Špatný zvuk motora

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martin Guba
Nováček
Odpovědi: 0

Špatný zvuk motora

Příspěvek od Martin Guba »

Zdravim.

Mam VW passat B5.5 s motorom AVF (96KW) a dost som uz z neho znechuteny. V com spociva moj problem?
Vsetci to valoju inak, ide od tzv. stekanie motora alebo klepanie motora. Aby ste nikto nezacali so zdvihatkami takze tie som komplet dal nove asi mesiac dozadu. Cisto nove, nie pouzivane a podotykam vsetky. Pri vymene mi dali aj novy olej a tak. Olej mam 50501, a tankujem kvalitne palivo. Ako som povedal mam nove zdvihatka ventilov a zvuk je uplne rovnaky. Stalo to dost penazi, takze som sklamany ze to nevyslo.
Kto ma nejaky napad co tak pozriet alebo vymenit alebo ja neviem. Mechanik mi povedal ze dve trysky su ine, a ze kto vie ci su spravne. Menit ci nemenit a vsetky. Aky maju mat vlastne kod trysky na AVF koniec roka 2001?
treba podotknut ze niekedy citim ked mam plynovy pedal v rovnakej pozicii a idem plynule auto mi trhne. Citim to tak na dvojke a trojke. Trysky?
O tom ze auto mi celkom fajn dymi asi ani nemusim hovorit, no mam ho cipnute takze to moc neriesim. Rovnaky zvuk motora bol aj pred nacipovanim. (wallbash)
A viete co ma najviac stve, po vymene tych hydraulickych zdvihatok mi isla hore spotreba. Stale to mam cez 6.5 litra a nedokazem ist nizsie. Pred vymenou som dokazal ist aj na 5.5 litra pri rovnakom style jazdy.
No jednoducho som z toho vsetkeho znechuteny. To auto mam velmi rad a nerad by som ho predaval, aj tak by som si kupil take iste.
Dakujem za vsetky cenne rady a skusenosti.
Auto ma 165000 km len tak mimochodom.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Ked Ti isla spotreba hore po vymene zdvihatok znamena, ze Ti nedali spravne rozvody (LOL)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

přesně tak, pravděpodobně nejsou úplně ok rozvody, vstřiky by si měl mít nejpravděpodobněji AL, přesněji podle VIN
kuka
Přispěvovatel

Příspěvek od kuka »

u tohoto auta dělá zadřená volnoběžka altíku taky hrozný zvuky, máš jí ok?
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

vstřky AL nebo i AR
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
Martin Guba
Nováček

kuka píše:u tohoto auta dělá zadřená volnoběžka altíku taky hrozný zvuky, máš jí ok?
Volnobezka alternatora? ta moze sposobat taky klepajuci zvuk motora? dokazem skontrolovat tu volnobezku sam a ako na to?
dik
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Martin Guba
Nováček

misoVW píše:Ked Ti isla spotreba hore po vymene zdvihatok znamena, ze Ti nedali spravne rozvody (LOL)
Tak to je uplne uzasne. To mam dat tie rozvody znova vymenit?
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Vyměnit ne jen nastavit pomocí přípravků PD je na tohle celkem choulostivé.
Martin Guba
Nováček

skontroloval som tu remenicu alternatora ako bolo v navode. Vyseldok, ta vnutorna cast dobehne.Neviem ale ako dlho sa to ma krutit po vypnuti motora ale toto bola tak 1 az 2 sekundy a stalo to.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“