Naprostý souhlas.

Samozřejmě, někdo si vybírat nemůže a někomu je to jedno.
A kecy o pirátech silnic, no pánové, opravdu kecy.
Jaksi někomu nedochází, že stačí být parkrát změřen radarem a jste pirát bez papírů.
O tom, že rychlost jako taková nemá s bezpečností na silnicích nic společného je snad jasné i totálnímu vemenu, nebo snad ne?
Budeme považovat za piráta řidiče, který několikrát překročil rychlost? No fuj, kdo jezdíte podle předpisů napište to sem, nikdo z vás nejezdí vždy podle rychlostních limitů.
Problém je v tom, že nesprávný spůsob předjíždění, nedání přednosti v jízdě a nedodržení bezpečné vzdálenosti (tedy nejčastější příčiny všech havárií) jsou k vidění až PO havárii a nikdo ji nemůže sledovat ani pokutovat.
A tak chytré hlavy vytáhnou radar a všichni jsou aktivní jako černý uhlí.
Budeme měřit, budeme buzerovat, bude to bude vypadat, že se snažíme a ještě nám do obecního rozpočtu potečou miliony.
Leda houby s octem, nic se nezmění. To pouze tisíce lidí, kteří musí jezdit každý den budou bez papírů.
A brečet nad zhovadilým a agresivním chováním řidičů se bude ještě dlouho, alespoň do té doby, než někomu dojde, že jezdit každý den po republice řadově stokilometrové vzdálenosti průměrnou rychlostí 45 km/hod udělá za krátký čas magora úplně ze všech.

Považuji za naprostou zhovadilost dodržovat 50km/hod ve vesnici, která je 5km dlouhá, v úseku bez jediného baráku v hluboké noci.
Ale radar vám hned řekne, pozor, tohle je pirát silnic.
Tak kde je logika?
Logika je v hlavách lidí. Kdo jezdí jako kr.tén, je jedno v jakém autě sedí.

A zpět k autům. Alespoň Superb, ještě lépe auto z vyšší střední třídy od Audi, BMW nebo Mercedes.
Já nemám ani jedno z nich a už vůbec ne dva takové vozy, ale ano, tohle poskytuje relativní bezpečnost oproti vozům, s kterými musíme bohužel každý den jezdit.
Čím menší tím horší a Favorit nebo Škoda 120, to je čistý adrenalin. Z toho vás ani nemusí vystříhávat, stačí po kouskách vytahat.
Pat-izon
Přispěvovatel

Příspěvek od Pat-izon »

Richi píše:
Tak a teď do mě.......
Naprostý souhlas.

Samozřejmě, někdo si vybírat nemůže a někomu je to jedno.
A kecy o pirátech silnic, no pánové, opravdu kecy.
Jaksi někomu nedochází, že stačí být parkrát změřen radarem a jste pirát bez papírů.
O tom, že rychlost jako taková nemá s bezpečností na silnicích nic společného je snad jasné i totálnímu vemenu, nebo snad ne?
Budeme považovat za piráta řidiče, který několikrát překročil rychlost? No fuj, kdo jezdíte podle předpisů napište to sem, nikdo z vás nejezdí vždy podle rychlostních limitů.
Problém je v tom, že nesprávný spůsob předjíždění, nedání přednosti v jízdě a nedodržení bezpečné vzdálenosti (tedy nejčastější příčiny všech havárií) jsou k vidění až PO havárii a nikdo ji nemůže sledovat ani pokutovat.
A tak chytré hlavy vytáhnou radar a všichni jsou aktivní jako černý uhlí.
Budeme měřit, budeme buzerovat, bude to bude vypadat, že se snažíme a ještě nám do obecního rozpočtu potečou miliony.
Leda houby s octem, nic se nezmění. To pouze tisíce lidí, kteří musí jezdit každý den budou bez papírů.
A brečet nad zhovadilým a agresivním chováním řidičů se bude ještě dlouho, alespoň do té doby, než někomu dojde, že jezdit každý den po republice řadově stokilometrové vzdálenosti průměrnou rychlostí 45 km/hod udělá za krátký čas magora úplně ze všech.

Považuji za naprostou zhovadilost dodržovat 50km/hod ve vesnici, která je 5km dlouhá, v úseku bez jediného baráku v hluboké noci.
Ale radar vám hned řekne, pozor, tohle je pirát silnic.
Tak kde je logika?
Logika je v hlavách lidí. Kdo jezdí jako kr.tén, je jedno v jakém autě sedí.

A zpět k autům. Alespoň Superb, ještě lépe auto z vyšší střední třídy od Audi, BMW nebo Mercedes.
Já nemám ani jedno z nich a už vůbec ne dva takové vozy, ale ano, tohle poskytuje relativní bezpečnost oproti vozům, s kterými musíme bohužel každý den jezdit.
Čím menší tím horší a Favorit nebo Škoda 120, to je čistý adrenalin. Z toho vás ani nemusí vystříhávat, stačí po kouskách vytahat.
konečně někdo s rozumem jinak dnes sem se musel z práce stavit v olmiku a parkoval sem na tržnici jdu si pro listek a jak se vracim tak vedle mně zaparkovala holčina s maluchem vylezla zněj ven no jejda ta byla hezká tak mi to nedalo a zeptal sem se proč jezdi maluchem a je ji odpověď byla bydlim sama a lepši auto si nemužu dovolit... to je pak těžky se snažit takovy auta vymýtit každej člověk chce mit trochu luxusu a ne se jen spolihat na bus a vlak... moc dobře to znám...
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

no já tuhle sobotu roztřelil tipo , když sem vylezl ven tak sem byl rád že sem neseděl ve favoritu to už bych tohe asi nepsal.

toď otázka ...
koupit favorita za 5000,-
nebo koupit fiat tipo 1,4 za 8000,-

tyhle auta sou za ty prachy oba vraky díly sou zhruda stejně drahý

akorát se člověk v tom fiatu nemusí tolik bát :)

jinak mám známýho na ekologickej likvidacích (pánové to sou ceny (crazy) )

zkus zajít kde se likvidujou autovraky a porozhlídni se tam a zeptej se jestli nevěděj o nějakym autě já takhle sehnal civic 1,3B r 89 za 4000,- a vypadal celkem slušně
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“