Tdi škubání - Vstřikovače PD?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomiisp
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od tomiisp »

ja som teraz nieco podobne riesil, to obcasne cukanie (prudka akceleracia na 4/5) som prikladal spojke/zotrvaku ale dnes som menil MAP cidlo a po vymene som to skusal a okrem zlepsenia chodu motora kupodivu zmizlo aj to cukanie.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
daniel.987
Přispěvovatel

Příspěvek od daniel.987 »

tomiisp píše:ja som teraz nieco podobne riesil, to obcasne cukanie (prudka akceleracia na 4/5) som prikladal spojke/zotrvaku ale dnes som menil MAP cidlo a po vymene som to skusal a okrem zlepsenia chodu motora kupodivu zmizlo aj to cukanie.
Jak jsi přišel na to že je špatný čidlo tlaku? Měřením hodnot nebo pokus-omyl?
Sharan ASZ
Octavia AGR
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

daniel.987 píše:
tomiisp píše:ja som teraz nieco podobne riesil, to obcasne cukanie (prudka akceleracia na 4/5) som prikladal spojke/zotrvaku ale dnes som menil MAP cidlo a po vymene som to skusal a okrem zlepsenia chodu motora kupodivu zmizlo aj to cukanie.
Jak jsi přišel na to že je špatný čidlo tlaku? Měřením hodnot nebo pokus-omyl?
,,spatne,, nebylo len som tam mal 051 (vyhodna kupa grrr), a moje PD musi mat 051C, 051 je tusim do 2.5baru a 051C je do 3.0bar. A samo ze to 051 davalo riadiacke mylne info o tlaku, napr. pri realnom tlaku 1.2bar cidlo davalo info ze je tam 1.4bar a riadiacke a motoru z toho sibalo :) Ked som tam dal take ake ma byt tak to cukanie zmyzlo. Inak je zvlastne ze to normalne chodilo, ziadny nudzak akurat v zatahu to zadymilo a sem tam zacukalo. Ono ocividne rozdiel realneho tlaku a toho co si riadiacka myslela ze je tam nerobilo dobrotu :)
Tu je tabulka co som zmeral, mozno to niekomu pomoze (plati pre 051 a 051C cidla)

Obrázek
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

tlacilo to o 400mbar menej, preto ta dymivost.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

misoVW píše:tlacilo to o 400mbar menej, preto ta dymivost.
to je mi jasne :) ale islo o to ze to tlacilo menej a motor sa sem tam zakuckal, VAG bol ticho, po vymene kuckanie prestalo a jemu sa to chova podobne. A skusit prehodit MAPko za druhe na vyskusanie je urcite lacnejse nez nemit vstreky :)
karadžo
Sběrač informací

Příspěvek od karadžo »

No právě plno lidí s tím má problémy a je divný že na to ještě nikdo nepřišel (wallbash) a nebo se stim nechtějí moc svěřovat at se trápíme (wallbash) Mám stejný problém.99.PD-85kw tak se mějte.
vojta29
Nováček

Příspěvek od vojta29 »

karadžo píše:No právě plno lidí s tím má problémy a je divný že na to ještě nikdo nepřišel (wallbash) a nebo se stim nechtějí moc svěřovat at se trápíme (wallbash) Mám stejný problém.99.PD-85kw tak se mějte.

Tak chlapi kdo už dokázalodstranit to nepříjemný škubání u motorů r.v. 99 85KW PD Motor AJM jsem fakt v koncích a nechce se mi věřit že už to někdy někdo neodstranil a nezná na to žádnou fintu.
Longer
Sběrač informací

Příspěvek od Longer »

(LOL)
Longer
Sběrač informací

Příspěvek od Longer »

(LOL)
marek1977
Přispěvovatel

Příspěvek od marek1977 »

Longer píše:(LOL)
Chlapi píšu ve foru passat dávkvání paliva.Taky mi cuká PD a mám na 1.válci velkou dávku paliva.Jestli Vám to taky cuká změřte tu dávku taky ať vím...dík
PASSAT 96KW nejlepší vůz!!!!!!
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

U Karadža je to v toleranci. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
forgacl
Přispěvovatel

Příspěvek od forgacl »

mam rovnaky problem na SUPERB chip na 165 k, myslel som, ze pneumatiky no vcera vymenene a stale to robi. Je to take zvlastne trhanie (trasenie) no naviac to citit na 4-5, pri ot. 1800 - 2100, vtedy to trha jak besne. diagnostika O.K. robili mi je po chipu chlapci z EB (KE).
Poradte co s tym mam robit? Je problem s chipom?
SUPERB 1,9 TDI 96kW/122 kW,
karadžo
Sběrač informací

Příspěvek od karadžo »

Podle mého to určitě chipem není,já dával i jinou jednotku s chipem a dělalo to pořád.Fakt docela problém hlavně když VAG nic nepíše (wallbash)
foglik.petr
Sběrač informací

cukani pd

Příspěvek od foglik.petr »

chlapi,chci se zeptat kolik by mela byt davka paliva na vstrikach,kdyz dam na vagu kanal 13 korekce volnobehu?a da se to nejak sladit kdyz jsou rozdilne,je to 96kw AVF.dik
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Nie tie korekcie si rpby RJ motora sama tak aby minimalizovala torzne kmity na klukovke. Proste vsetko sa odvija od referncnej hodnoty volnobeznej davky. Vsetko je OK pokial korekcia nepresahuje 2mg spicka - spicka.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“