Vymena oleja v automatickej prevodovke.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- servismam tomas
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
popripade akym sposobom sa da skontrolovat? Popripade ako to je u tiptronicu?- kde je mierka a akym sposobom prebieha kontrola... Dakujemmaros261177 píše:To by zaujimalo aj mna a hlavne kde skontrolujem ci je spravne mnozstvo? (kde sa nachadza mierka?)servismam tomas píše:a nevite jak je to s vymenou oleje a filtru v multitroniku?na A4 2002 dik
Naposledy upravil(a) maros261177 dne 09 říj 2008, 13:28, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Prosim Vás mám A4 B5 r.v.97 4st automat a nemůžu nikde najít kontrolní šroub.Kód převodovky je DFK.V motorovém prostoru je trubička s víčkem na nalívání oleje bez měrky a na vaně je jen výpušťák.Prosím prosím 

Audi A4 Avant 1.9 TDi 81kW r.v.97 automat
zatím jen EGR OFF + KN
pak PP 764 a decánko CHIP (spíš doladění)
zatím jen EGR OFF + KN
pak PP 764 a decánko CHIP (spíš doladění)
presne tak dozivotni naplnn neexistuje je to nesmysl.nekdo to nekdy rekl a siri se to jak mor.Fandy píše:Jednou jsem se ptal v autoriz. servisu škoda na výměnu oleje v tiptroniku a bylo mi sděleno že se nemění,pouze kontrola množství příp.dolít.bubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane
autorizovany servis neznamena vzdy to nejlepsi.nejela mi octavia 1.9tdi PD nechali me koupit novou hlavu i vstriky a auto nejelo protoze nekdo z AUTORIZOVANEHO SERVISU rekl je to hlavatomasekk píše:presne tak dozivotni naplnn neexistuje je to nesmysl.nekdo to nekdy rekl a siri se to jak mor.Fandy píše:Jednou jsem se ptal v autoriz. servisu škoda na výměnu oleje v tiptroniku a bylo mi sděleno že se nemění,pouze kontrola množství příp.dolít.bubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane

Ahoj, mozete napisat presny postup pri vymene oleja? aby som mohol pripadne poradit v servise
...ak sa niekomu chce, potesi ma to... konkretne chcem vymenit olej v octavii 1.9tdi 2003 a prevodovka obycajna...
Ozaj ... pocul som, ze ak sa nevymenil olej do 150000km, potom je uz riziko menit ... je to pravda? ...ja mam nabehanych uz 320000km a pravdepodobne este nebol meneny ...

Ozaj ... pocul som, ze ak sa nevymenil olej do 150000km, potom je uz riziko menit ... je to pravda? ...ja mam nabehanych uz 320000km a pravdepodobne este nebol meneny ...
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Když v KTS je základní nastavení po výměně oleje, tak se určitě musí měnit. ECU převodovky zaznamenává kilometrový proběh a přizpůsobuje se tomu, jak olej mění vlastnosti. Když se udělá výměna, tak se musí tohle nastavení udělat, jinak hrozí poškození převodovky. Nemluvím o Tiptronicu, ten neznám, ale u několika amerických aut vyřešila výměna oleje a filtru + základní nastavení problémy s převodovkou. To, co se vypustilo nebudu raději popisovat a zkrz sítko nebylo vidět. V převodovce jsou spojky a tam vzniká otěr a to znamená, že se to jednou vyměnit musí.