Audi A4 avant 1.9TDi (AFN) 99´Q - nadmerné vibrácie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Audi A4 avant 1.9TDi (AFN) 99´Q - nadmerné vibrácie
Zdravim
mám nasledovný problém, ide o to, že niekedy dosť cítiť nadmerné vibrácie, ked sedim v aute tak sa auto roztrasie tak ze to vidno aj na radiacej pake
ale :- stava sa to iba na volnobehu
- po pridanie minimalneho plynu zase vsetko ustane
- za studena to nerobi nikdy
- za tepla to robi iba niekedy, niekedy castejsie niekedy menej castejsie
- v priebehu jazdy a pri akceleracii to nerobi vobec
Myslim si ze
-silentblokmi to nebude lebo by to robilo stale
-zotrvacnikom tiez nie lebo by to tiez triaslo stale a tiez pocas jazdy pri zrychlovani
-na PC mi nevyhodilo nic, ziadnu chybu, davku paliva na volnobehu mam cca 5 gramov
-EGR-kom tiez asi nie pretoze som meral podtlak a drzi si ho
Otazka: cim to sakra moze byt uz z toho sediviem
Moze to byt cerpadlom? Daky bordel v nom alebo tak?
Dik za odpovede
mám nasledovný problém, ide o to, že niekedy dosť cítiť nadmerné vibrácie, ked sedim v aute tak sa auto roztrasie tak ze to vidno aj na radiacej pake
Myslim si ze
-zotrvacnikom tiez nie lebo by to tiez triaslo stale a tiez pocas jazdy pri zrychlovani
-na PC mi nevyhodilo nic, ziadnu chybu, davku paliva na volnobehu mam cca 5 gramov
Dik za odpovede
-
- Přispěvovatel
mam na golfe to iste...
akurat ze tu je motor ulozeny inac....
ale po vymene trysiek sa to dost zlepsilo...
caka ma este vymena jedneho silentbloku toho najdrahsieho...hydroloziska...tak uvidime..
ale poviem ti ze som uz vyskusal vseliake variacie...aj nastavenia motora aj uz aj neviem co...
okrem toho riesim aj vibrujuci volant...ale to uz je na dlhsie...
akurat ze tu je motor ulozeny inac....
ale po vymene trysiek sa to dost zlepsilo...
caka ma este vymena jedneho silentbloku toho najdrahsieho...hydroloziska...tak uvidime..
ale poviem ti ze som uz vyskusal vseliake variacie...aj nastavenia motora aj uz aj neviem co...
okrem toho riesim aj vibrujuci volant...ale to uz je na dlhsie...
VW GOLF III VARIANT 1.9TDI COLORCONCEPT r.98
Re: Audi A4 avant 1.9TDi (AFN) 99´Q - nadmerné vibrácie
disKoC4 píše:Zdravim
Myslim si ze
Dik za odpovede
prave ze ten zotrvacnik by som tak jednoznacne nevylucoval .
mam sice GIII no triaslo to len na volnobech a ako popisujes .. skoro presne ... po vymene za jednohmotu OK
GIV var asz 4mot upraveny
váha-> kompresiu som zatial este neriesil ale mozem to pomerat
jordee_23 -> a ked si zotrvak vymenil za jednohmotu tak to bolo citit?
su tie vibracie vacsie ako s dobrym dvojhmotakom,
komplet spojku aj so zotrvakom by som vedel zohnat Sachs
za nejakych cca 16tisic je to dost ale co narobim....popis mi ale prosim tvoje skusenosti s jednohmotou
colorconceptGT: vela ludi mi odporucilo aditivum do nafty od STP, na precistenie trisiek atd....kamarat mechanik mi povedal ze to moze byt aj cerpadlom aj je v nom bordel a pridiera sa sem tam ten ventil (kvazi by sa to dalo nazvat supatkom) tak zajtra natankujem plnu a skusim pobehat ci to nahodou nezmizne
diky vsetkym za rady....
za nejakych cca 16tisic je to dost ale co narobim....popis mi ale prosim tvoje skusenosti s jednohmotou
colorconceptGT: vela ludi mi odporucilo aditivum do nafty od STP, na precistenie trisiek atd....kamarat mechanik mi povedal ze to moze byt aj cerpadlom aj je v nom bordel a pridiera sa sem tam ten ventil (kvazi by sa to dalo nazvat supatkom) tak zajtra natankujem plnu a skusim pobehat ci to nahodou nezmizne
diky vsetkym za rady....
-
- Přispěvovatel
ty napadla ma este jadna vec...ako spominas to aditivum...
teraz po dlhsom case som zacal tankovat naftu s riedidlom...
a tiez to je o cosi lepsie...
vravim uz som toho skusil tolko ze uz si na to pomaly zvykam...a asi sa na to aj vyserem....ale neda mi co by to mohlo byt...
teraz po dlhsom case som zacal tankovat naftu s riedidlom...
a tiez to je o cosi lepsie...
vravim uz som toho skusil tolko ze uz si na to pomaly zvykam...a asi sa na to aj vyserem....ale neda mi co by to mohlo byt...
VW GOLF III VARIANT 1.9TDI COLORCONCEPT r.98
ked som vymenil za jednohmotu vybracie na volnobech vacsieho charakteru pominuly ..ono to obcas az ako by rachlo tusim ..disKoC4 píše:váha-> kompresiu som zatial este neriesil ale mozem to pomerat
diky vsetkym za rady....
jednohmota je o inom. uz je ten chod kludny a vyrovnany ..
teraz pre zmenu trocha vybruje volant ..ale to stale a este v norme pre mna ..uz neriesim . ked bezi motor .. musi sa to trocha prenasat hlavne u 10-12 rocneho auta co ma 250-300t km i viac

ale jednoznacne tie nepravidelne vybracie a hlavne za tepla na volnobech pominuli. skus napisat humlovi co ti poradi.
ale prave hocijake ine moznosti mi pride ze by sa ovela viac prejavovali aj za jazdy. dvojhmota zacina davat o sebe takto

GIV var asz 4mot upraveny
-
- Přispěvovatel