Blikající LED parkovačky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kuro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od kuro »

Jessy píše:To tým nebude, led sú dosť odolné súč., a nie sú náchylné na blikanie zvládnu 100tisíce (ak nie mil.) bliknutí bez poškodenia (na rozdiel od žiaroviek, kde dochádza k opotreb. žer. vlákna). Sto pro to bude len tými nap. rázmi, ktoré vznikajú pri štartovaní - údajne môžu niekedy dosahovať až 100V, ale sám som to nemeral
To opat potvrdzuje moju teoriu ze im skodi teplo. ja napr stale najprv nastarujem motor a az potom zapnem svetla takze tym co pises ty to nebude.
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

kuro píše:
Jessy píše:To tým nebude, led sú dosť odolné súč., a nie sú náchylné na blikanie zvládnu 100tisíce (ak nie mil.) bliknutí bez poškodenia (na rozdiel od žiaroviek, kde dochádza k opotreb. žer. vlákna). Sto pro to bude len tými nap. rázmi, ktoré vznikajú pri štartovaní - údajne môžu niekedy dosahovať až 100V, ale sám som to nemeral
To opat potvrdzuje moju teoriu ze im skodi teplo. ja napr stale najprv nastarujem motor a az potom zapnem svetla takze tym co pises ty to nebude.
Teplo im môže vadiť, napr. kamoš robí vo firme, ktorá vyrába LED svetlá z 1W LED a vždy ich montujú na hlinikový chladič, ale tie sa hrejú sami. ved sa to dá jednoducho vyskúšat, dať tie led do osvetlenia SPZ, tam sa nemajú od čoho zohriať, a uvidíme či ich porazí. ja to už ale nejdem riešiť.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
vildap
Sběrač informací

Příspěvek od vildap »

puci píše:
kuro píše:
Teplo im môže vadiť, napr. kamoš robí vo firme, ktorá vyrába LED svetlá z 1W LED a vždy ich montujú na hlinikový chladič, ale tie sa hrejú sami. ved sa to dá jednoducho vyskúšat, dať tie led do osvetlenia SPZ, tam sa nemajú od čoho zohriať, a uvidíme či ich porazí. ja to už ale nejdem riešiť.
Ale to jsou výkonové LEDky a ty jsou na chladičích samozřejmě (jsou i 3Wattové i více ...a ty jsou samozř. na chladičích).Tady jde o obyč LEDky! A nezlobte se psát tak dlouhý příspěvek o teorii nebudu-je to hlavně o Iz(proud diodou) a Uz(závěrném napětí)...zdaleka zapojení LED diody není jen o předřadném odporu....!!!!Já jsem si je kromě zadních svítilen a blinkrů (nechce se mi zatím patlat s paticema...) dal LEDky všude a neodcházejí mi...!!!
Pssat Variant Comfortline 2004,1.9 TDi PD 96kW ,AWX (chip+EGR off)
kuro
Přispěvovatel

Příspěvek od kuro »

Hou hou ja som pisal o tom ze teplo z H7 halogenovych dialkovych svetiel skodi LEDkam a nie ze sami o sebe produkuju teplo..
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

vildap píše:
puci píše:
kuro píše: To opat potvrdzuje moju teoriu ze im skodi teplo. ja napr stale najprv nastarujem motor a az potom zapnem svetla takze tym co pises ty to nebude.
Ale to jsou výkonové LEDky a ty jsou na chladičích samozřejmě (jsou i 3Wattové i více ...a ty jsou samozř. na chladičích).Tady jde o obyč LEDky! A nezlobte se psát tak dlouhý příspěvek o teorii nebudu-je to hlavně o Iz(proud diodou) a Uz(závěrném napětí)...zdaleka zapojení LED diody není jen o předřadném odporu....!!!!Já jsem si je kromě zadních svítilen a blinkrů (nechce se mi zatím patlat s paticema...) dal LEDky všude a neodcházejí mi...!!!
Neviem, či chytanie za slovíčka niekomu pomôže. Daj radšej návod ako si to vyriešil, že ti to neodchádzajú. A vôbec, mal si ten problém, lebo niekomu držia aj bez laborovania.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
zajac
Přispěvovatel

Příspěvek od zajac »

Odišli mi parkovačky a preto skúsim oživiť túto tému. Prečítal som vlákno a vyzerá to tak že tie LEDky za veľa nestoja, alebo má niekto niečo nové.
Na nete som našiel toto:
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... bo-s267434
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... -s23847987
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... -s42690063

Čo vy na to :roll:
Máte s tým niekto skúsenosti :?
VW Bora 1.9 TDI PD 74kW /ATD/2001, 288/232 GT1749VA, Jednohmota, EGR Off+chip 155Ps 380Nm soft Profitunig + Netopier.
Nick11
Sběrač informací

Příspěvek od Nick11 »

Chtel jsem se zeptat na ledku misto parkovacky, jestli je to legalni u nas, nebo v zahranici. odesla mi parkovacka, dal sem tam jinou, ale mela jinou wataz, takze skoro nesvitila...V obchode mi nabidli ledky, tak sem je vzal, ale jezdim dost do zahranici...
Kec
Přispěvovatel

Příspěvek od Kec »

A co tyhle. http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=65174

Svítí dost a mám je už 3 měs a furt v pohodě. A za hubičku
GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl
heno
Přispěvovatel

Příspěvek od heno »

Ladas píše:za blikání můžou vesměs xenony při startovací špičče kopnou do kostry a to ledky nesnesou a umíraj dej tam pořádný žárovky 5w a máš po problémech ;)
mam xenony a led parkovacky za cca 80 korun asi pol roka a ziadny problem
O1, 1,9TDI, 66kW, AGR
heno
Přispěvovatel

Příspěvek od heno »

mate niekto skusenosti aj s ledkami v smerovkach a vzadu v stretavackach a brzdovych svetlach ?
pozeral som na autodoplnky.cz ale je tam dost typov s rozdielnym poctom lediek a s rozdielnou svietivostou...neviem ktore vybrat :?
O1, 1,9TDI, 66kW, AGR
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

parik píše:Pres Vag-COM se da kontrola presklejch zarovek vynout, ale nevim jak?
Zalezi na tom co mas za jednotku centralni elektriky. U me je to napr jednotka 3C0 937 049 - 23byte a tam se da v byte 19 vypnout/zapnout diagnoza za studena prednich parkovacek.
gabo00000
Aktivista

Příspěvek od gabo00000 »

mne na O1 po 2-3 mesiacoch zacali same od seba blikat led parkovacky..jedna blikala 2 dni a skapala a druha blikala asi mesiac, teraz som dal nejake drahsie a tie sa zatial drzia.
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“