vyhrievanie čelného skla
Moderátoři: šulda, Moderátoři
vyhrievanie čelného skla
Zdravím,
mal som takú malú poistnú udalosť, pri ktorej mi museli vymeniť čelné sklo. Po výmene (bolo to cez leto) som dúfal, že všetko bude fungovať tak ako má. Po výmene čelného skla mám dojem, že to nefunguje tak ako má. Priam mám dojem, že to nejde vôbec. Keď je na okne súvislá vrstva snehu tak sa vôbec nerozmrazuje.... Keď je trochu primrznuté tak sa mi začne okno od kúrenia odmrazovať..
Môžete mi poradiť ako sa to dá skontrolovať?
Ďakujem.
mal som takú malú poistnú udalosť, pri ktorej mi museli vymeniť čelné sklo. Po výmene (bolo to cez leto) som dúfal, že všetko bude fungovať tak ako má. Po výmene čelného skla mám dojem, že to nefunguje tak ako má. Priam mám dojem, že to nejde vôbec. Keď je na okne súvislá vrstva snehu tak sa vôbec nerozmrazuje.... Keď je trochu primrznuté tak sa mi začne okno od kúrenia odmrazovať..
Môžete mi poradiť ako sa to dá skontrolovať?
Ďakujem.
SEAT ALHAMBRA 1,9 tDI 85kW
Toyota LC100 4,7 V8
Toyota LC100 4,7 V8
Když se podíváš na to okno hodně zblízka měl by jsi v něm vidět tenoučký drátky, pokud tam nejsou tak okno vyhřívané není. Dál se to nechá poznat na odběru proudu, když ho při nastartovanym motoru zapneš tak by měli pohasnout nepatrně světla. To je tak nejjednodušší možná identifikace bez rozebírání.
-
- Přispěvovatel
Není to jen o desetinku, mam vyhřívaný okno na služebním focusu a když ho zapnu tak světla pohasnou docela dost, reálně jsem to neměřil o kolik, ale řek bych že na hlavním přívodu do pojistek kde se všechno dělí to udělá možná i něco přes 1V, ale je to jen můj odhad změřený to fakt nemamAlkantpan píše:Zdravim a využiju tohoto vlákna, existuje vyhřívané přední okno i na Octavii I?
Ad kontrola - zapnuté vyhřívání předního skla musíte poznat na kontrolkach nebo zmerenim napeti baterii, nejaka desetinka voltu urcite ubude. Predpokladam pojistka/rele ze je ok.
Otázka je jestli tam to okno vůbec má, jestli mu tam při výměně nedali obyč. To zjistí pohledem a pak už jen měřit, kontrolovat a zjišťovat.SupermanXXX píše:změřit napětí přímo na konektorech skla mělo by tam bít něco kolem 13voltů. pozor vyhřívání čelního skla funguje u většiny aut jen při nastartovaném motoru. Když tam to napětí nenaměříš je špatná pojistka, relé, tlačítko nebo elektroinstalace když jo je špatné okno.
[quote="Alkantpan"]Zdravim a využiju tohoto vlákna, existuje vyhřívané přední okno i na Octavii I?
Ještě jsem ho neviděl...
Ještě jsem ho neviděl...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Obávám se že když se budeš chtět dostat ke konektoru tak bude muset dolu palubka. Pokud tam teda je okno tak bych šel nejdřív po pojistkách a relé. Teď z hlavy nevim, ale myslim si že to má pojistku na baterce, jednu z těch "plíšků" kdyžtak mě někdo opravte a tam to bývá občas zahnilé.matelko22 píše:okno vyhrievané je. tie drátky sú viditeľné zblízka.. skúsim ešte zmerať odber prúdu.. nevie niekto akým spôsobom je to okno pripojené alebo kde je konektor? možno ho zabudli zapojiť
Defmanik píše:Obávám se že když se budeš chtět dostat ke konektoru tak bude muset dolu palubka. Pokud tam teda je okno tak bych šel nejdřív po pojistkách a relé. Teď z hlavy nevim, ale myslim si že to má pojistku na baterce, jednu z těch "plíšků" kdyžtak mě někdo opravte a tam to bývá občas zahnilé.matelko22 píše:okno vyhrievané je. tie drátky sú viditeľné zblízka.. skúsim ešte zmerať odber prúdu.. nevie niekto akým spôsobom je to okno pripojené alebo kde je konektor? možno ho zabudli zapojiť

G IV,variant,66 kW,ALH + niečo naviac od BH motor
Přední okno na Alhambře má odběr cca 2x20 A, takže pokud zapne tak to musíš na chodu motoru a na světlech poznat.
Okno je rozdělené na 2 okruhy, společná kostra je nahoře uprostřed, plusové přívody najdeš pokud vycvakneš plasty pod trojuhelníkovými okénky - jednopinové konektory s tlustými kabely.
Silové napájení jde od baterky přes pojistku 60A, další pojistka 50A je uvnitř. Za jednotkou centrální elektriky je relé, které je ovládané z této jednotky.
Snad si to pamatuju dobře, je to už skoro 2 roky co jsem to zapojoval.
Okno je rozdělené na 2 okruhy, společná kostra je nahoře uprostřed, plusové přívody najdeš pokud vycvakneš plasty pod trojuhelníkovými okénky - jednopinové konektory s tlustými kabely.
Silové napájení jde od baterky přes pojistku 60A, další pojistka 50A je uvnitř. Za jednotkou centrální elektriky je relé, které je ovládané z této jednotky.
Snad si to pamatuju dobře, je to už skoro 2 roky co jsem to zapojoval.
Matelko22, koukám že máš alhambru, myslím že budeš mít u budík na palubce, kterej ukazuje odběr proudu. Normálně při nastartovaným motoru by měla být rafička kolmo vzhůru, tuším že je tam 14Voltů. Když zapneš rozmrazování čelního skla, měl bys vidět jak ihned rafička poklesne, už si nejsem jist, jestli se hned vrátí, ale tento budík silně reaguje na zapínání a vypínání el. spotřebičů. Zkus to.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
tak dnes som skusil zapnut vyhrievanie okna.. podsvietenie tlacitka signalizovalo zapnute.. rele cvaklo.. ale ani svetla ani voltmeter na palubovke nic nespravil.. este to skusim odmerat na baterke .. ale predpokladam ze uz toto siganlizuje ze to nefunguje... takze odporucatre pozriet tie konektory? a poistky?
Toyota LC100 4,7 V8
Toyota LC100 4,7 V8
Jj jdi po tom.matelko22 píše:tak dnes som skusil zapnut vyhrievanie okna.. podsvietenie tlacitka signalizovalo zapnute.. rele cvaklo.. ale ani svetla ani voltmeter na palubovke nic nespravil.. este to skusim odmerat na baterke .. ale predpokladam ze uz toto siganlizuje ze to nefunguje... takze odporucatre pozriet tie konektory? a poistky?
po dlhej dobe som sa dostal zas k mojmu nefunkcnemu oknu .. dal som dole tojuholnik na strane spolujazdca ale nenasiel som tam ziadny konektor.. nemate niekto nahodou foto, aby som si to vedel lepsie predstavit? cez vikend by som sa na to pozrel ..
v pripade ak bude zle/prerusene vedenie v okne tak sa to asi neda opravit.. alebo sa mylim?
v pripade ak bude zle/prerusene vedenie v okne tak sa to asi neda opravit.. alebo sa mylim?
Toyota LC100 4,7 V8
Toyota LC100 4,7 V8