KDE? rele 109??passat variant tdi .99 afn 81kw automat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mladi
Nováček
Odpovědi: 0

KDE? rele 109??passat variant tdi .99 afn 81kw automat

Příspěvek od mladi »

...zdravíčko přátelé...Prosím kde najdu na zmiňovaném vozidle Vámi tolik opěvované rele 109?? Podle všech simptomů...zde popisovaných se domnívám že mě potkala oblíbená závada..Hledal jsem hledal...ale málo Nenašel. Prohledal jsem-pojistky, relátka pod nini..a pod nimi ještě i druhou řadu.. a nic. Dnes odjíždím na koncert Lenny Kravtz....a radši jedu spolehlivou felicií 1.9D

s úsměvem zdravím všechny ----mladi
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

na Passate je v plastovej ciernej krabici pod stieracmi, ma cislo 209, snad sa nemylim.....
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
no-fosil
Přispěvovatel

Re: KDE? rele 109??passat variant tdi .99 afn 81kw automat

Příspěvek od no-fosil »

mladi píše:...zdravíčko přátelé...Prosím kde najdu na zmiňovaném vozidle Vámi tolik opěvované rele 109?? Podle všech simptomů...zde popisovaných se domnívám že mě potkala oblíbená závada..Hledal jsem hledal...ale málo Nenašel. Prohledal jsem-pojistky, relátka pod nini..a pod nimi ještě i druhou řadu.. a nic. Dnes odjíždím na koncert Lenny Kravtz....a radši jedu spolehlivou felicií 1.9D

s úsměvem zdravím všechny ----mladi
Co ze to u tebe presne dela a jak se to projevuje?
no-fossil_fuel // A6 TDI r.v. 2000 81kW (motorcode AVG)
mladi
Nováček

Příspěvek od mladi »

Auto samo od sebe chcípná...Anebo nenastartuju ani-startér ani netočí. Z toho to zas někdy jede normálně. Nastartuju, posunu volič rychlostí (řadící páku) na nějakou rychlost -jak zpátečku či dopředu- auto zas chcípne. Kontrolka žhavení neproblikne-když je závada. A ani startér netočí. Myslím že u automatu se jedná o ochranu převodovky. Když závada není kontrolka normálně problikne, auto chytne na drc...pokud nechípne při řazení...jedu bezproblému OK. Do dalšího chcípnutí.
Jakmile se ale závada projevuje auto je celkem hluché. Kontrolka neproblikne, slyším že ani u voliče rychlostí necvykne magnet pro uvolnění voliče, startér netočí.
Neprojevuje li se,kontrolka problikne, auto chytne...pokud nechcípne při navolení rychlosti-jede hned....a několik dní třeba.

usuzuju teda podle toho na rele 109, či jak tady kolega radí u passatu 209...a DĚKUJU za radu s umístěním pod stěračama v černé krabici....dnes se podívám!!!! díky mladi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

no já tu 109 vidím vlevo pod volantem jsou dole pojistky nahoře relátka a je to relé v horní řadě třetí zleva miloš
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

slovacek.milos píše:no já tu 109 vidím vlevo pod volantem jsou dole pojistky nahoře relátka a je to relé v horní řadě třetí zleva miloš
Passat?
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

misoVW píše:
slovacek.milos píše:no já tu 109 vidím vlevo pod volantem jsou dole pojistky nahoře relátka a je to relé v horní řadě třetí zleva miloš
Passat?
asi pasat 1.9 81 kW 99 třeba tam není napsáno 109 jestli toto myslíš ale jako 109 je tam třetí zleva v horní řadě se nechme překvapit :) miloš
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

slovacek.milos píše:
misoVW píše:
Passat?
asi pasat 1.9 81 kW 99 třeba tam není napsáno 109 jestli toto myslíš ale jako 109 je tam třetí zleva v horní řadě se nechme překvapit :) miloš
je jak psal misoVW v mot.prostoru
Drag Power
mladi
Nováček

Příspěvek od mladi »

tak závada odstraněna...Relé 209 je to u passata, a je pod stěračema v tej černej krabici spolu s řídící jednotkou. Relé bylo však OK. Závadu spůsobylo vadné čidlo polohy řadící páky, spolu pak v kombinaci s relé od převodovky. Děkuji všem ale za pomoc...a rady... mladi
kave66
Přispěvovatel

Příspěvek od kave66 »

Zdravim

prosim kde najdu rele109 u G4TDIalh? díky
Firad&HybridG4
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

V releovym roštu nad pedálem spojky, nahoře napravo.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“