Kolik mas najeto km, zkontroluj ventily a vacky, jestli jsi nepouzival spravny olej muzes je mit opotrebene. Taky bych zkontroloval air flow meter.altea píše:taktéž zdar borci.
mám 2,0 tdi BKD a taky nejede ???
dřív jelo jak z praku, teď to jede taky, ale tak nějak těžce (+- o 1l větší spotřeba)
nové rozvody - 2x kontrola na přípravky
..ide ma z toho šĺak trafiť....
octavia II 1,9 TDI 77kw netaha
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Transporter
- Přispěvovatel
-
Transporter
- Přispěvovatel
Mas VCDS (Vag-com) nebo podobne, jestli ne tak to by byl prvni krok najit nekoho kdo ma nejakou diagnostiku.altea píše:to transporter: 120000km +-
olej vždy max. 15000 km - VW 505,01
Jaky je twuj styl jizdy, nekdy staci to poradne projet.
Taky zkontroluj vzduchovy a palivovy filter (jestli jsi to uz neudelal), qualita nafty je tez dulezita.
Je motor standard nebo nejak modifikovany (chip, software), modifikovany motor by vyzadoval castejsi vymeny oleje nez 15,000km a lepsi olej nez VW505.01
-
Transporter
- Přispěvovatel
-
Vašek Žabenský
- Sběrač informací
Já mám Octavu 2 1,9 TDI PD motor BJB 180tkm před dvěma lety jsem to koupil a zjistili jsme že to jede tak na 70procent výkonu a spotřeba podle PP ukazuje o 2 litry víc než je realita.Vyměněno tandémové čerpadlo,Váčka,Hydrozdvihy,vyčištěný koš v nádrži,přetěsněny vstřiky,rozvody,zaslepený egr,veškeré filtry.Snad jsem nic nevynechal.Nicméně žádná změna jen po rovodech hydrech a váčce mi spotřeba stoupla ještě výš asi o litr.Trápím se s tím už necelé 2 roky a nikdo si s tím neví rady.Podotýkam že to nehulí škube a nejede.Do 3 tisíc to jakž takž jede pak jako když ho chytneš za prdel.Maximálka 160 až 180 ale to je zázrak.Po čipu to nejelo vubec asi málo štávy,ale nevím proč.Špatné teplé starty.
- acryll
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
a podávačka v nádrži?Vašek Žabenský píše:Já mám Octavu 2 1,9 TDI PD motor BJB...