Xenony
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mnoho ludi si nahodi tie xenonove vybojky do svojich ziarovkovych svetiel a kazdy vuav super ako to svieti. Asi o pol roka maju naspat povodne. Preco?
Zabudli na jednu dost podstatnu vec. Ak priemerne vzdelany clovek na hodinach fyziky nespal, ked pan ucitel vysvetloval optiku, tak vie ze: Teplota vyboja xenonoveho obluku je ovela vyssia ako u obycajnej ziarovky. Xenonove svetlo ma uplne inu vlnovu dlzku ako ziarovkove. A este zopar inych odlisnosti. Takze ak strcite xenonovu vybojku v puzdre ziarovky napr. H7 do paraboly urcenej pre H7 tak to zvykne svietit vsade len nie tam kde treba. Lampa (svetlomet, parabola) bola navrhnuta tak aby rozptilovala svetlo o urcitej vlnovej dlzke a teplote (konkretne H7) do daneho priestoru. Dalsi fakt je ten ze vybojka v puzdre ziarovky je vacsinou o trochu dlhsia co sposobuje ze aj jej ohnisko sa posunie viac dopredu takze uz musi svietit celkom do diva.
Takze ak chcete mat zo xenonovych svetlometov skutocny uzitok a nie len "modry efekt", tak radsej investujte viac a zozente si origo xenonove svetlomety od daneho vyrobcu. Takyto svetlomet uz ma napr. sosovku a cela jeho konstrukcia je navrhnuta tak aby xenonove svetlo rozptylovala tak ako to je treba. Original xenonove svetlomety su uz fakt o niecom uplne inom, ako tieto lacne prestavbove kity.
Zabudli na jednu dost podstatnu vec. Ak priemerne vzdelany clovek na hodinach fyziky nespal, ked pan ucitel vysvetloval optiku, tak vie ze: Teplota vyboja xenonoveho obluku je ovela vyssia ako u obycajnej ziarovky. Xenonove svetlo ma uplne inu vlnovu dlzku ako ziarovkove. A este zopar inych odlisnosti. Takze ak strcite xenonovu vybojku v puzdre ziarovky napr. H7 do paraboly urcenej pre H7 tak to zvykne svietit vsade len nie tam kde treba. Lampa (svetlomet, parabola) bola navrhnuta tak aby rozptilovala svetlo o urcitej vlnovej dlzke a teplote (konkretne H7) do daneho priestoru. Dalsi fakt je ten ze vybojka v puzdre ziarovky je vacsinou o trochu dlhsia co sposobuje ze aj jej ohnisko sa posunie viac dopredu takze uz musi svietit celkom do diva.
Takze ak chcete mat zo xenonovych svetlometov skutocny uzitok a nie len "modry efekt", tak radsej investujte viac a zozente si origo xenonove svetlomety od daneho vyrobcu. Takyto svetlomet uz ma napr. sosovku a cela jeho konstrukcia je navrhnuta tak aby xenonove svetlo rozptylovala tak ako to je treba. Original xenonove svetlomety su uz fakt o niecom uplne inom, ako tieto lacne prestavbove kity.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Barevná_teplota-=zipp=- píše:co to je za hovězinu s tím nejpřirozenějším denním světlem - 6kK??? Proč teda dávají skoro všichni výrobci aut 4300K? Protože to svítí blbě? LOL Tohle mě dokáže dycky vytočit
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
...píšu tam riadne somariny ako vždy...najidealnejšia teplota je 5200
...oko to vidí trochu inak a 6500 svieti pomerne vyrazne do modra!!
...oko to vidí trochu inak a 6500 svieti pomerne vyrazne do modra!!
Naposledy upravil(a) bjukemen dne 06 lis 2008, 15:19, celkem upraveno 1 x.
Tu ma kamarat na Golfe IV 6000 K a hovoril ze za dazda,aj ked je sucho parada.Ze dialkove vobec nepouziva.A kolega mal na Skodovke 6000K z BMW a jeden Xenon mu svietil lepsie,ako mne obidve svetla. A na mokro mas mlhovky... 

Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Osobně už bych neměnil.Mám 6000k a absolutní spokojenost.Udělal jsem přestavbu z H.I.D. sady a to co tu píše JOJO,tak stím nesouhlasím.Světlo směřuje kam má a žádné problémy s oslnováním proti jedoucích taky řidičů nemám.Mám je už rok a jak jsem už napsal,tak bych neměnil.
VW SHARAN 1.9TDI PD 4x4
CHIP, egr OFF
CHIP, egr OFF