Muzete mi poradit nekdo? Když se rozjíždím a dostanu se na 30 km/h tak se auto strasne rozvybruje nekde odspodu jakoby od kardanu a trepe se to dost znatelne. Po překonání teto rychlosti nebo do teto rychlosti není zádny problem. V autoservisu mi rekli ze to je dvojhmota. Ale pokud jedu rychleji nez 30 a vyzkousím vsechny rychlostni stupne v celém rozsahu otácek tak nic necitim. Ani na volnobeh když protacim motor tak nic, pouze pokud se jede okolo 30 km/h. Netusíte co to je?
dvojhmota najradsej vibruje v rozmedzi otacok 1900-2200, hlavne pri ustalenej rychlosti a tychto otackach...skor by som tipol na ten kardan alebo nejaky silentblok
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik
jak poznam ze je ten kardan v pytli, v servise rikali dvojhmota ale to je podle mne taky blbost. Má se v te gume hýbat ten kardan a v tom spoji v pulce ma byt nejaka vůle?
Kardan v pytli nebude.Buď kříže,ale to snad u těchto vozů nehrozí nebo jak kluci psali uložení,ale ve středu to vůli myslím mít může.
Jinak jednou se mi rozvibrovala jedna OI,ale to nebyla 4×4 a dělaly to přední lebra
Nadim píše:jak poznam ze je ten kardan v pytli, v servise rikali dvojhmota ale to je podle mne taky blbost. Má se v te gume hýbat ten kardan a v tom spoji v pulce ma byt nejaka vůle?
sois se podivej aby byl v ose.....stred ulozeni muze byt trochu vyhnuty...blby je ze pokud ho mas oplne Ko tak je to soucasti kardanu a tudiz jedine celej kardan....
no mam ho v ose, když ho chytnu rukou tak s nim normálně zahybu ale guma potrhana neni, za gumo je takový spoj jakoby kloub a tam je trochu vule, jako ze to cvakne když s tim pohnu když ty dva dily chytnu tak se pohnou trochu proti sobe
chlapi tak dal jsem to na zvedak zaradil za 3 a nechal to tocit a viditelne to vybruje v prostred kardanu, tam jak je to ulozeni a za tim ty krize, ale ta guma porusena nevypadá
no dostalu to ranu na levý nosník z boku motor se vyrval ze slb smerem doprava, a jak jsem meli venku motor a sem tam to vytlacili a natalcili do garaze tak kardan dostal ranu o spodni prah vrat do garaze jak vysel dolu, ale najel jsem s tim od opravy cca 2500 a zacalo to delat az ted. Muzu s tim chvili jezdit nebo to neco muze zkurvit
Nadim píše:no dostalu to ranu na levý nosník z boku motor se vyrval ze slb smerem doprava, a jak jsem meli venku motor a sem tam to vytlacili a natalcili do garaze tak kardan dostal ranu o spodni prah vrat do garaze jak vysel dolu, ale najel jsem s tim od opravy cca 2500 a zacalo to delat az ted. Muzu s tim chvili jezdit nebo to neco muze zkurvit
sakra tim jsi mel zacit...pokud se ti utrhnul motor z drzaku tak se hnul zakonite i kardan....celej tvuj problem je v jeho ulozeni....krize budou ok....sundej plechy co jsou nad tim stredem a podivej se na drzaky.Kardan musi bejt v ose a na obe strany stejne daleko.Zavadu hledej tam.No osobne bych stim moc nikde nelital...treb mas fakt ten drzak nemocnej a kdyz ti upadne tak si tokazes predstavit co ten kardan v tech tockach udela
Ja mel taky utrzenej motor a jak se to hlo tak to vytrhlo ten drzak co je nad stredem kardanu...taky jsem s tim jezdil a porad se to zhorsovalo...objevil jsem to oservisoval a je klid
takže panáčci, stredový spoj (jakoby kříže, ale u audi je to nějaké special) je v prdeli, uplne, chlapiv v kardan servise cumeli co se deje. Nelze objednat, ale kluci sikovní to predelají na jiný tip spoje a dají tam lepe dimenzované díly a ložiska a to cele za 10 plus nové uložení s ložiskem a repase homokynetáků