to že olej 5W30 má v horku méně únosný film než třeba 5W40 je jasný. motory na LL mají tuším větší plochu ojničních šál než na normál olej. (aspoň u prvních PD to tak bylo) Je s tím počítáno, motor je na to udělaný, poškodit by ho to nemělo, může to asi i snížit spotřebu. ale když tam máme někteří naloženo ke 400 Nm a 180 PS, tak bych tam 5W30 nedal....
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
Já na LL jezdím odjakživa a nemám žádný problém,musím zaklepat měním max co 10 000km,najedu to tak do půl roku,s motoru olej vždycky pořádne vypustím a zbytky vysaju odsávačkou a jde vidět ze olej je i po 5000 čistý jak vytáhnu měrku já si třeba na kvalitním oleji a jeho výměně zakládám
To by mě zajímalo jak na měrce poznáš že je olej čistej protože jakmile ho tam naleješ tal je černej už po 100kilácích,jinak to auto se má jak v bavlnce ,po 10t to je slušnej přepych,a stou odsávačkou jsem to taky nepochopil když ti zůstane asi 0,5 l v hlavě a chladiči ve filtru.
Jste mě pobavili jo měním co 10 000km,neznáte odsávačku na olej?Když se dělá rychlo výměna oleje strčí se přes měrku odsávačka až do vany a vysaje se to.Na svojem to vypustím a odsávačkou vysaju právě s filtru,jednou jsem to vypustil i z chladiče ale to jenom proto že jsem na něm měnil těsnění.Jinak nemám benzín Vis podpis
u dizlu toto ale neni tam to zachrochta a je cernej)). tam se to musi hlidat kor u mou zmineneho motoru 2.5 tdi v6 (ja mam tento motor ted rad ale byli doby kdy sem si rikal do ceho sem se to dal))).