VIS 3,0

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
zdendazde
Sběrač informací
Odpovědi: 0

VIS 3,0

Příspěvek od zdendazde »

umí VIS pracovat aktivně podle výběru: značka vozu/model/motor/kódy poruch ?
Nebo je to jen pasivní výpis modelů a kódy poruch jsou společné pro všechny modely VAG?............předpokládal jsem,že to bude aktivní,ale buď mi to nefunguje,nebo jsem trochu zklamán...podle výběru viz.výše mi to nabízí pouze omezené funkce,kódy poruch jdou v samostatném okně nezávisle. Vzhledem ke skutečnosti,že jsem "TO" neviděl předem,tak nevím,jestli mi to funguje správně,resp.jestli už to je za ty prachy všechno (wallbash) .Koupil jsem to u Motordiag jako origo SW,ale pan Svoboda o tom říká,že je to "nějaká kopie",takže podpora nula
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

to bych jim to o.o.p...(vratil), at si to strcej nekam a stahnul nekde z netu ;)
jestli jsou DTC spolecny nevim(system VISu nasvedcuje tomu, ze ano), ale pokud myslis neco jako tabulku chybovejch kodu, tak ta bude spis v DP - ve VISu jsem ji taky nenasel a to zadavani mi neprijde jako spatnej zpusob, jen tam nenajdes vzdycky vsechno, ale nekde na netu jsem stahnul nejaky tabulky kodu snad pro octu1 v pdfku(posloupnost tam moc neni, spis "vycuc", takze to taky nasvedcuje tomu, ze jsou kody spolecny) a asi by se neco naslo i v nejakejch natahanejch priruckach ... mels na mysli neco konkretniho nebo jsi to chtel jen pro prehled?
zdendazde
Sběrač informací

Příspěvek od zdendazde »

mám na mysli viz.prezentace VIS3.0:......VIS (Vag Info Systém) je elektronická diagnostická příručka pro vozidla koncernu VW. Pro většinu řídcích jednotek jsou zde zpracovány pokyny ke kódování, přizpůsobení, základnímu nastavení a nastavení konfigurace. V případě motorových jednotek jsou popsány kontrolní postupy. Uživatel se tak snadno dozví např. správné otestování plnícího tlaku, nastavení servisních intervalů nebo přizpůsobení klíčků k zapalování. Mimo to také obsahuje doporučené postupy oprav pro cca 3000 závad. V současné verzi diagnostické příručky VIS 3.0 je přesně 589 rozdílných diagnostických postupů pro celý koncern VW!!!
.......já to tam teda nevidím...pokud zadám kód poruchy,tak mi to něco ukáže(doporučené postupy oprav),ale obecně.Že bych tam našel něco o zmíněném nastavení servisních intervalů,se říci nedá.Nebo hledám špatně? Najdeš tam někde něco o servisních intervalech pevných nebo longlife? Načtení,Reset longlifů?Nastavení longlifů? Změna z QD2 na QD1 a naopak?(změnou kódování).........konkrétně pro golfIV 1.4/55 reset longlife servisního intervalu:čudlíkem to pravděpodobně přejde na pevné 15tis. ale nevyresetuje mi to servisku. Jak resetovat? nuly do 02 v 10? Přechod z longlife na pevné přelogováním předposlední jedničky na dvojku jako u fabie?...............mám pocit,že ten program nedělá to,co prezentují na stránkách,a nebo mi to nefunguje správně
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

Hledej a najdeš. Ale hledej v přístrojové desce!

Přístrojová deska -> Změna servisních intervalů

Ale to by ti měl říct i prodejce...
Papko
Nováček

Příspěvek od Papko »

chcem sa opytat aky je rozdiel medzi VIS3.0 a CodingCalculator 1.5???mamsi stiahnut obe alebo mi staci iba jedenz tychto softov??
dakujem
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

rozdiel je podstatný..... výpočet dlhého kódovania versus.... na čo je VIS sa dočítaš v príspevkoch vyššie.... ;)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“