Co s tim? (spojka)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Anas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Co s tim? (spojka)

Příspěvek od Anas »

"Co s tim?" urcite nemyslim na pisnicku od Olympic v alba laborator :D

Jenze uz par mesicu nemam s autem klid, porad neco, nerikam ze kazdy den ze mam auto v upravny protoze nemam cas, a nekdy jen falesny poplach.

no reknu to z konce ted resim spojku, motor se trasl a dunelo u spojky, tak koupil jsem sadu 3 kusy original (znacka byla Luk) i kdys na trhu jsem dostal nabidku SACHS o dost levnejsi ale radeji jsem vzal original, pro veci jistotu.

Mechanik mel problem po odsroubovani, prevodovku nevedel jak ji dostat ven, vcera jsme mely volno (svatek) tak jsem taky u toho byl.. napadlo mel zavolat par z vas ale nechtel jsem v nedely obtezovat 8).

Nasel jsem v pocitaci Manual prevodovky, a bylo ukazano ze ma otocit do predu, rano jsem mu to rekl a parada, a prevodovka ven. no zas dalsi prekvapeni :

Obrázek

Obrázek

Tak snad je videt ze lozisko je rozbite. to musim koupit celej to kolo :) Jak se mu rika, jeto co se tomu v Anglictine "Flyweel" ? a to lozisko se prodava s tym nebo zvlast, pri tam je este nijaky plast.

Nevim jestli podle fotky je poznat stav toho kola, a jestli mam ho vymenit celej. uz mam pocit ze jsem posledni par mesic platil za dily a upravu vic nes cenu auta.

Jen tak navic, dneska abych mohl jsem jed to prace tak jsem se obratil na pujcovnu aut, a chtel jsem Mazada 3, ale pry ji nemaji tak mi daly Nissan Tiida. no dobre se v nem sedi, ale ridit .. no doufam ze se mi Octavka brzo uzdravi.

Diky
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Vlaďas
Přispěvovatel

spojka

Příspěvek od Vlaďas »

Zdarec to co máš na fotkách je dvouhmotovej setrvačník a pokud je to ložisko v háji tak se to prodává jako celek.Ladas bude mit,tak mu písni.
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Aha, tak je to setrvak. no ctu dvouhmotovi a jedenhmotovi ale nevim co je rozdil, a ani co to vubec je tak asi je to prilezitost se ucit (LOL)

co jsem hrabal na fotkach na net tak vsechny fotky byly bez lozisek

No koupil bych od neho hned, ale Ladas nerad posila mimo CR/SK (noteeth)

Od neho to jede Praha, jihlava, Praha, Dubai . a ta moje situace nesnasi 2 tydnovou cestu.

Mechanik mi rikal ze radeji cely setervak vymenit, kdys uz ten strary je venku. tak radeji dat celou sadu novou.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Ahoj no radši bych posílal Praha Jihlava Dubai než kupoval new ve škodovce co u vás stojí?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Este nevim, jinak je to moc teske kolik kila vazi?

Praha Jihlava 1 tyden, Jihlava-Praha-Dubai dalsi tyden, a ja platim za najem auto, jestli tady zezenu, tak najem auto na 14 dni, by bylo dost.

Jinak v nozove situace existuje DHL, Postal, banky a Western Union .

Musis rozsirit tvuj obchod do zahranici, ja jsem koupil na eBay xCarLink od chinane, a dostal jsem to az do prace. a ty Cinane nejsou sikovnejsi nez Ty. vsak RJ jsi jednou prodal az do Indje ;)

No, vsak jak bude treba tak se dohodneme .

Hlavne ted me zajima, proc na fotkach vsude jsou bez lozisek, a v tym mem lozisko uz tam je. a rozbita .
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

ložisko je tam neměnné a kompletní set váží cca 16-17kg to víš jsme méňě šikovný protože obchody s SAE neděláme každý den a někdy je to problém i na slovenko.....
v jihlavě to budeš mít do druhýho dne jak si řekneš ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Jsi sikovny dost, a zato ze nedelate obchody do SAE, tak to je z me nesikovnosti :)

Ja vim ze vzdy na tebe se mozu spolehnout kdys neco potrebuju, a nesklamal jsi mne. jsem rad ze jsem te poznal i osobne. jinak celkem rad podekuju kazdemu kdo se snazi mi pomahat i pres telefon a ti kdo mi i pisou SZ aby mi poradily. je to dobry poctit.

Vratime se k technice, tak nove maji u skodovky ale pry celej set, tak musim jim vratit co jsem koupil pred par dni a daji mi komlet. cena cca 15-20t korun. (wallbash)
Ptal jsem se este nekde jinde a chteji stejne penize jen za setrvak.

16 Kg je dost, nevim kolik by stala posta. kdybych cekal co me ceka tak asi bych to nechal az prijedu do Ceska, jak se vracim tak se vracim s praznym kufrem, krome perniky, med, nekdy susene houby a nekdy neco do auta (LOL)

Ono ted mi jde taky o cas, auto mam v garazi u michanika a zdrzuje mu zvedaky protoze ma prevodovku ven.

Jen mi drzte palce aby vse slo pak Ok. uz se stidim rist ze mam auto v servisu kazdy mi rika at skoupim nove, ze co mne napadlo kupovat take auto. ja jim dam :x
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“