Zaslepenie EGR (navod)

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
netopier
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

kléma píše:ahoj.lidi když to tady čtu-pochopil jsem správně že na 81Kw motoru stačí odpojit ta podtlaková hadice k EGR a neměl by ten ventil chodit?
ano, ale ak uz je ventil v pici - prepusta aj ked je zavrety, treba zaslepit rurku zaslepkou .. takze zalezi na tom ci mas ventil OK ..
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
kléma
Sběrač informací

Příspěvek od kléma »

jasný.děkuji :)
zoltar
Nováček

Příspěvek od zoltar »

Takze jenom ucpat hadicku, hodit zaslepku a to je vse???
Nemusím nic uzavirat pres VAG????? :?
kléma
Sběrač informací

Příspěvek od kléma »

zoltar píše:Takze jenom ucpat hadicku, hodit zaslepku a to je vse???
Nemusím nic uzavirat pres VAG????? :?
Na tomhle motoru stačí hadička.Vag myslím není potřeba-jednotka to stejně ovládá přes hadičku a chybu to žádnou nenačítá -emise OK a vše chodí :) .Ty novější PD už to asi vyžadují
zoltar
Nováček

Příspěvek od zoltar »

No ja mam Toledo 1.9 Tdi 66kW s motorem 1Z. Ptám se protože mi někdo tvrdil že to bude házet hromadu chyb a tak. Právě si tím nejsem jistý :?
kléma
Sběrač informací

Příspěvek od kléma »

zoltar píše:No ja mam Toledo 1.9 Tdi 66kW s motorem 1Z. Ptám se protože mi někdo tvrdil že to bude házet hromadu chyb a tak. Právě si tím nejsem jistý :?
Tatík má 66 a taky v pohodě-vždyť zkus tu hadičku od EGR jen oppojit a něčím zacpat a uvidíš jestli to bude chybovat.
WhiteDevill
Přispěvovatel

Příspěvek od WhiteDevill »

chalani a pri ASZ je to ako??? treba nieco robit potom cez VAG?ma niekto skusenost?
Škoda Octavia 1.9TDi,96kw ASZ+chip ,puky TT, 18" MAM RS2, all in white
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Euro 3= bez problémů zaslepit, Euro 4 nutno upravit sw v jednotce.
s-line A4
Sběrač informací

Příspěvek od s-line A4 »

Chci se zeptat,zaslepil jsem EGR u audi A4 r.v. 2003 1.9Tdi 74kw a na wagu mi to píše chybu,dá se to nějak odstranit???Díky
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ak ti diag. pise chybu "Emise odpovidaji chybovemu kodu" alebo nieco vtom zmyslea na budikoch sa ti nerozsviecuje ziadna kontrolka tak je to OK. R.v.2003 by mal byt este Euro 3 a RJ by po zaslepeni EGR nemala rozsvietit ziadnu kontrolku na budikoch. Ona si na zaklade odchylky hodnoty z MAF zisi ze si zaslepil EGR ale nevisvieti ziadnu kontrolku iba moze do pamate zavad zapisat hore spomenutu chybu, inac sa nic nedeje a motor funguje bez problemov dalej tak ako ma.
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

neviete ci ma G II 1,6 TD 59kW s turbom garrett tiez egr? pripadne foto kde je lebo som si ho akosi nevsimol (este som ho tak nestudoval)
s-line A4
Sběrač informací

Příspěvek od s-line A4 »

Audi 1.9 TDi PD 74 KW po zaslepení EGR svítí na budíkách elektronika motoru.I po vymazání se kontrolka znova rozsvítí,dá se to nějak odstranit nebo to nejde,nevím si rady a nechci aby to svítilo.Po zaslepení je motor živější tak bych to chtěl nějak pořešit,prosím poraďte !!!!!!!!!Hadička k ovládání EGR jsem nechal připojenou.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Jeine ze zajdes za dobrym chiptunerom a ten ti spravy v programe EGR off
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Zaslepil jsem na ARL EGR a na volnoběh to má dost nepravidelný chod, je to hlučnější a jakoby klepe. Když jsem to vrátil zpátky, byl klid. Máte někdo tip čím to je? Auto a komplet elektrika r.v.2003, motor (mechanika) 2005. Cekově mi přijde auto o dost hlučnější. Záslepky 6mm, na ostatních autech OK. VAG bez chyb. Díky
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Dr.Easy
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Easy »

ahoj, muzete mi to zkontrolovat prosím, jestli to budu dělat správně? Mam seat Ibiza 6L, r.v. 2003. bude mi to po zaslepeni EGR svitit kontrolka?

Obrázek

P.s.: to zelene je: na hadici, co jde zespoda, dam zaslepku a zadelam vse zpet?

Diky za hinty, rad bych to dnes provedl :)
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“