Problém s HEX Can cabelem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Bugs.Bunny
- Aktivista
-
- Sběrač informací
Ahoj pánové, několikaměsíční nekonečné problémy s kabelem mě donutily přečíst skoro celé fórum. Tyto myšlenky jsou velmi zajímavé. Nenašel jsem nikde nic, co by tyto myšlenky dále rozvíjelo. Příliš se v oblasti programování nepohybuji, ale mám doma jednu "mrtvolu" tak jsem myslel, že bych zkusil nějaký pokus. Nemáte třeba tip na www, kde by se dalo něco dočíst? Díkyizero píše:To stinger:
Stingeri, máš o tom viac informácii? O tom, čo robí VAG-COM pri zistení zlého kabelu? čo všetko prepisuje a čo to má za následok? Vedel by som asi upraviť VAG-COM, aby ignoroval niektoré veci, napr. overovanie toho bitu v eeprom, ak to overuje aplikácia, a nie atmega a pod. Poriešiť by sa možno dal aj ovládač FTDI, keď mu prepíše eeprom, len potrebujem podrobjenšie onfo ...
Se divim, ze jen u nas se proti klonum tak bojuje. Primo vyrobce (Ross-Tech) proti tomu nijak nebojuje - nebo o tom alespon nevim a s jejich originalnim programem funguji klony v plnem rozsahu. Sice nevim jak je to s aktualizaci, ale kabely funguji a program se hlasi jako FULL. U nas je to uplne jinak. Klony se v ceske verzi hlasi jako shareware (da se to nejak resit ? napr. koupenim licence ???).
-
- Sběrač informací
Ahoj kully 
S tím, že klony fungují v anglických verzích Vag-Comu v plném rozsahu se dá souhlasit, ale má to jeden háček. Internet je plný různých hlášení o tom, že kabel přestal v různých jazykových verzích programu pracovat. Jak to vysvětlit? Pokud by tedy Ross-Tech proti klonům nebojoval, jak potom vysvětlit, že některým jedincům se po updatu kabely zneschopní? Zatím jsem nikde nenarazil na info o tom, že někomu přestal kabel fungovat, pokud používal pouze SW s kabelem dodaný. Někde jsem četl názor, že je nejlepší používat pouze SW dodaný proto, že black list klonových klíčů je neustále doplňován a při použití novější verze Vagu může tím pádem dojít k "likvidaci" kabelu. Musim se přiznat, že tomu moc nerozumim. Teorií a nápadů jsem četl všude hodně, ale nic co by fakt bylo věrohodné a prokazatelné.
Možná, že by pomohla odpověď na tuto otázku: Kde je ten black list klonových HW klíčů? Je na serveru Ross-Tech? Nebo je to nějaká knihovna, kterou si stáhnu do svého kompu společně s verzí Vagu? Nebo je ten black list přímo součástí Vag-Com.exe souboru?

S tím, že klony fungují v anglických verzích Vag-Comu v plném rozsahu se dá souhlasit, ale má to jeden háček. Internet je plný různých hlášení o tom, že kabel přestal v různých jazykových verzích programu pracovat. Jak to vysvětlit? Pokud by tedy Ross-Tech proti klonům nebojoval, jak potom vysvětlit, že některým jedincům se po updatu kabely zneschopní? Zatím jsem nikde nenarazil na info o tom, že někomu přestal kabel fungovat, pokud používal pouze SW s kabelem dodaný. Někde jsem četl názor, že je nejlepší používat pouze SW dodaný proto, že black list klonových klíčů je neustále doplňován a při použití novější verze Vagu může tím pádem dojít k "likvidaci" kabelu. Musim se přiznat, že tomu moc nerozumim. Teorií a nápadů jsem četl všude hodně, ale nic co by fakt bylo věrohodné a prokazatelné.
Možná, že by pomohla odpověď na tuto otázku: Kde je ten black list klonových HW klíčů? Je na serveru Ross-Tech? Nebo je to nějaká knihovna, kterou si stáhnu do svého kompu společně s verzí Vagu? Nebo je ten black list přímo součástí Vag-Com.exe souboru?
Umrtveny HEX-CAN 704.1
Podarilo sa mi nahodou aktualizovat VAG-COM 704.1 z internetu a odisiel mi kabel. Najde sa borec, ktory ho opravi? Celkovo mam 2 kusy na opravu - jeden este z minulosti. Ked tak SZ, urcite sa dohodneme.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Kromě toho už Svobodovi definitivně došla trpělivost a policie jde v současné době po klonech, resp. po jejich prodejcích. Bohužel jsou do toho současně zatáhnuti i ti kdo klony "jen" koupili.
Závěr je jasný: poohlédnout se po originálu! [/quote]
Toto mě opravdu pobavilo,můžeš prosím objasnit jak naše policie bojuje proti klonům,aby náš soudruh Svoboda neutrpěl ůjmu.Nějak mi to neleze do hlavy.Myslím,že jediný který proti tomu bojuje je sám velký Svoboda,protože přichází o tučné zisky.Takže jedině by si musel mistr zřídit vlasní policii a hrrr na ně.Ale to už tady bylo.

Závěr je jasný: poohlédnout se po originálu! [/quote]
Toto mě opravdu pobavilo,můžeš prosím objasnit jak naše policie bojuje proti klonům,aby náš soudruh Svoboda neutrpěl ůjmu.Nějak mi to neleze do hlavy.Myslím,že jediný který proti tomu bojuje je sám velký Svoboda,protože přichází o tučné zisky.Takže jedině by si musel mistr zřídit vlasní policii a hrrr na ně.Ale to už tady bylo.

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Mna napadla jedna vec ako zabranit aktualizaci VAGcomu. Nainstalovat program na inom PC bez pripojenia do internetu zbalit napr RARom prekopirovat do PC v ktorom ho budeme pouzivat. Ked ho budem chciet bouzit staci rozbalit a spustit samozrejme nesmie byt PC pripojeny do internetu ked je rozbaleny. V zbalenom stave sa moze kludne pripajat PC do internetu a na pozadi by sa nemalo nic aktualizovat kedze v registroch nebude nic nainstalovane.
Mám origo kabel a při koupi mi tvrdili, že už pujde napořád s jakoukoliv novou verzí VAG-COMu. A navíc 805 je už asi rok? Nebo se mýlím? Takže ty nový aktualizace až tak často nejsou vydávaný. A když někdo koupí klon tak snad používá jen tu verzy (konkrétní kus) na kterou ten kabel je dělanej ne?
Jinak origo stojí asi 10 000.- od Svobody od MTA 7800.- a trvdí že je to taky od Svobody. Levněji jsem nic nenašel (s papírem).
Jinak origo stojí asi 10 000.- od Svobody od MTA 7800.- a trvdí že je to taky od Svobody. Levněji jsem nic nenašel (s papírem).