Problém s HEX Can cabelem

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mireck
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Mireck »

A kde je ulozeny ten blacklist?
zizuzidan
Aktivista

Can cabel

Příspěvek od zizuzidan »

Origo kabel sem schopnej sehnat za 7000kč+vag 704.
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Také mám problém s hex canem a zajímalo by mě jak lze docílit toho aby mi chodil Vag 704 a Vag 304 současně. Hex can mi ted odešel 2x po sobě. :-(
Octavian II
Sběrač informací

Příspěvek od Octavian II »

izero píše:To stinger:

Stingeri, máš o tom viac informácii? O tom, čo robí VAG-COM pri zistení zlého kabelu? čo všetko prepisuje a čo to má za následok? Vedel by som asi upraviť VAG-COM, aby ignoroval niektoré veci, napr. overovanie toho bitu v eeprom, ak to overuje aplikácia, a nie atmega a pod. Poriešiť by sa možno dal aj ovládač FTDI, keď mu prepíše eeprom, len potrebujem podrobjenšie onfo ...
Ahoj pánové, několikaměsíční nekonečné problémy s kabelem mě donutily přečíst skoro celé fórum. Tyto myšlenky jsou velmi zajímavé. Nenašel jsem nikde nic, co by tyto myšlenky dále rozvíjelo. Příliš se v oblasti programování nepohybuji, ale mám doma jednu "mrtvolu" tak jsem myslel, že bych zkusil nějaký pokus. Nemáte třeba tip na www, kde by se dalo něco dočíst? Díky
kully
Přispěvovatel

Příspěvek od kully »

Se divim, ze jen u nas se proti klonum tak bojuje. Primo vyrobce (Ross-Tech) proti tomu nijak nebojuje - nebo o tom alespon nevim a s jejich originalnim programem funguji klony v plnem rozsahu. Sice nevim jak je to s aktualizaci, ale kabely funguji a program se hlasi jako FULL. U nas je to uplne jinak. Klony se v ceske verzi hlasi jako shareware (da se to nejak resit ? napr. koupenim licence ???).
Octavian II
Sběrač informací

Příspěvek od Octavian II »

Ahoj kully :-)
S tím, že klony fungují v anglických verzích Vag-Comu v plném rozsahu se dá souhlasit, ale má to jeden háček. Internet je plný různých hlášení o tom, že kabel přestal v různých jazykových verzích programu pracovat. Jak to vysvětlit? Pokud by tedy Ross-Tech proti klonům nebojoval, jak potom vysvětlit, že některým jedincům se po updatu kabely zneschopní? Zatím jsem nikde nenarazil na info o tom, že někomu přestal kabel fungovat, pokud používal pouze SW s kabelem dodaný. Někde jsem četl názor, že je nejlepší používat pouze SW dodaný proto, že black list klonových klíčů je neustále doplňován a při použití novější verze Vagu může tím pádem dojít k "likvidaci" kabelu. Musim se přiznat, že tomu moc nerozumim. Teorií a nápadů jsem četl všude hodně, ale nic co by fakt bylo věrohodné a prokazatelné.

Možná, že by pomohla odpověď na tuto otázku: Kde je ten black list klonových HW klíčů? Je na serveru Ross-Tech? Nebo je to nějaká knihovna, kterou si stáhnu do svého kompu společně s verzí Vagu? Nebo je ten black list přímo součástí Vag-Com.exe souboru?
Arpi
Nováček

Umrtveny HEX-CAN 704.1

Příspěvek od Arpi »

Podarilo sa mi nahodou aktualizovat VAG-COM 704.1 z internetu a odisiel mi kabel. Najde sa borec, ktory ho opravi? Celkovo mam 2 kusy na opravu - jeden este z minulosti. Ked tak SZ, urcite sa dohodneme.
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Kromě toho už Svobodovi definitivně došla trpělivost a policie jde v současné době po klonech, resp. po jejich prodejcích. Bohužel jsou do toho současně zatáhnuti i ti kdo klony "jen" koupili.
Závěr je jasný: poohlédnout se po originálu! [/quote]
Toto mě opravdu pobavilo,můžeš prosím objasnit jak naše policie bojuje proti klonům,aby náš soudruh Svoboda neutrpěl ůjmu.Nějak mi to neleze do hlavy.Myslím,že jediný který proti tomu bojuje je sám velký Svoboda,protože přichází o tučné zisky.Takže jedině by si musel mistr zřídit vlasní policii a hrrr na ně.Ale to už tady bylo. :) :D
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
ramon
Nováček

Příspěvek od ramon »

Mna napadla jedna vec ako zabranit aktualizaci VAGcomu. Nainstalovat program na inom PC bez pripojenia do internetu zbalit napr RARom prekopirovat do PC v ktorom ho budeme pouzivat. Ked ho budem chciet bouzit staci rozbalit a spustit samozrejme nesmie byt PC pripojeny do internetu ked je rozbaleny. V zbalenom stave sa moze kludne pripajat PC do internetu a na pozadi by sa nemalo nic aktualizovat kedze v registroch nebude nic nainstalovane.
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

pokud ho nepouzijes, nic se neaktualizuje na pozadi
ramon
Nováček

Příspěvek od ramon »

no jas om ho pouzil ked som bol mimo siete a odpalilo mi kabel a to som nemal ziadnu aktualizaciu!!!!
mtsk
Sběrač informací

Re: Umrtveny HEX-CAN 704.1

Příspěvek od mtsk »

:)
Naposledy upravil(a) mtsk dne 13 bře 2009, 20:28, celkem upraveno 2 x.
HUMMER
Přispěvovatel

Příspěvek od HUMMER »

tak jak to teda zabespecit aby se neodpalil,tak jak to psal ramon o 4 okna vise(zabalit to) nebo jak to pouzivat kdyz z complem jdu taky nekdy na net :?
VW PASSAT 96KW,02
Halo
Nováček

Příspěvek od Halo »

Co trebas zakazat komunikaci Vag Comu firewallem? v obojim smeru samozrejme...
subaru1
Přispěvovatel

Příspěvek od subaru1 »

Mám origo kabel a při koupi mi tvrdili, že už pujde napořád s jakoukoliv novou verzí VAG-COMu. A navíc 805 je už asi rok? Nebo se mýlím? Takže ty nový aktualizace až tak často nejsou vydávaný. A když někdo koupí klon tak snad používá jen tu verzy (konkrétní kus) na kterou ten kabel je dělanej ne?
Jinak origo stojí asi 10 000.- od Svobody od MTA 7800.- a trvdí že je to taky od Svobody. Levněji jsem nic nenašel (s papírem).
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“