Mam Octaviu 66kw 2001. Mal som problem s vahou vzduchu, typ Bosch 0281002531 (038906461B). V servise mi ju vymenili ale az teraz som zistil ze mi dali iny typ 0280217121 nejaky repas. Pri tomto type je pisane ze sa pouziva do (FABIA 1.9 TDI 09.00 a OCTAVIA(1U2,1U5) 1.9 TDI 09.96->09.00. Realnu spotrebu mam 6l, polubny ukazuje 4.6l. Moze tento typ vahy sposobovat tu zvysenu spotrebu, kedze tam mal byt novsi model? Alebo je ta vaha chybna a spotreba by mala byt ok aj so starym typom vahy, ktora nieje urcena pre moje auto? Dik.
misoVW píše:Tak to je to tazko povedat. Najlepsie by to bolo vidiet z logu, ake hodnoty dava.
Aky je potom rozdiel pri jednotlivych typoch vahy a v com sa lisia? Co mam sledovat v logu? Auto aj s tou vahou jazdi normale, keby nie ta spotreba tak by som po tom ani nepatral a nezistil by som ze je tam vaha ktora tam nepatri.
misoVW píše:Musis sledovat v kanale 3 rozdiel medzi skutocnou a pozadovanou hodnotou. Najlepsie to je vidiet z logu.
dnes som robil log a tu je vysledok.
Rodiel medzi skutocnou a pozadovanou hodnotou je v niektorych pripadoch 450. To asi nieje dobre. Moze to byt pricinou tej vysokej spotreby? Dik za radu.
misoVW píše:ano, moze to byt vahou. Za studena nekolisu otacky na volnobeh?
Otacky na volnobeh nekolisu. Auto akceleruje vpohode. Nieje citit pokles, pripadne nejake polavenie vykonu ako to bolo s tou chybnou vahou. Ta vaha je mozno dobra ale je urcena do modelu octavie do roku 1999 a ja mam 2001. Cize to tak vyzera, ze sa to prejavuje "IBA" zvysenou spotrebou. Skusim to reklamovat.
Zdravím Tě, pokud ještě řešíš váhu, tak Tebou uváděná váha č. 0280217121 není repas, ale originál BOSCH. Dnes mi odešla v mém Sharanovi 1.9 TDi PD 85kW, rv 12/2002, takže mě také čeká investice, ach jo. Měj se.
Sharan.jo píše:Zdravím Tě, pokud ještě řešíš váhu, tak Tebou uváděná váha č. 0280217121 není repas, ale originál BOSCH. Dnes mi odešla v mém Sharanovi 1.9 TDi PD 85kW, rv 12/2002, takže mě také čeká investice, ach jo. Měj se.
Tu vahu mam asi 5 mesiacov, cize je nova. Mam pocit ze od zaciatku bola zla lebo som mal spotrebu 6l a nevedel som cim to je. Len ako ju teraz dat reklamovat? Maju na to 30 dni. Myslel som ze mi dali iny typ, cize na 66kw ALH je tento typ vahy OK?
Asi Ti nezbyde nic jiného, než opsat číslo na váze z nějaké Octavie, která ji má ještě originál a pak ji reklamovat s tím, že Ti dali jiný typ. Zkus to a uvidíš, jestli uspěješ. Pak už jen objednat tu správnou. Tak ať Ti to vyjde.