Octavia spatné starty za studena

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Karel Stružinský
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia spatné starty za studena

Příspěvek od Karel Stružinský »

Zdravím všechny a zároveň prosím opomoc. Octav.1 tdi 66kw nechce chytit za studena.Chvili točím,občas "problafne" a chcípne. Ohřátý motor je bez problémů, chytne na "ťuknutí. Nové žhav.svíčky,filtr paliva. Na VAG žádný problém.

Díky. :( :(
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

dej průhlednou hadici od filtru k čerpadlu a nahlaš co se vní děje při startu jestli je tam vůbec nafta nebo bublifuk miloš
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Mal by tam mat priehladnu hadicu. Predstrik O.K? To iste som riesil kamosovi, dal nove zhavice, stale to nestartovalo, mal predstrik pod dolnou toleranciou a dali sme aj novy naftovy filter+posunul som dobu zhavenia a startuje na drc. Len sa pozre na kluce a auto uz bezi :D
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a jeden dotaz dělalo ti to i před výměnou palivového filtru? a značka filtru? miloš
Karel Stružinský
Nováček

Díky za názory. Mám tam průhlednou hadici orig. Nafta v ní je,akorát v jednom místě je každe rano bublina. Po výměně filtru jich tam "běhalo" hafo, po delší jízdě zmizely. Nestartovalo to pořádně ani před výměnou filtru . Vyměnili mi i teplot.čidlo na vodu(bylo údajně špatné), ale následně se muselo vypojit,protože za studena to nešlo nastartova vůbec. S odpojeným to jde mizerně, ale na po-páte to naskočí. Dnes to chytlo ráno lépe (ten filtr jsem měnil včera),v průběhu točení musím trochu šlápnout na plyn.

:( nervy mám jen jedny!
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

treba zmerat, ci ide napatie do zhavicov.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

slovacek.milos píše:a jeden dotaz dělalo ti to i před výměnou palivového filtru? a značka filtru? miloš

já když jsem měnil palivák, tak jsem vyměnil i ty malý gumičky....pak sem tejden každý ráno startoval 15min....šli bubliny, hodil sem tam ty starý gumičky a ok
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
Karel Stružinský
Nováček

Já ty gumky měnil taky,byly součástí nov.filtru. Myslím si ,že toto mám ok.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“