Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte
Ahojte, môžte mi prosím poradiť, co môže byť špatné, keď po naštartovaní auta bliká (aj zvukovo signalizuje) červená kontrolka chladiacej kvapaliny? Po prejdení cca 200 metrov, kontrolka zhasne. Vody v nádobke je dosť - medzi ryskami MIN a MAX. Robí to len pri mrazoch, keď je voda studená (pri ranných štartoch). Dával som kontrolovať bod tuhnututia chladiacej kvapaliny a bol -35 'C.
Ukazovateľ teploty na prístrojovke po naštartovaní je samozrejme v ľavej krajnej polohe.
Je vadné čidlo výšky kvapaliny alebo čidlo teploty kvapaliny alebo niečo iné?
Ďakujem.
Ukazovateľ teploty na prístrojovke po naštartovaní je samozrejme v ľavej krajnej polohe.
Ďakujem.
Audi A4, 8B, 3.0 TDI
mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
-
misoVW
- Aktivista
Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu.misa.89 píše:mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
neni časmisoVW píše:Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu.misa.89 píše:mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
a hlavně v týhle zimě u bytovky se mi do toho nechce, ale když se mi to stalo poprvé, samozdřejmě jsem zkontroloval 1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
no to by ma mama hnala z kuchunemisoVW píše:Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu.misa.89 píše:mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
nova ve skodovce stoji asi 400,- ja ji kupuji za 250,- , nez se s tim vyvarovat, to jsem delal driv a stejne se mi to za 14dni vratilo, ze to zase blikamisoVW píše: Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu.
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Re: Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte
šroubovákem to chvíli vodírej a bude to OKnexeo píše:Ahojte, môžte mi prosím poradiť, co môže byť špatné, keď po naštartovaní auta bliká (aj zvukovo signalizuje) červená kontrolka chladiacej kvapaliny? Po prejdení cca 200 metrov, kontrolka zhasne. Vody v nádobke je dosť - medzi ryskami MIN a MAX. Robí to len pri mrazoch, keď je voda studená (pri ranných štartoch). Dával som kontrolovať bod tuhnututia chladiacej kvapaliny a bol -35 'C.
Ďakujem.
Skoda Octavia, nafta, L&K, 81 KW, 2001, najeto 185 tis
tak to je zajímavé - mně to začalo dělat včera - jen s tím rozdílem,že to po zahřátí musím vypnout a po novém startu je vše v pořádku. A VAG mlčí - není tam žádná závada...Asi tedy budu zítra tím šroubovákem škrábat a pak dám vědět.
VW Transporter T5,čip Reesha-Huml
VW Passat 2,0 CR 103kW /zásluhou TDIfuna 184PS,400 Nm
Tak jsem se ještě včera a dnes na to díval a mám dva poznatky.
Za prvé - pokud zapnu dálkou předělaný předehřev na nezávislé topení a auto se stačí ohřát,pak je při startu vše v pořádku.
Za druhé - šroubovákem jsem to trošku podráždil a je to zadím dobré - uvidíme jak dlouho.
Za prvé - pokud zapnu dálkou předělaný předehřev na nezávislé topení a auto se stačí ohřát,pak je při startu vše v pořádku.
Za druhé - šroubovákem jsem to trošku podráždil a je to zadím dobré - uvidíme jak dlouho.
VW Transporter T5,čip Reesha-Huml