Blikající LED parkovačky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Cagan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Cagan »

Ladas píše:v poho žere naftu jezdí hraje a blejská se :D
tak to jo..:) ok..diky za info a dneska toho asi uz nechame.. (rofl)
parik
Přispěvovatel

Příspěvek od parik »

Pres Vag-COM se da kontrola presklejch zarovek vynout, ale nevim jak?
kuro
Přispěvovatel

Příspěvek od kuro »

Ja mam biele LED v passate 2004, a neviem ako vam ale mne tam LED vydrzi max 3 mesiace, potom odidu, prestanu svietit uplne, alebo blikaju a pak odidu. Skusal som viac vyrobcov a ziadne nevydrzali dlhsie.

Mal som uz aj take LED parkovacky co sa roztopili :?

Ma niekto osvedcenu znacku?
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

[quote="kuro"]Ja mam biele LED v passate 2004, a neviem ako vam ale mne tam LED vydrzi max 3 mesiace, potom odidu, prestanu svietit uplne, alebo blikaju a pak odidu. Skusal som viac vyrobcov a ziadne nevydrzali dlhsie.

Mne robili biele LED to isté, začali blikať a potom zdochli, bude to zrejme výkyvmi v sieti, skúšali sme vyrábať aj so silnejšími odpormi, potom to zas slabšie svietilo a aj tak to nevydržalo.
Tak som sa na to vysral a mám tam žiarovky a pokoj svätý.
Viac neriešim
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... a už jste ty špičky ("výkyvy v síti") zkoušeli eliminovat pomocí paralelně připojené 12V zenerky a třeba 100nF kondíku? 8)
GIV Variant TDi ???kW
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

Slavkov píše:... a už jste ty špičky ("výkyvy v síti") zkoušeli eliminovat pomocí paralelně připojené 12V zenerky a třeba 100nF kondíku? 8)
nevydrží,už jsem zkoušel i zenerku s odporem.Ale koupil jsem ledky od supafatyho nebo jak je ten nick z škoda fora nebo vw clubu nevím jestli je i tady a zatím maximální spokojenost...
Jessy
Nováček

Příspěvek od Jessy »

kuro píše:Ja mam biele LED v passate 2004, a neviem ako vam ale mne tam LED vydrzi max 3 mesiace, potom odidu, prestanu svietit uplne, alebo blikaju a pak odidu. Skusal som viac vyrobcov a ziadne nevydrzali dlhsie.

Mal som uz aj take LED parkovacky co sa roztopili :?

Ma niekto osvedcenu znacku?

yslite ze tyhle jsou taky na hovno, nebo je to tam uz proti tomu prepeti osetreno? http://uni.autodoplnky.cz/led-svetlomet ... 5l-s245441

tady jsou i s nejakou el. ochranou
http://www.passatplus.de/umbauteile/aud ... /index.htm

nebo
http://www.milotec.net/LED-denni-sviceni/
http://www.milotec.net/db/files/g916_12 ... schema.pdf
http://www.tuningshop.cz/svetla-pro-den ... -8-led.htm
kuro
Přispěvovatel

Příspěvek od kuro »

My sa tu bavime o LED namiesto parkovacich ziaroviek, nie o dennom svieteni.
Jessy
Nováček

Příspěvek od Jessy »

tak to sa ospravedlnujem, zle som to precital. Inak LED parkovacky som skusal tiez, udajne boli so zvysenou odolnostou, takze im nemalo vadit ani startovanie motora, no dlho nevydrzali
parik
Přispěvovatel

Příspěvek od parik »

kupte si znacene SMT nebo SMD, viz treba v-led.com, me uz drzi 1rok, ale furt nevim jak vypnout pres vagcom kontrolu prasklejch zarovek aniz bych tam musel davat odpor.
Jessy
Nováček

Příspěvek od Jessy »

Muzes napsat tu adr. presne, prosim? Mne to tam podle tohto nahadzuje neco jinyho. Dik
Jessy
Nováček

Příspěvek od Jessy »

Deivid píše:
Slavkov píše:... a už jste ty špičky ("výkyvy v síti") zkoušeli eliminovat pomocí paralelně připojené 12V zenerky a třeba 100nF kondíku? 8)
nevydrží,už jsem zkoušel i zenerku s odporem.Ale koupil jsem ledky od supafatyho nebo jak je ten nick z škoda fora nebo vw clubu nevím jestli je i tady a zatím maximální spokojenost...

To maju byt nejake odolnejsie? Mohol by si ten nick este mrknut, take meno tam nejde najst. Dik
kuro
Přispěvovatel

Příspěvek od kuro »

Mam novu teoriu preco odchadzaju LED parkovacky. Zrejme to nebude prepatim ale koli vysokej teplote halogenov, tie urobia studeny spoj na led a koli tomu ta zacne blikat az nakoniec uplne odide. Nevie niekto pracovnu teplotu tych led diod?
Jessy
Nováček

Příspěvek od Jessy »

To tým nebude, led sú dosť odolné súč., a nie sú náchylné na blikanie zvládnu 100tisíce (ak nie mil.) bliknutí bez poškodenia (na rozdiel od žiaroviek, kde dochádza k opotreb. žer. vlákna). Sto pro to bude len tými nap. rázmi, ktoré vznikajú pri štartovaní - údajne môžu niekedy dosahovať až 100V, ale sám som to nemeral
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Vaša píše:před tím něž jsem dal LED jsem měnil H6W co 3 týdny jednu těch 40 kč bych zkousl ale furt vytahovat lympu mě prudilo
Mne vydržia niekedy aj mesiac (LOL)
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“