Po výměně ramen a ložisek

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ren'as
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Po výměně ramen a ložisek

Příspěvek od Ren'as »

Zdravím a chci vás poprosit jestli někdo neřešil podobný problém. Měnil jsem na mé káře sadu ramen(FEBI) a přední ložiska(FAG). Ramena tet ok. Ložiska vypadaj ok. Akurát mi připadá jakoby pravé kolo bylo zimní. Nějak pořád šustí,jak na drsném asvaltu. Nevím jak to správně popsat. Na geometrii mi akurát říkal že pravé kolo je jakoby víc na rovno asi myslel malý odklon. Ale že je to v normě. Pak jsem si vspomměl že před rokem mi praskla pravá přední pružina. Tak jsem koupil na vrakáči uplně stejně označenou barvou. A tet nevím ložiska jsem měnil právě kvůli toho, a je to stejn.Nebo má nato vliv ten odklon souvísejc z pružinou. Nebo špatná geometrie. Předm dík :(
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
Power156
Aktivista

Re: Po výměně ramen a ložisek

Příspěvek od Power156 »

Ren'as píše:Zdravím a chci vás poprosit jestli někdo neřešil podobný problém. Měnil jsem na mé káře sadu ramen(FEBI) a přední ložiska(FAG). Ramena tet ok. Ložiska vypadaj ok. Akurát mi připadá jakoby pravé kolo bylo zimní. Nějak pořád šustí,jak na drsném asvaltu. Nevím jak to správně popsat. Na geometrii mi akurát říkal že pravé kolo je jakoby víc na rovno asi myslel malý odklon. Ale že je to v normě. Pak jsem si vspomměl že před rokem mi praskla pravá přední pružina. Tak jsem koupil na vrakáči uplně stejně označenou barvou. A tet nevím ložiska jsem měnil právě kvůli toho, a je to stejn.Nebo má nato vliv ten odklon souvísejc z pružinou. Nebo špatná geometrie. Předm dík :(
těžko říct, nedotýka se ti ten krycí plech kotouče? prohod kola za zadu do předu, nebo zvedni auto a roztoč a poslouchej,
tomasekk
Sběrač informací

Re: Po výměně ramen a ložisek

Příspěvek od tomasekk »

Ren'as píše:Zdravím a chci vás poprosit jestli někdo neřešil podobný problém. Měnil jsem na mé káře sadu ramen(FEBI) a přední ložiska(FAG). Ramena tet ok. Ložiska vypadaj ok. Akurát mi připadá jakoby pravé kolo bylo zimní. Nějak pořád šustí,jak na drsném asvaltu. Nevím jak to správně popsat. Na geometrii mi akurát říkal že pravé kolo je jakoby víc na rovno asi myslel malý odklon. Ale že je to v normě. Pak jsem si vspomměl že před rokem mi praskla pravá přední pružina. Tak jsem koupil na vrakáči uplně stejně označenou barvou. A tet nevím ložiska jsem měnil právě kvůli toho, a je to stejn.Nebo má nato vliv ten odklon souvísejc z pružinou. Nebo špatná geometrie. Předm dík :(
mel jsem to same a delala to v jednom pripade guma.pak u octavie jsem menil loziska a furt neco hucelo bylo vadne to jedno nove lozisko . vyrobni vada,vymenil jsem ho a byl klid.bylo od fagu uznali mi na nej i zaruku
tomasekk
Sběrač informací

Příspěvek od tomasekk »

jo a to lozisko jsem slysel spis do 80km/h byl to jiny zvuk nez je kdyz je lozisko v haji proto jsem ho znovu menil s nejistotou ale bylo to ono
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

Gumy jsem měnil jak na závodech, plech je tam takový maličký a je ok. Ložisko no nevím. Ale jak píše do 80km/h celkem to sedí. Akurát to dělalo i před tím na stejné straně a měnil jsem obě a žebych se trefil zase na pravou a ještě špané ložisko. Sakra žeby takový pech. Nějak tomu nemůžu uvěřit. Mám obavy abych nedal další a bude to stejný. Není to takové to typické hučení :?
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

A ten odklon nemá vliv? Auto sice netahalo ani nesjíždělo pneu. Nebo ložisko v převodovce?Tak vážně nevím. :(
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

muže dělat kravál ložisko v převodovce a přenášet se polosou na jednu stranu?
mr.bora
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.bora »

a co takhle homokineťáky??? já měl totálně tichéj vůz a do mírně pravé zatáčky se to zhluční a levou nevnímám.. klouby mi cvakají,ale když se točím na parkovišti do plna-tak ticho.. je pravda že to má něco nalítaný (150táců)a úprava jednotky tomu moc nepomohla..-píši furt o kloubech.. :)
Passat B6 variant CBBB..mini soft,dsg,dpf,navi,atd.. 😊
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

kineták si myslím že né, nikde nic ani necvakne. Spíš asi ložisko akurát nevím které. De slyšet od 20 do120km/h při mírném zatáčení beze změn a při prudkém slalomu dokonce ztichne na obě strany. Ze sedla řidíče jde slyšet z pravé a když sednu jako spolujezdec tak mín ale jde slyšet leva strana. Tak jakoby u prostřed. Ještě chvíli počkám ponevač se ta hlučnost zvětšuje a pak snad budu chytřejší. Dík za rady
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“