ESP v T4

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
marekT4
Nováček
Odpovědi: 0

ESP v T4

Příspěvek od marekT4 »

Ahoj chlapi, obracím se na toto fórum s problémem, který nastal v mojí T4. Letos v zimě jsem měl totální havárii, po které následovala výměna karoserie. Jako správný fanda a blázen do těchto aut jsem se rozhodl, že si při strojení nové karoserie dodatečně namontuju ESP. To se taky stalo, ale už několik měsíců řeším stále jeden a týž problém a nevím si rady, auto bylo už i u několika odborníků, kteří se touto problematikou zabývají, ale stále nic. Stále se mi objevují 2 závady, a to "spínač brzdových světel - nevěrohodný signál " a " snímač tlaku brzd " . Podotýkám, že řídící jednotka ESP je zkomunikovaná s ostatními systémy, CAN Busem atd., několikrát jsem zkusil dát nový brzdový spínač, i tlakový snímač, dokonce celý ESP hydroblok, hlavní brzdový válec, i jinou ŘJ. Problém se stále opakuje, ale v nastavení kroku spínače na pedálu to také není, tam už se vyzkoušely snad všechny polohy. Po nastartování vše zhasne a vše je bez závad. Pokud ale šlápnu na brzdu, naskočí chyba hned. Pokud se rozjedu a bez brzdění vyjedu třeba na dálnici, chyba naskočí až po několika minutách, někdy dříve, někdy později, ale vždy i pokud se nedotknu brzdového pedálu. Ten samý problém má i jeden můj kamarád, taky na T4 a u dodatečně montovaného ESP. Víc hlav víc zmůže a tady už je každá rada drahá, dokáže mi někdo pomoct? Za vyřešení této záhady samozřejmě rád zaplatím, pokud by do toho někdo chtěl jít. Díky Marek (wallbash)
ladislav.trenka
Sběrač informací

Příspěvek od ladislav.trenka »

podobny problem som riesil u svojho passata, po rozbehu sa mi rozvsietila kontrolka ABS a ESP. u mna to bolo vratne cerpadlo ABS, zvykne sa zadriet vplyvom vlhkosti. ako dlho po rozjazde sa ti to objavi?
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

Tak mě napadá,dávalo se někdy do T4 ESP?
petrscz1
Přispěvovatel

Příspěvek od petrscz1 »

Já ho mám a funguje dobře
T4 Multivan 150PS
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

Deivid píše:Tak mě napadá,dávalo se někdy do T4 ESP?
AJ ja mam T4 MULTIVAN projektzwo r.v2003 full navi ESP MAXIDOT webasto .............atd :D
S8 5.2 V10 500ps, ceramic brems zoll20
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“