Baterie KO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

HOPE
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od HOPE »

Jak jsem slíbil, tak dávám zprávu: KONEČNĚ JSEM TO NAŠEL!!
Dalo to zabrat. Nejdřív jsem šel po pojistkách, bezvýsledně, po alternátoru-rovněž nic, pak jsem zkoušel postupně vyndavat relátka, taky nic. Nakonec jsem šel po kabelu od baterky, u kterého po odpojení spadnul odběr. Ve finále jsem našel na reléovém bloku jeden kablík, který to vše způsobil a na konci jsem našel vysílač k PAGERu. (wallbash) Jelikož jsem ho nikdy nepoužíval, protože od té doby co jsem auto koupil, tak už byl nefunkční, jsem mu nevěnoval moc pozornosti (byl spojenej mechanicky ke krabičce alarmu). Když jsem odpojil napájení alarmu, tak se nic nedělo, to jsem netušil, že má svoje vlastní napájení. Čili: Vysílačka pro pager je pryč a odběr v klidovém stavu je 20 mA, což je v pohodě.
RADA pro Nás všechny: NEPODCEŇUJME elektronické hračky, i když je nepoužíváme. :woot:
(Octavia TDi, 1998, 360 000km) to už je minulost
Octavia II combi 190 000km
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

nech nevytvaram novu temu

nevie niekto ci sa da nejak ozivit bateria?

akosi asi odisiel jeden clanok, vsetky sa nabijaju ale ten jeden pri skusani tou bankou na kyselinu je stale celkom vybity. da sa s tym este nieco?
HOPE
Sběrač informací

Příspěvek od HOPE »

Obávám se, pokud nemáš správnou hustotu v jednom článku a pokud je to plastová baterka, tak ti nic nepomůže. Většinou se uvolní separace desek v článku, desky se rozpadají a vzniká mezi nima zkrat. Takže ani vylití a nalití nového elektrolytu, ani vytrvalé nabíjení ať velkým či malým proudem nepomáhá. Pokud se ani po nabíjení malým proudem po cca 3-4 hodinách hustota nezlepší, přemýšlel bych o nové baterce.
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

HOPE píše:Obávám se, pokud nemáš správnou hustotu v jednom článku a pokud je to plastová baterka, tak ti nic nepomůže. Většinou se uvolní separace desek v článku, desky se rozpadají a vzniká mezi nima zkrat. Takže ani vylití a nalití nového elektrolytu, ani vytrvalé nabíjení ať velkým či malým proudem nepomáhá. Pokud se ani po nabíjení malým proudem po cca 3-4 hodinách hustota nezlepší, přemýšlel bych o nové baterce.
tiez ma napadlo ze asi nic nepomoze, len divne ze jeden je blby a ostatne idu vpohode nabit len po tom sa sama asi vybije
HOPE
Sběrač informací

Příspěvek od HOPE »

Nevím proč, ale je to většinou tak, že celá baterka skončí na jednom článku. On pak v řetězci vytvoří odpor, desky jdou do zkratu a zvýší samovybíjení baterky a znemožní baterce, aby dávala proudy, i když v těch ostatních článcích je síly dost. Ten jeden se v podstatě přepóluje a funguje jako účiná brzda. :(
blizard
Sběrač informací

Příspěvek od blizard »

taky jsem to letos řešíl 4 článek kaput. I kdyby se to nějak podařilo na nějakou dobu, rozhodně bych té baterce nevěřil. Holt, každá věc má nárok na "důchod"
holy
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od holy »

Přesně tak..jeden článek se vysype a nazdar....dá se to poznat i podle intenzity plynování při nabíjení...všechny články by měly plynovat stejně...pokud jeden plynuje víc, nebo vůbec, popř. smrdí jak chcíplá ryba, má to baterka definitivně za sebou. Opravit se to nedá. I kdybys se o to pokusil a dal tam novejk článek...pořád platí že ty ostatní jsou starý, mají jinej vnitřní odpor, potom by tam mezi nimi tekly vyrovnávací proudy a stejně by se baterka odporoučela...je to stejný, jako když máš třeba foťák na čtyři tužkový akumulátory a po čase ti jeden odjde...musíš stejně vyměnit všechny čtyři za nový...
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

mna len to tak prekvapilo ze kazdy den vpohode na prvy krat naskocilo a zrazu uz ani central sa neotvoril. ale tak nejak musim pozhanat novu baterku
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Šéf došiel z obeda na 4 ročnom Megane a po obede už nenaštartoval, baterka KO, takže náhla smrť baterky je možná :x
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

kamarád přišel k autu,otočil klíčkem, rána jak z děla a z pod kapoty mlha.... baterka bouchla... všechno od kyseliny....nevim co to bylo za značku, už to s ní koupil (octa 2001) asi slabší kus :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“