Espace 2,2Dci-klepe na volnoběh
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Espace 2,2Dci-klepe na volnoběh
Ahoj všem zkušenějším.Stal jsem se čerstvým majitelem Renaultu Espace 2,2dci,právě dovezeného z Německa.Je to r.v.10/2000,95kw,digiklima,pal.poč.,rádio+cd,el.o+zrc.,jezdí výborně.Ale při zahřátém motoru to tak nějak kovově klepe-jako starej dieselovej golf.Jakmile přidám plyn-na cca 1000ot/min.,hnusnej zvuk se vytratí.
Můj opravárenskej na nic nepřišel,na foru jsem taky nic podobnýho nenašel.Tak kdyby jste se někdo s něčím takovým setkali a řešili,budu moc rád za odpověď.
Můj opravárenskej na nic nepřišel,na foru jsem taky nic podobnýho nenašel.Tak kdyby jste se někdo s něčím takovým setkali a řešili,budu moc rád za odpověď.
Renault espace 2,2dci
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
ÁÁÁÁ,že by?A to by tak vyvádělo jen na volnoběh?Dovezl jsem jej včera,ihned po technický jde na servis...,čili svíčky,oleje,filtry se teprve budou dělat.Rozvody dělány dle ser.kn.v 95k,nyní je tam 171k,uvidíme,v jaké budou kondici....a taky moje peněženkajurki888 píše:olej bol kedy meneny mozno pri zohriati uz straca vyskozitu a potom klepu zdvihatka

Renault espace 2,2dci
- chosepm
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:

-
- Sběrač informací
Tak olej+filtr nový,klepe to stále.Servisman neví,prej to je slyšet jako by zpod vany oleje...,v pondělí jedu do Renaulta v Brandýse N/L.,pak dám vědět.A díky za tip,zeptám se.chosepm píše:nerad ti to řikam, měl jsem 2.2 v laguně a podobnej problém. Tyhle motory jsou od výroby dost nešťastně udělaný a často odcházej ložiska na klice. Záleží kolik to má namotáno a jakým způsobem. Mam ted espace 2.2 znova a dávam tam radši přísady at vydrží
Jinak nevim jestli na to taky nedávali dvouhmotou řemenici na kliku? Jako má peugeot? Kdyby tam byla, může to bejt ona. Jinak mě nic nenapadá.

Renault espace 2,2dci
-
- Sběrač informací
...vymazáno...
Naposledy upravil(a) David Klimša dne 16 zář 2008, 23:19, celkem upraveno 1 x.
Renault espace 2,2dci
-
- Sběrač informací
Díky za rady,ale stále nevím,co s tím jeDavid Klimša píše:Tak olej+filtr nový,klepe to stále.Servisman neví,prej to je slyšet jako by zpod vany oleje...,v pondělí jedu do Renaulta v Brandýse N/L.,pak dám vědět.A díky za tip,zeptám se.chosepm píše:nerad ti to řikam, měl jsem 2.2 v laguně a podobnej problém. Tyhle motory jsou od výroby dost nešťastně udělaný a často odcházej ložiska na klice. Záleží kolik to má namotáno a jakým způsobem. Mam ted espace 2.2 znova a dávam tam radši přísady at vydrží
Jinak nevim jestli na to taky nedávali dvouhmotou řemenici na kliku? Jako má peugeot? Kdyby tam byla, může to bejt ona. Jinak mě nic nenapadá.

A když se to podělá,asi zkusím sehnat jinej motor,pravděpodobně mě to přijde levnějc.....

...a dle servisu byla nějaká řemenice+řemen měněno,jak vidno,bez výsledku.A to bylo za 454 Eur

Renault espace 2,2dci
-
- Sběrač informací
Ok,cvaká to trochu,olej tam nechám poloviční dobu a potom to skouknu.chosepm píše:no ona je po nich docela scháňka...tak uvidíš...jestli to neklepe až moc, tak to nech ještě projevit. Já bych si to osobně shodil a pro jistotu tu kliku zkouknul...neni to až taková práce. Až budeš měnit zas olej třeba.
Mluvil jsem a ukazoval to pár lidem,co do dieselů taky dělaj a prej jsem moc citlivej,když je to můj první ropák.Podle toho,kolik teď najezdím,výměna proběhne koncem října,tak snad to bude ok

Ale,jak říkám-jinak to jezdí naprosto normálně,starty okamžitě,napoprvý,hluk za jízdy normální,záběr optimální

Pokud by se něco změnilo,určo napíšu.Díky všem zúčastněným

Renault espace 2,2dci
Re: Espace 2,2Dci-klepe na volnoběh
Neviem aky mas v ESPACE motor 2.2dci, ci mas viriacu klapku v nasavani. Ak ju mas, skus pri tom klepani na volnobeh vytiahnut podtlakovu hadicku z ovladacej membrany vlavo od nasavania (hore, cca v urovni hlavy motora, v oblasti vstrekovacieho cerpadla). Ak este podtlakove ovladanie nie je rozbite a supatko je vcelku, mozno to prestane klepat a budes vediet naisto cim je to. Ak je v tom nieco rozbite, bude klepat nadalej, nic nezistis.David Klimša píše:Ahoj všem zkušenějším.Stal jsem se čerstvým majitelem Renaultu Espace 2,2dci,právě dovezeného z Německa.Je to r.v.10/2000,95kw,digiklima,pal.poč.,rádio+cd,el.o+zrc.,jezdí výborně.Ale při zahřátém motoru to tak nějak kovově klepe-jako starej dieselovej golf.Jakmile přidám plyn-na cca 1000ot/min.,hnusnej zvuk se vytratí.
Dalsim zdrojom zvukov mozu byt ozubene kolesa pohanajuce cerpadlo a rozvody ale to je skor "rachotenie" ako pravidelne klepanie.
Ak mas zaujem, mozem pohladat zvuky mojho G9T 702 pred vymenou ozubeneho kolesa, pred opravou klapky - mozno ti to klepe podobne.
-
- Sběrač informací
Re: Espace 2,2Dci-klepe na volnoběh
Super,díky za další tip a zájem rozhodně mám!!!Motor typ JEOK,jestli je tam klapka-nevím a radši se do toho sám hrabat nebudu,ale toto dám přečíst servismanskýmu,je to kluk šikovná a určo bude vědět... :-)V sobotu jde rencek na servis,tak jsem zvědavej,jak dopadnu a jestli se problém dohledáLaco19 píše:Neviem aky mas v ESPACE motor 2.2dci, ci mas viriacu klapku v nasavani. Ak ju mas, skus pri tom klepani na volnobeh vytiahnut podtlakovu hadicku z ovladacej membrany vlavo od nasavania (hore, cca v urovni hlavy motora, v oblasti vstrekovacieho cerpadla). Ak este podtlakove ovladanie nie je rozbite a supatko je vcelku, mozno to prestane klepat a budes vediet naisto cim je to. Ak je v tom nieco rozbite, bude klepat nadalej, nic nezistis.David Klimša píše:Ahoj všem zkušenějším.Stal jsem se čerstvým majitelem Renaultu Espace 2,2dci,právě dovezeného z Německa.Je to r.v.10/2000,95kw,digiklima,pal.poč.,rádio+cd,el.o+zrc.,jezdí výborně.Ale při zahřátém motoru to tak nějak kovově klepe-jako starej dieselovej golf.Jakmile přidám plyn-na cca 1000ot/min.,hnusnej zvuk se vytratí.
Dalsim zdrojom zvukov mozu byt ozubene kolesa pohanajuce cerpadlo a rozvody ale to je skor "rachotenie" ako pravidelne klepanie.
Ak mas zaujem, mozem pohladat zvuky mojho G9T 702 pred vymenou ozubeneho kolesa, pred opravou klapky - mozno ti to klepe podobne.

Rozhodně potom poreferuju.Díky moc!
Renault espace 2,2dci