Octavia I Combi - sklápění opěradel zadních sedadel

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JirkaOc
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia I Combi - sklápění opěradel zadních sedadel

Příspěvek od JirkaOc »

Zdravím ostatní... Mám problém, se kterým si nevím rady a uvítám ev. zkušenosti. Jak plyne už z názvu threadu, jedná se o sklápění opěradel zadních sedadel v OI Combi, r.v. 2001. Konkrétně jde o to, že mi zůstalo "viset" opěradlo u jednosedadla, tj. za řidičem. Plastové madlo mechanismu ovládajícího zámek opěradla jde jakoby naprázdno - zřejmě se cosi utrhlo a pohyb se nepřenáší až do zámku... Abychom si rozuměli, co mám tím madlem na mysli - tohle (v pravém dolním rohu fotky).

Potřeboval bych radu, jak se dostat do opěradla, abych dokázal zámek uvolnit nějakým nástrojem a poté případně opravit. V úvahu prakticky připadá jen přístup zezhora (tedy přes kryt okolo madla), protože jsem nepřišel na způsob, jak (např. drátem apod.) zámek opěradla uvolnit ve směru z kufru. Zkoušel jsem mírným násilím vytáhnout krytku madla směrem ke stropu; trochu se posunula, ale dál to nejde a já se rozpakuju použít větší sílu. Třeba to místo ní chce spíš know-how ;-)

Díky za rady.
miš
Přispěvovatel

Příspěvek od miš »

Mám to samé, zezadu podle těch železých oček přizvedni plastový háček plochým šroubovákem, jinak to nejde už jsem to zkoušel opravovat.. ale bez rozebrání to nepůjde je tam takovej stupidní kus plastu a tem mi prasknul na obou stranách (LOL)
RIP _ O1 - L&K- 159PS/388Nm by Reesha
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
JirkaOc
Nováček

Tak si odpovím sám

Příspěvek od JirkaOc »

a možná to bude přínosem i pro ostatní: našel jsem krásnej návod u konkurence ;-) (je nutné být tam zaregistrován). Jo a nouzově uvolnit zámek jde celkem snadno z toho kufru, třeba šroubovákem. Stačí si pořádně prohlédnout druhou, funkční stranu ;-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“