Octavia aut 4st typ-FDB výměna oleje+filtr v aut převodovce

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MenRen
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia aut 4st typ-FDB výměna oleje+filtr v aut převodovce

Příspěvek od MenRen »

Dobrý den pánové :roll:, potřeboval bych zjistit, v kolika kilometrech se mění olej v automatické převodovce typ FDB r. 2002, jaký typ oleje a pokud někdo zná postup, jak ho vyměnit a jaké množství a kudy se plní. Já mám najeto 82 000 km. Budu moc vděčny za radu!!! Jinak mám motor 66kw typ-ALH. Jaký máte názor na zvýšení výkonu, když to má automatickou převodovku? Má to smysl? Aby to přenesla a neuškodilo jí to. Jo a v kolika se má ještě měnit rozvoďák a kladky? Předím dík za odpověd. Renek.
Škoda octavia r.v.2002 tdi 66kw typ motoru AHL,převodovka aut 4.st typ FDB
MenRen
Nováček

Příspěvek od MenRen »

Ahoj, to tady nemáte žádne zkušenosti z automatem (wallbash)
MenRen
Nováček

Příspěvek od MenRen »

CHLAPY TO MI TADY VÁŽNĚ NIKDO NEPOMŮŽE...?nĚKDO TVRDÍ ŽE TAM JE DOŽIVOTNÍ A NĚKDO ŽE SE MĚNI CO 60.000KM TAK NEVÍM NEVÍM ANI VE ŠKODOVCE MI TO NENÍ NIKDO OCHOTNEJ ŘÍCT (LOL) PŘEDEM DÍK
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co jsem četl materiály od Škody tak tam bylo měnit co 60tkm.
MenRen
Nováček

Příspěvek od MenRen »

NO PRAVĚ JSEM SE DOČETL V SERVISNÍM MANUALE ŽE TAM MÁ BYT DOŽIVOTNI NÁPLŇ A MÁ SE JEN KONTROLOVAT HLADINA ATF ?DOKONCE JSEM TAM NENAŠEL ANI ŽÁDNEJ FILTR CO BY SE MĚL MĚNIT..?JEN BYCH BYL RÁD KDYBY MI TO NĚKDO ODSOUHLASIL PRO DOBRY POCIT :D DÍKY
MenRen
Nováček

NENI TAM FILTR

Příspěvek od MenRen »

NO PRAVĚ JSEM SE DOČETL V SERVISNÍM MANUALE ŽE TAM MÁ BYT DOŽIVOTNI NÁPLŇ A MÁ SE JEN KONTROLOVAT HLADINA ATF CO 60.000KM?DOKONCE JSEM TAM NENAŠEL ANI ŽÁDNEJ FILTR CO BY SE MĚL MĚNIT..?JEN BYCH BYL RÁD KDYBY MI TO NĚKDO ODSOUHLASIL PRO DOBRY POCIT :D DÍKY
foot
Sběrač informací

Příspěvek od foot »

Podle originílních podkladů VW, škoda, Audi je náplň sice doživotní, ale životnost převodovky je stanovená na 200000Km, pak se předpokládá, že dojde k její kompletní repasi (cca 40000Kč). Pokud se majitel, chce repasi vyhnou, nebo jí alespoň výrazně oddálit, tak měnit olej, měnit olej, měnit olej. Slyšel jsem názory po 60000km a 80000km. Já osobně měním po 40000km, protože to zase tolik nestojí a na kvalitě oleje je životnost převodovky 100%ně závislá, mění se i filtr a těsnění pod vanou. Doporučuji kontaktovat např firmu KAPS a objednat si u nich podle typu převodovky požadované množství oleje, filtr a spotření materiál (cena komplet za vše cca 1300Kč). Výměnu pravádět s maximální opatrností a pečlivostí, do převodovky se nesmí dostat ani smítko prachu!
SNEK123
Nováček

Příspěvek od SNEK123 »

PROSÍM TĚ JESTLI TI MUŽU PORADIT TAK OLEJ V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEMĚN JA JSEM MĚL TU STEJNOU PŘEVODOVKU NAJETO CCA200 000 KM NECHAL JSEM SI VIMĚNIT OLEJ A DVA DNY POVÍMĚNĚ SE PŘEVODOVKA ZBLÁZNILA ZAČALA KLOUZAT , NESMISLNĚ PODŘAZOVAT PAK MI NEZBYLO NIC JINÉHO NEŽ KOUPIT NOVOU A TO JSEM ZASE NALETĚL MĚL JSEM OZNAČENÍ FDB A KOUPIL JSEM FDC A MÁM TAKOVÍ PROBLEM ŽE TO JEZDI TAK JAKO BYCH Z MANUALEM JEZDIL POŘAD NA 4 PROSTĚ PŘI 75KM/H MÁM 2000OTAČEK A TET NEVIM CO STÍM JÁ RADÍM NA PŘEVODOVKU NEŠAHAT DOKUD JEZDI ČAU PATRIK OSTRAVA PATAPINDA@SEZNAM.CZ KDIŽTAK NAPIŠ A POKECÁME
skeletor
Přispěvovatel

Příspěvek od skeletor »

SNEK123 píše:PROSÍM TĚ JESTLI TI MUŽU PORADIT TAK OLEJ V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEMĚN JA JSEM MĚL TU STEJNOU PŘEVODOVKU NAJETO CCA200 000 KM NECHAL JSEM SI VIMĚNIT OLEJ A DVA DNY POVÍMĚNĚ SE PŘEVODOVKA ZBLÁZNILA ZAČALA KLOUZAT , NESMISLNĚ PODŘAZOVAT PAK MI NEZBYLO NIC JINÉHO NEŽ KOUPIT NOVOU A TO JSEM ZASE NALETĚL MĚL JSEM OZNAČENÍ FDB A KOUPIL JSEM FDC A MÁM TAKOVÍ PROBLEM ŽE TO JEZDI TAK JAKO BYCH Z MANUALEM JEZDIL POŘAD NA 4 PROSTĚ PŘI 75KM/H MÁM 2000OTAČEK A TET NEVIM CO STÍM JÁ RADÍM NA PŘEVODOVKU NEŠAHAT DOKUD JEZDI ČAU PATRIK OSTRAVA PATAPINDA@SEZNAM.CZ KDIŽTAK NAPIŠ A POKECÁME
všude dochází k otěru a opotřebení tzn. nepatrné částečky co kolují převodovkou zkracují životnost. Určitě měnit!!!
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“