Kvalita nafty v CR...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

temp09
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Kvalita nafty v CR...

Příspěvek od temp09 »

Zdravim, vzhledem na to, ze Ceska obchodni inspekce odmita zverejnit seznam cerpacek, ktere prodavaji autam nebezpecnu naftu napiste sve skusenosti....Vim, ze to zavisi i od provozovatele ale i tak....Znamy tankuje naftu vyhradne na cerpackach znacky B*****A, a pred mesicem prisel o 2 vstriky - prej nafta....najeto 63tis.km...
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

známej natankoval v Klášterci nad Oří na OMV benzin a ujel 100m ,motor se zaztavil a už nenatočil,v sevisu mu řekli,že je nádrž plná vody-škodu Omv uhradila ,takže aspon jedno malé+ :)
g3 tdi ahu,octa asz
holy
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od holy »

Já natankoval tzv prémiovou naftu TOP Q u Bxxxxxy....asi 40 L....ráno jsem motor nenaočil....vyjádření servisu....nekvalitní hodně pěnivá nafta....takže můj postup....jakmile mi ručka palivoměru padne na polovinu, zajedu k Agip/OMV/Benzina/Shell...prostě k nějaké značkové, a dotankuju. Podle litrů hned vyleju do nádrže aditiva VIF, vozím je s sebou. Výsledek? V nádrži je neustále mix různých naft + vlastní aditiva, takže případné natankování poloviny nádrže naftou horší kvality nemá prakticky žádné pozorovatelné účinky.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

ja tedkom tankuju na P***a a v klidu davam VIF a v -22 naskocil motor celkem v klidu :D
Octavia combi 2FL 2.0TDI 103Kw
Fabia Greenline 1.2TDI
l3030
Přispěvovatel

Příspěvek od l3030 »

Tak to já jsim si udělal takovej malej pokus minulej měsíc, jak byly ty mínus 15. a měli jsme jet ještě na víkend do jeseníku kde auto stojí přes víkend venku, takže ideální na testy :D měl jsem skoro prázdnou nádrž a nalil jsem tam to, na co tady v celým širokym okolí nadávaj, snad i v celý čr. U té supr žluté U-i C--n (LOL) a měli jste vidět ty starty! na brnk! je pravda že tam mám VIF. Ale třeba při tankování u obchoďáku M---o mi to točilo na několikrát i když to bylo dva dny v garáži. Ono to máte asi jedno, trefíte na benzinku kde jim zrovna nalil do tanku nějakej dobráckej kamion kdoví co bez dokladu a je to.
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/

!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

nevim nevim, my jsme nikdy problém s PH neřešili-benzín beru omv, benzina a shell to samý i u nafty-zatim je to ok. ale upe brutálně mě na-ral ten výsledek na podzim-shell V-Placebo je prachsprostá obyč nafta s přirážkou 1,60kč na litr. jeďte si někdy vzít naftu do D k Aral a vemte tam Ultimate Diesel-to je fakt třída.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

No, já tankuju do Passata i do odtahovky zásadně u Shellky. Jednak kvůli bodíkům, ale hlavně Shell je s kvalitou paliva na vysoké úrovni a to mám potvrzeno vlastní zkušeností. Pašík je V6 2,8 syncro, takže 100 oct. benzín, ale do odtahovky jsem nouzově načerpal jen jednou jinde než u Shellu a ráno jsem měl naftu zamrzlou. A to bylo -8. To bylo poprvé co mi zamrzla nafta. Jinak parkuju venku i při -20 bez přísad, ale musí to být od Shellu Diesel Extra.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Já léta jezdím k Benzině a nikdy jsem neměl problém, ani co se týče kvality nafty, ani co se týče zamrzání nafty.
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

hele klídek zase jo, kámošuv otec jezdil s oktávkou 81kw cca půl roku na naftu ze sudu, která byla natočena v roce 1987 :-D :-D :-D , sice po tom půl roce stáli v servisu ale jezdili.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
tom133
Přispěvovatel

Příspěvek od tom133 »

Ja beru u Benziny Verva diesel a jsem s ni spokojenej. Parkuju venku a zamrzani by me ani nenapadlo. Navic vychazi i levnejs nez diesel u shellky.
Seat Ibiza 1.9 TDI 96kW
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Andy-CZ píše:hele klídek zase jo, kámošuv otec jezdil s oktávkou 81kw cca půl roku na naftu ze sudu, která byla natočena v roce 1987 :-D :-D :-D , sice po tom půl roce stáli v servisu ale jezdili.
já jel minulý rok taky na komunistickou naftu jela normálně a nikde jsem nestál miloš
Kukyno
Sběrač informací

Příspěvek od Kukyno »

já jsem ted v těch větších mrazech zkoušel tankovat různě,natankoval jsem pár litrů a pak je vždycky vyjel a zkusil natankovat jinde...mazel mi stojí venku před panelákem a všech druhů nafty stejnej problém,když mi na palubce svitilo od -15 do -25,tak vždy sem musel točit minimálně třikrát čtyřikrát než chytil...když chytil,tak vydával zvuky,jak kdyby jel chvílema i na jeden válec apod...no nevim,kde vlastně maj kvalitní naftu na zimu...a nelil sem do ní žádná aditiva...
rewop
Nováček

Příspěvek od rewop »

Tankuju jen na ONU a i přes ty šílený mrazy-auto stojí venku-startování absolutně bez problémů.
AGR
Sběrač informací

kvalita nafty v CR

Příspěvek od AGR »

obrázek o "takyznackovych" naftach at si kazdy udela sam:
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv

znám pár případů Mondeo TDCI 2.0, 2.2 kdy se musely menit vstriky po cca 60 000 km a tankovalo se vicemene u Shellu, žádná močůvka z JZD.
FMC se k tomu vždy stavěla tak, že bylo natankováno špatné palivo. Kombinace Delphi-TDCI bylo v naších podmínkách zkrátka smrtící...
x-smile
Přispěvovatel

ONO

Příspěvek od x-smile »

Nemám problém s ONem, jak v létě, tak v zimě v mazech... Možná pozoruju jen trošku větší kouřivost, jinak nic...
Passat 1.9TDi syncro, 81 kW, AFN
Passat 1.9TDi, 66 kW, AHH
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“