Kafilerní tuk a jiné suroviny pro reesterifikaci.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

brutar68
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od brutar68 »

karel.tdi píše:A šlo by použit aj sadlo z prasata,dyž delam treba zabijacku?
dik
KArel
Ahoj, jde to. Já vyjezdil v létě asi 40l, ale musí být nad 30stupnů C, aby se to dostalo z nádrže k předehřevu.(nebo mít topnou spirálu v nádrži). To by ste nevěřili, jak to z výfuku vonělo :) vážně.
Ford Fiesta 1,6 bez uprav na použitý RO. Fiesta 1.8 2nárže ohřev šluslá zpátečka. Auto slouži mě, né já jemu.
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Mám doma 25 litrů sádla co se mi usadilo naspodku barelů s olejem, to se dá taky nějak použít? Já to sádlo mám k ničemu, tak jestli ho někdo chcete...
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) beru poštovné ti zaplatím provedu na tom pokusy s reesterifikací.
Jestli jseš schopný to nalejt do nějakých vhodných nádob a vypravit. Jdu zrovna na poštu tak se doptám kolik Kg berou nejvíc a kolik to bude stát.
nemám žádnou kárku na naftu...
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kafilerní tuk a jiné suroviny pro reesterifikaci.

Příspěvek od rasol »

Stingray píše:
zaujimave vies poslat blizsiu specifikaciu? momentalne sa predala esterifikacna linka na ukrajinu ale ideme stavat novu linku 60ton MERA denne a novu vyskumnu technologiu na katalycku vysokoteplotnu konverziu. Aka by bola cena pri mesacnom odbere 40ton? Viete to zabezpecit?

No, myslel som si, ze dobre poznam tych, co sa zaoberaju dodavkami technologii vyroby FAME na Ukrajinu, ale asi som sa mylil. Je tu dalsi subjekt. Otazka je, co si predstavujes pod pojmom dodavka technologie.
Pokial je to vsak zvaranie pozadovanych komponentov a ich povrchova uprava, pripadne ina subdodavka, tak si mylis pojmy. Ak je to inak, potom sa zasa mylim ja a ospravedlnujem sa. Moje pochybnosti vylucis jednoduchym udanim referencie, kde si tu technologiu dodal. Uz tu bol jeden, co tvrdil, ze dodava kogeneracne jednotky do Rakuska a nakoniec to bol elektromechanik podielajuci sa na montazi elektrorozvodov, ponukajuci skvele nove technologie upravy motorov na RO, ktore demonstruje na starom BMW

Trochu sa mi zda zvlastne ze dnes, ked Biopalivam 1. generacie uz odzvana a firmy na vyrobu FAME padaju ako muchy, ides stavat linku na 60 ton MERO denne. Vyroba MERO je pre potreby Slovenska v podstate vyriesena, vsetky smele plany na dalsie vyrobne jednotky sa postupne rozplyvaju a mnoho tych jestvujucich je na predaj. V ramci navrhu noveho zakona o spotrebnej dani je to viacmenej len o tom, ktora skupina vyhra. Stoji de facto proti sebe skupina zaoberajuca sa mineralnymi motorovymi palivami/SAPPO/ a skupina producentov FAME. Hadaj ktora skupina ma na to, aby vyhrala? Spotrebne dane su totiz jednym zo zakladnych prijmov do statneho rozpoctu a biopaliva bez danovych ulav nemaju sancu na prezitie. Zmesne palivo B30 je v nedohladne a okolite krajiny na zapad od nas taktiez nemaju zaujem o zvysovanie objemu biopaliv nad ramec direktivy EU, co je jasne stanovene aj narodnymi legislativami. Preto je napriklad dnes v Nemecku biodiesel drahsi ako NM a v Rakusku su podporovane iba biopaliva pochadzajuce z domacich surovinovych zdrojov. V CR je situacia obdobna, napriek tomu ze tam maju postavicku menom Bursik, ktory sa na zeleno sice tvari a biopaliva vhodne vyuzil vo svojej kampani ale tym sa jeho moznosti a snahy skoncili.

Petrovy H. som ponukol ten kafilerny tuk preto, aby sa mal s cim hrat a experimentovat. Nieje na predaj vo velkom mnozstve, pretoze ho vyuzivame v upravenych kogeneracnych jednotkach a kuraci tuk v obmedzenom mnozstve zasa v motoroch nakladnych vozidiel. No a pokial sa naozaj venujes vyskumnej ulohe hydrogenačného krakovania TAG, uz sme sa pravdepodobne stretli a preto aj budes vediet, kde sa ten tuk da zohnat.

V prilohe davam nasledovne foto:
- kuraci tuk v palivovom filtri Mercedes Actros Euro 5
- kuraci tuk - pred tankovanim, teplota cca 27 stupnov
- kafilerny tuk - vzorka pouzita pri motorovych skuskach

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Držím sa hesla: Nehádaj sa s blbcom, mohol by ťa pomýliť
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasol »

to brutar68:

Preco odrbavas ?

aby si s tym vobec pohol, musis mat teplotu nad 40 stupnov, pretoze bod tuhnutia je na urovni 35 stupnov a aj to sa ti podari len dobrym zubovym cerpadlom. A vobec to nevonia, ale smrdi ako smecka zmoknutych poulicnych psov.
Naposledy upravil(a) rasol dne 22 říj 2008, 20:36, celkem upraveno 2 x.
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasol »

ospravedlnujem sa, zmazal som prispevok, nacital som ho omylom viackrat
mmmajo
Nováček

Příspěvek od mmmajo »

vyhrievanu nadrz na 70C
Naposledy upravil(a) mmmajo dne 10 čer 2019, 11:57, celkem upraveno 1 x.
Stingray
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingray »

[quote="rasol"][quote="Stingray"]

Predala sa stara linka ktora bola neefektivna a ide sa do novej technologie kavitacneho reaktora........ci sme sa stretli to neviem ale mame otvorenú spolupracu z vyrobcom MERO v CZ ako dodavatel technologie......
...to be or not to be... - faster
brutar68
Sběrač informací

Příspěvek od brutar68 »

Ford Fiesta 1,6 bez uprav na použitý RO. Fiesta 1.8 2nárže ohřev šluslá zpátečka. Auto slouži mě, né já jemu.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(rofl) ale nééé jsem ho dávno předběhl, už jsem to tu někde psal, že si najdu někoho kdo dělá liposukce..
nemám žádnou kárku na naftu...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

podle toho co stojí dneska v kaligornii galon benálu tak ten chirurg je úchyl,

takový český průša :-D miloš
roman09
Nováček

Příspěvek od roman09 »

Petr H. píše:Nevíte někdo, kde a za kolik by se dal sehnal kafilerní tuk? Je to odpad likviduje se spálením nebo zahrabáním. Nebylo by lepší, než někde škemrat o použité oleje, v kterých je beztak živošný tuk koupit si rovnou dostatečné množství? ;)

Zdravím,delší dobu už sleduju vaše forum protože ještě delší dobu uvažuju o přestavbě ale problém je mam to motor CR a tam mě firmy odrazují především z důvodů čistoty paliva a cena řep. oleje je dnes už taky celkem vysoká.Uvažoval jsem i o pořízení odstředivky pro svoji vlastní jistotu.Kafilerní tu mě připadá velice zajímaví problém docela je ho sehnat prodává se do spaloven a ten asi není nic moc.Dnes jsem naťuk zdroj řiká ze je dobrý??? vody cca do 2% co s ním mám řešít dál?????? cena 14Kč za kg = 1,2l. Praď brát nebo né a co s tím dál.Rasol tady nabízel tuk ale je to z Bratislavy a omezené množství.
slovacek.milos
Aktivista

roman09 píše:
Petr H. píše:Nevíte někdo, kde a za kolik by se dal sehnal kafilerní tuk? Je to odpad likviduje se spálením nebo zahrabáním. Nebylo by lepší, než někde škemrat o použité oleje, v kterých je beztak živošný tuk koupit si rovnou dostatečné množství? ;)

Zdravím,delší dobu už sleduju vaše forum protože ještě delší dobu uvažuju o přestavbě ale problém je mam to motor CR a tam mě firmy odrazují především z důvodů čistoty paliva a cena řep. oleje je dnes už taky celkem vysoká.Uvažoval jsem i o pořízení odstředivky pro svoji vlastní jistotu.Kafilerní tu mě připadá velice zajímaví problém docela je ho sehnat prodává se do spaloven a ten asi není nic moc.Dnes jsem naťuk zdroj řiká ze je dobrý??? vody cca do 2% co s ním mám řešít dál?????? cena 14Kč za kg = 1,2l. Praď brát nebo né a co s tím dál.Rasol tady nabízel tuk ale je to z Bratislavy a omezené množství.

ono těžko říct psalo se tu o složení 100 litrů nafty 5 litrů voda.35 l biosložka, 50 l kerosin a 10 l nafta,

když se mění u cr palivová vložka a mrkneš do toho vidíš naspodu nabroušený kov což nesvědčí nic dobrého a opravy CR kolem 40.000 kč

slyšel jsem v německu že takové problémy jak v čr s cr tam nemají asi to bude tou kvalitou nafty,

zkušenosti CR a alternativní paliva nemám a ani nevím kdo na něco obdobnéhop jezdí miloš
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

to roman09

Příspěvek od rasol »

Bolo by dobre, aby si predovsetkym odpovedal na par otazok:

1. O aky CR motor sa jedna?

2. Ktoré firmy Ta odhovaraju z dovodu cistoty paliva?

3. Si schopny ochotny akceptovat cenu upravy motora CR ?

4. Si schopny upravit kyslost kafilernych tukov pre motor?

Poznam par firiem prezentujucich upravy na RO, ktore maju v predmete cinnosti vsetko mozne, ich internetove stranky navodzuju dojem zabehnutych velkych nadnarodnych spolocnosti. V skutocnosti sa ale casto jedna o ONE MAN SHOW v prenajatej kancelarii s internetom a telefonom. V reale maju problem spolahlivo spravit i tu najprimitivnejsiu upravu a velmi tazko sa da dopracovat k nejakemu funcnemu zariadeniu povedzme po dvoch rokoch pretoze referencie uz davno nejestvuju.

Cistota paliva je dolezita v akomkolvek motore. Ide o vsak to, ci je firma dostatocne technicky vyspela upravu CR motora spravit a ci vobec uz nejaky CR motor upravila. Stat sa v tomto smere objektom pre pokusy nie je prave najlakavejsia predstava.

U CR motorov to je hlavne o spolahlivosti upravy, vhodnych komponentoch, elektronike a prepojeni s motorovou riadiacou jednotkou. Tu sa nedaju pouzit hrackarske ventily, casove rele ani diody navrtane do palubnej dosky. V kazdom pripade je to vsak o cene, ktoru je zaujemca schopny akceptovat, co je hlavny dovod preco sa maloobjemove CR motory robia len vynimocne.

Pokial vsak mas naozaj zaujem o upravu CR motora, viac sa mozes dozvediet 21.4.2009 na 18. chemicko-technologickej konferencii APROCHEM 2009 Milovy-Snežne n.M., Hotel Devet skal, kde mame prednasku na temu Zmesi rastlinných olejov a etanolu ako dieselové palivo. Skusobnym vozidlom je upraveny VW Tuareg s motorom CR, cez ktory pretiekli oleje a tuky samotne i v zmesiach s ostatnymi palivami. Na valcovej skusobni sa preverili i vsetky vykonostne a emisne charakteristiky, vratane bezne nemeranych emisii.
slovacek.milos
Aktivista

rasol a napiš tu cenu co by to stálo ta přestavba kdo uvažuje jezdit s CR na kafilerní tuk je mu asi 25 korun za naftu hodně peněz

tam bude podstata problému miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“