Čištění turba by Lany
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
" Špína je zažraná "
Pustilo to dost .
Prý jsou ma to nějaké masti , něco jako Savo , natřeš , sloupneš kůžičku a ručičky máš jako nemluvňátko . ( Savo jsem nzkoušel )

Prý jsou ma to nějaké masti , něco jako Savo , natřeš , sloupneš kůžičku a ručičky máš jako nemluvňátko . ( Savo jsem nzkoušel )

-
- Přispěvovatel
Chá
Kdo ví , v čem ses přes noc hrabalTomas.cz píše:Kdysi na táboře jsem měl dost špinavý ruce jak jsme opravovali Fovorita co byl vedoucího a druhej den jsem měl službu v kuchyni a dělal karbanátky, lepší čístidlo neznám

-
- Sběrač informací
Pasik
Zdravim chlapi, nemate nejakej takovejhle navod na vyndani,rozebrani a vycisteni turba na Passata 1,9 TDI, 97 rok, 81kw, motor AFN?
Turbo mi netlaci skoro zadnej tlak a jak tak na ty navody koukam, tak z toho mam dost strach..
Turbo mi netlaci skoro zadnej tlak a jak tak na ty navody koukam, tak z toho mam dost strach..
VW Passat 1,9 TDI, 81kw ; 97 ; AFN
Re: Pasik
stačí hledat...Lukyndelacruz píše:Zdravim chlapi, nemate nejakej takovejhle navod na vyndani,rozebrani a vycisteni turba na Passata 1,9 TDI, 97 rok, 81kw, motor AFN?
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1874
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
- Sběrač informací
Re: Pasik
Jasny. Tam uz jsem taky dal prispevek. Ja jen jestli nekdo nema primo na Passata.Ladas píše:stačí hledat...Lukyndelacruz píše:Zdravim chlapi, nemate nejakej takovejhle navod na vyndani,rozebrani a vycisteni turba na Passata 1,9 TDI, 97 rok, 81kw, motor AFN?
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1874
-
- Nováček
Re: Čištění turba by Lany
Prosim Ťa a tesnenie pri skladaní si mal odkial,alebo si tam použil to pôvodné?Richard Šurek píše:Pustil jsem se do turba podle návodu od Lanyho . Lany díky za inspiraci a za návod , nejsem automechanik, ale podle tvého poisu jsem to prostě dal napoprvé , bez zaváhání , díky Bohu . Množství sazí bylo obrovské , lopatky už chodily jenom dva milimetry a taky se toho vysypala po rozebrání celá hromada . Doplňuju fotku netradičního způsobu nahřívání ( po dobu čištění sacích parohů- cca hodinu) Potom stačilo opravdu dvakrát z každé strany klepnout a bylo rozebráno . Všem , kdo se do toho pustí , přeju úspěch a nebojte se toho , Lanyho návod je i pro takové amatéry jako já .![]()
![]()
![]()

-
- Sběrač informací
Prosim pomoc :(
Dobre rano panove, dneska jsem se pustil do ciseni turba. Bylo to dost zaneredeny. Pri ty prilezitosti jsem i povymenoval par hadicek. Vse jsem radne vycistil petrolejem. Slo to dobre. I turbo slo od sebe krasne i bez zahrivani..Kdyz jsem vse namontoval zpatky, tak jsem nastartoval a byl takovej jinej zvuk pri proslapnuti plynu na volnobeh.. Takovej svistivej..Nepoznam, jestli je to dobre nebo spatne..Kazdopadne jsem to jel kousek projet a pri vytoceni asi do 2,5-3 tisic tam neco zespodu strili a okamzite to pada do nouzaku..Tak jsem zajel zpet do gazare a premyslel, co by to mohlo byt..Po chvili jsem zkusil opet nastartovat..Volnobeh jsem vytocil zas k tem 3 tisicum..Splhala se tam raficka vcelku dobre..Mam za to ze lip nez driv..Pak jsem pustil plyn a raficka spadla opet na tech cca 900..Kdyz jsem plyn zmackl znovu,tak se to od spodku skoro nechtelo zvednout a zacal se tak klepat motor,ze to hazelo s celym autem..Turbo jsem po vycisteni do oleje nenapoustel..
Moc vas prosim o radu. Pred cistenim turba jsem mel z toho strach..Ted jsem bezradnej a strach mam jeste vetsi..
Fotky se mi nepodarilo nahrat, tak jsem je dal sem : http://www.edisk.cz/stahni/56045/Turbo.zip_9.21MB.html
Moc vas prosim o radu. Pred cistenim turba jsem mel z toho strach..Ted jsem bezradnej a strach mam jeste vetsi..
Fotky se mi nepodarilo nahrat, tak jsem je dal sem : http://www.edisk.cz/stahni/56045/Turbo.zip_9.21MB.html
Re: Prosim pomoc :(
Nalil jsi po slozeni motoru turbo olejem, nebo tocil s odpojenym el.mag ventilem na cerpadle?Lukyndelacruz píše:Dobre rano panove, dneska jsem se pustil do ciseni turba. Bylo to dost zaneredeny. Pri ty prilezitosti jsem i povymenoval par hadicek. Vse jsem radne vycistil petrolejem. Slo to dobre. I turbo slo od sebe krasne i bez zahrivani..Kdyz jsem vse namontoval zpatky, tak jsem nastartoval a byl takovej jinej zvuk pri proslapnuti plynu na volnobeh.. Takovej svistivej..Nepoznam, jestli je to dobre nebo spatne..Kazdopadne jsem to jel kousek projet a pri vytoceni asi do 2,5-3 tisic tam neco zespodu strili a okamzite to pada do nouzaku..Tak jsem zajel zpet do gazare a premyslel, co by to mohlo byt..Po chvili jsem zkusil opet nastartovat..Volnobeh jsem vytocil zas k tem 3 tisicum..Splhala se tam raficka vcelku dobre..Mam za to ze lip nez driv..Pak jsem pustil plyn a raficka spadla opet na tech cca 900..Kdyz jsem plyn zmackl znovu,tak se to od spodku skoro nechtelo zvednout a zacal se tak klepat motor,ze to hazelo s celym autem..Turbo jsem po vycisteni do oleje nenapoustel..
s fotiek neviem nič ani ako si veniec založil po vyčistení a či si mal vonku lopatky to podla fotiek vypadá že si to len povrchne robil . podla mna môžes to robit znova
bohužel a ešte dáfam že si nezalomil hadičku oleja odpadu s turba potom by si ho vyhrial na KO. tu možeš ináč založit veniec ale najdeš tu treba hladat ako má byt

Slovensko
VW Passat B7
VW Passat B7
-
- Sběrač informací
Olej jsem do nej po slozeni nedaval. Ale mazani podle vseho funguje..Kdyz odpojim privod oleje do turba,tak z neho normalne olej jde.
Mozna, ze jsem ho slozil spatne...Uz ho mam venku potreti
Ted jsem ho slozil opet a lopatka od regulace jde vcelku snadno..Samotna regulace uz jde hur,ale podle me je to furt v norme..Ale zdalo se mi,ze jsem dotahnul srouby na turbu moc a ta regulacni lopatka se nemohla hybat. Tak jsem tam vystrihl vymezovaci tesneni a pritahl to o neco min..Za chvilku uvidim, jestli jsem pochodil.. Mimochodem za tyhle dva dny,co jsem jeste nesel spat jsem se naucil vyndavat turbo za 25 minut
Doufam,ze mi to bude neco platny 
Mozna, ze jsem ho slozil spatne...Uz ho mam venku potreti