ford mondeo tdci čerpadlo.2004

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dgic
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

ford mondeo tdci čerpadlo.2004

Příspěvek od dgic »

Zdravim pánové nemáte někdo návod na montáž a demontáž cr čerpadla a vstřiků?nevim jestli se vstřiky musí nějak dotáhnout momentem.O čerpadle mě hlavně zajímá jestli se musí sundat celá prsa rozdodu?Demontoval jsem to jen tím malim okenkem. :?
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Na demontáž čerpadla je přípravek.Vyndá se to víčko z plechu co kreje rozvody a nasadí se místo něj ten přípravek, kterej drží rozetu čerpadla potom co ho demontuješ ven.Řetěz je pořád napnutej, pak ho jen vrátíš zpět(čerpadlo) a jedeš.Jestli si vyndal čerpadl bez přípravku tak se ti rozvody nejspíš pohly.A jestli ne tak teda nevim jak to čerpadlo dostaneš zpět do tý rozety.Ale třeba to jde, bez toho přípravku jsem to nezkoušel.Vstřiky jsem vždy dotahoval bez momentu a ok.Zkrátka tak akorát.Taky je nato asi spešl klíč,mám obyčejnej trubkovej, aby se nemusel sundavat dekl ventilů...
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

jj citovka dotahnout vstriky klicem nejlepe spesl klic a15 si muzes podrzet vstrik abys ho mel pekne rovne :D a nebo trubkou.. a jestli nemas takovy plastovy pripravek tak muzes prsa zacit loupat dolu urcite je to v haji kolo spadne nebo skoci retez a na ty 3 torxy se uz netrefis co drzi cerpadlo
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

vstriky by se meli dotahovat urcitym momentem, kdyz se pretahnou, muzou se pridrit, jeden uz jsem videl. A nastavit rozvody na TDDi nebo TDCi neni takova tragedie. :)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

No ono to nstavit je brnkačka,tragedie je sundat a nandat ten plechovej dekl :roll:
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

ve srovnani s Pajerem 3,2 DiD je to prochazka ruzovou zahradou... ;)
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

pajda píše:No ono to nstavit je brnkačka,tragedie je sundat a nandat ten plechovej dekl :roll:
sem rad ze nejsem jediny kdo to loupe na motoru v aute.. fakt lahudka a i ten vypice.... napinakna prislusenstvi (LOL)
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

papouch22 píše:
pajda píše:No ono to nstavit je brnkačka,tragedie je sundat a nandat ten plechovej dekl :roll:
sem rad ze nejsem jediny kdo to loupe na motoru v aute.. fakt lahudka a i ten vypice.... napinakna prislusenstvi (LOL)
tak to nejses... (noteeth)
dgic
Přispěvovatel

Příspěvek od dgic »

Ten plechoej kryt rozvodu i očištění bylo v poho horší bylo zaretovat kliku když jsem nevěděl jak má vypadat trn.Ale už je hotovo
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

vyndas CKP a padne tam kulatina prumer z hlavy nevim :? a ta zapadne do setrvaku
dgic
Přispěvovatel

Příspěvek od dgic »

to jsem věděl že se vynda čidlo ale taky jsem nevěděl proměr je to 14mm osazených na konci na10mm :-D
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

jj, to je ono, osazeni je asi 5mm, na vrchu je zahlej, aby se dal vytahnout a nezavazely mu hadice
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

ja mam nan vrchu bambulku aby se dal vytahnout (LOL)
dgic
Přispěvovatel

Příspěvek od dgic »

Pánové nemáte nekdo nakreslenej ten přípravek na rozvodove kolo čerpadla nebo kde bych ho mohl koupit?díky.
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

jaky pripravek. tam se strka vrtak pro aretaci jako na vackach. teda u tddi. u cr je jedno jestli je tak ci onak.
Odpovědět

Zpět na „Ford“