ESP v octavii 1.generace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jirka Kužel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jirka Kužel »

TEd jsem si dodelaval a kamaradovi taky ESP do octy ktera obě meli ASR je to poměrně jednoduché prace tak na tri hodiny když to nedelaš poprvé... rozhodně jednofdušší než treba domo ntovat vyhřívyné sedačky nebo klimatronic obojí též dělám.. takže žádný teoretik (noteeth)
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
juro
Přispěvovatel

Příspěvek od juro »

tomiisp píše::D

btw, teraz ma napada, co napriklad STK ? Ako by sa tam tvarili na takuto upravu ?

(LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) (LOL)
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Dneska jde vše.Jde udelat i tk s jiným motorem a to bych rek ze je to horší než nejake ESP. (LOL)
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Tak jsem si docela početl,a teď mě zajímá, kolik by stálo dodělat ESP na Octavii 1,2.0 AZH (benzín) rok 2001 4x4? cena,doba úpravy?Obavy s STK nemám,vypínač ASR tam mám od koupi a nikdo se nad nějakým vypínačem ani nepozastavil. :-)
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

karel4 píše:Tak jsem si docela početl,a teď mě zajímá, kolik by stálo dodělat ESP na Octavii 1,2.0 AZH (benzín) rok 2001 4x4? cena,doba úpravy?Obavy s STK nemám,vypínač ASR tam mám od koupi a nikdo se nad nějakým vypínačem ani nepozastavil. :-)
Ahoj,

1. Dodělat ESP do tvého auta jde.
2. Cena je různá od 5-10 tis. za komplet všechny součástky.
3. Já když jsem to instalovat do svého vozu (mám jen předopohon) tak mě to trvalo 19 hodin čistého času. Ale 19 hodin bylo úplně komplet i s jídlem :)

Stačí ti taková odpověď
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Ahoj a kde shaniš ten matroš to shaníš na vrakovišti?
No za 19hodin tak to jsi Borec.
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

skoda píše:Ahoj a kde shaniš ten matroš to shaníš na vrakovišti?
No za 19hodin tak to jsi Borec.
Vrakoviště je jeden způsob a pak lidi co to rozstřelí a prodávají díly z bouračky, díly jsou shodné i s golfem, takže bych vsadil spíš na toho golfa, ono je totiž jiná ŘJ ESP pro předopohon a pro 4x4, jinak 19 hodin je slabota dnes bych to dal za míň :-D já jsem totiž udělal pár chyb v zapojení, takže mi to házelo spouty chyb
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

A kdyz to z tech aut vyndavaš tak komplet i s vedením?
A kdyz mam v Okte jen ABS a chtel bych jeste ASR co je tam navíc zapotrebí?
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

skoda píše:A kdyz to z tech aut vyndavaš tak komplet i s vedením?
A kdyz mam v Okte jen ABS a chtel bych jeste ASR co je tam navíc zapotrebí?
ne kabeláž si dodělávám, ale když mi dovolí uštípnout konektor, tak jsem radši. samotné ASR je podle mého mínění úplně zbytečné, ale v octavii s ASR je i MSR a EDS, na to aby sis tohle dodělal, tak potřebuješ jen jednotku a tlačítko, jinak jednu jednotku s ASR mám, kdyby si měl zájem
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

A to se ta jednotka ASR jen vymeni s tou abesovou bez asr.To je vse v jedny jednotce nebo oddelene?
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

skoda píše:A to se ta jednotka ASR jen vymeni s tou abesovou bez asr.To je vse v jedny jednotce nebo oddelene?
JJ přesně tak, ještě teda musíš zapojit tlačítko, aby ti šlo ASR vypínat
borelli
Přispěvovatel

Příspěvek od borelli »

Platí toto i pro O1 rok výroby 1999 ? Stačí tedy zaměnit jednotku ABS za jednotku ABS+ASR ( + kabaláž k tlačítku off/on ) ?

V zimě se systém regulace prokluzu kol ASR uživit docela dá ale přes většinu roku je to otázka...
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

No teda tak to je dobry,ze to neni tak slozity.A to se ani nemusi nic aktivovat pres diagnostiku?A kolik by tak stala ta Řj Abs/Asr?
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

borelli píše:Platí toto i pro O1 rok výroby 1999 ? Stačí tedy zaměnit jednotku ABS za jednotku ABS+ASR ( + kabaláž k tlačítku off/on ) ?

V zimě se systém regulace prokluzu kol ASR uživit docela dá ale přes většinu roku je to otázka...
Pro octavii r.v. 99 platí trošku něco jiného, tím, že je to auto před facelitem, tak tam systém brzd je MK20. U brzdového systému MK20 nebylo ASR. Můžeš tam dát nový systém MK60, ale montáž není zrovna jednoduchá.
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

skoda píše:No teda tak to je dobry,ze to neni tak slozity.A to se ani nemusi nic aktivovat pres diagnostiku?A kolik by tak stala ta Řj Abs/Asr?
Poslal jsem ti SZ
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“