diagnostika, celá sada včetně software - co vše umí?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

šimánek
Nováček
Odpovědi: 0

diagnostika, celá sada včetně software - co vše umí?

Příspěvek od šimánek »

dobrý den, chtěl bych si pořídit tento set:

http://www.antiradary-distributor.cz/va ... -20349.htm

chtěl bych se zeptat, na stránkách doslova píší toto: Umožňuje KKL + CAN diagnostiku všech řídících systémů u všech modelů koncernu VAG (VW Audi Seat Škoda) 1980-2009 a k tomu jako bonus i OBD2 diagnostiku u ostatních evropských a asijských vozidel až do 2009.

máte někdo zkušenosti s timto setem? doopravdy se připojim do jednotek včech zminovaných vozidel?

popřípadě co vše tato diagnostika umí?
předpokládam že nachází závady a poruchy.
můžu s datama nějak manipulovat? doslechl jsem se, že díky této diagnostice se dají provádět psí kusy - např: blikání světel atd.
jde s touto diagnostikou měnit výkon motoru?

děkuji za reakce
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Dokážu to sehnat za lepší peníze než tam nabízejí.Přímo od výrobce,respektivě zástupce pro ČR.
Výkon motoru tím ladit nelze.
subaru1
Přispěvovatel

Příspěvek od subaru1 »

Do OBD2 se připojíš snad do všech aut, ale je to téměř k ničemu. Víš co je to OBD2 DIAGNOSTIKA?
šimánek
Nováček

Příspěvek od šimánek »

subaru1 píše:Do OBD2 se připojíš snad do všech aut, ale je to téměř k ničemu. Víš co je to OBD2 DIAGNOSTIKA?
tedka si mě zaskočil, co tedy OBD2 umí? děkuji

zizuzidan píše:Dokážu to sehnat za lepší peníze než tam nabízejí.Přímo od výrobce,respektivě zástupce pro ČR.
chtěl jsem si pořídit nějakou diagnostiku do malé dílničky,kterou máme společně s přítelem. ale sám pořádně nevím co to umí. Kdyby to na netu bylo někde popsaný nevíte o nějakách stránkách? Kdyžtak bych se na tebe tedy obrátil.
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

šimánek píše:
subaru1 píše:Do OBD2 se připojíš snad do všech aut, ale je to téměř k ničemu. Víš co je to OBD2 DIAGNOSTIKA?
tedka si mě zaskočil, co tedy OBD2 umí? děkuji

zizuzidan píše:Dokážu to sehnat za lepší peníze než tam nabízejí.Přímo od výrobce,respektivě zástupce pro ČR.
chtěl jsem si pořídit nějakou diagnostiku do malé dílničky,kterou máme společně s přítelem. ale sám pořádně nevím co to umí. Kdyby to na netu bylo někde popsaný nevíte o nějakách stránkách? Kdyžtak bych se na tebe tedy obrátil.
Koukni na stránky www.pc-autodiagnostika.cz tam najdeš vše co hledáš.
Vše co tam maj můžu sehnat za trochu lepší ceny.
šimánek
Nováček

Příspěvek od šimánek »

jestli tomu všemu začínám rozumět, tak ten set, který jsem postoval nahoře je na koncernové vozy od roku 97 po současnost? a nějaký ten bonus OBD2 je mi tedy k ničemu?

koukal jsem na ceny na té stránce z odkazu, mě by stačila pravděpodobně sada standart za 7800 bez dph, je to vag-com pouze pro koncernové vozy.
Píše se u ní doslova: VAG-COM obsahuje všechny základní funkce používané v diagnostice "koncernových" vozů jako jsou: čtením a smazáním závad, čtení hodnot, testy akčních členů, kódování a podobně.

překvapuje mě, že u této diagnostiky je pouze čtení hodnot. To znamená, že do řídící jednotky nemohu nijak zasahovat, ale mohu pouze číst hodnoty?

U té diagnostiky profi , která stojí 13000 bez dph je napsáné doslova: VAG-COM, který je mozkem celé sady disponuje všemi funkcemi používanými v diagnostice "koncernových" vozů počínaje primitivním čtením a mazáním pamětí závad, přes čtení skutečných hodnot a testování akčních členů až po nastavování konfiguračních parametrů a kódování řídících jednotek. Pro zvýšení uživatelského komforu je zde na výběr mnoho automatických operací jako nastavení servisních intervalů, programování klíčů, nastavení startovací dávky, nastavení světel, změna jazyka palubního počítače, zapnutí automatického svícení a mnoho dalšího

překvapuje mě, že při zapojení stejného kabelu do stejného auta se stejným programem mohu na jedný diagnostice dělat doslova vše možné a na druhé ne. Jedná se pouze o reklamní trik, aby lide kupovali dražší diagnostiky? nebo toho doopravdy u té levnější diagnostiky nedocílíte?
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Mám za 6500Kč se všemi funkcemi jako v té za 13 000Kč
šimánek
Nováček

Příspěvek od šimánek »

zizuzidan píše:Mám za 6500Kč se všemi funkcemi jako v té za 13 000Kč
komplet zabalený s fakturou včetně záruky? kde by se dala v případě uplatnit? děkuji
h0nza
Sběrač informací

Upřesnění

Příspěvek od h0nza »

Zdravím,

mám Volvo V70 r.v. 2000 a zkoušel jsem na něj napojit KLL kabel s VAG-COM-em 4.09, ale neúspěšně. Předpokládám, že je třeba HEX-CAN. Zásuvka v autě je označená jako OBDII. Je možné tu zmiňovanou sadu využít pro toto auto? Co to bude všechno umět?
Potřeboval bych přečíst paměť závad a případně si dynamicky logovat hodnoty za jízdy...
Motor v tom Volvu je 2.5TDI R5 z koncernu VW...

Díky za info...

Zdraví
Honza
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

S KKL to nejde, používá sběrnici CAN-BUS.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

šimánek píše:
komplet zabalený s fakturou včetně záruky? kde by se dala v případě uplatnit? děkuji
Jo komplet nový se vším všudy.Záruka 2 roky a bud u mě ,nebo v autocomsoftu
h0nza
Sběrač informací

Příspěvek od h0nza »

zizuzidan píše:
šimánek píše:
Jo komplet nový se vším všudy.Záruka 2 roky a bud u mě ,nebo v autocomsoftu
A je to v češtině? A vč. DPH? A není to klon?

Přímo na Ross-techu se dá sehnat USB HEX-CAN kabel s licencí na soft za cca $350, což dneska dá tak 6500,- Kč, ale je to bez poštovného. Ale asi jen v angl. verzi, ne? Sice by mi to tak úplně nevadilo, ale čeština by byla příjemná...

Honza
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Samozřejmě je to v češtině,s DPH(nejsm,ale plátce) a origo,v žádných klonech nejedu
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

Mám VCDS standart,dá se upnout na verzi profi?
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Standart aj profi je to iste, je tam akurat rozdiel, ze v profi dostenes niejaky ten program navyse s licenciou. Vcdsko je rovnake.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“