špatně chytá signál autorádio Fabia I.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

SupermanXXX
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od SupermanXXX »

mám ten samej problém v passatu (LOL) měl jsem tam panasonic byl super ted tam se pioneer a hraje s fantomem stejne jako bez nej (wallbash) ale fantom určitě frčí protože je na koaxu 11,5 Voltu :?
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Slavkov píše:Je mi to jasný, já jenom jestli si rozumíme (noteeth) .. a jak víš, že fachčí? (LOL)

Buď je v háji fantom nebo anténní zesilovač.. a nejméně pravděpodobné, že autorádio není impedančně přizpůsobené k vedení (koaxu) (noteeth)
Fantom otestuješ tak, že na koax. výstup dáš DC voltmetr a musí tam být napětí...
Anténní zes. otestuj, zda má alespoň nějaký odběr (mA)...
takže zapojim fantoma a multimetr dám na jeden konec na kostru a druhej na středovej kolík, a mělo by tam být nějaký napětí. tak ja to zkusim
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

SupermanXXX píše:mám ten samej problém v passatu (LOL) měl jsem tam panasonic byl super ted tam se pioneer a hraje s fantomem stejne jako bez nej (wallbash) ale fantom určitě frčí protože je na koaxu 11,5 Voltu :?
to bude stejnej případ bych to tak viděl
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

Na Polu r.v. 2000 mi neorigoš radio taky chytá slabě stanice. Dneska jsem koukal na antenu a nejsem z toho moc moudrý. Má tahle antena zesilovač přímo v sobě nebo někde cestou na kabelu?? Přikládám foto.Obrázek
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »

Hodně často odchází kabel koncovek.Řeším to dost často a řeším to rovnou kabelem s inteligentním fantomem přímo v konektoru.
;)
http://www.stualarm.cz/produkt/66056-ra ... napajenim/
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

A ten zesilovač mám tedy umístěný kde? Jinak dík za radu ;)
AndrewN
Přispěvovatel

Příspěvek od AndrewN »

Resim to same na sve Fabii s original radiem Skoda Symphony. Zesilovac za radiem jsem vymenil za novy, antenu na strech jsem mel pujcenou na zkousku taky novou.

Vse beze zmeny. Mel jsem pocit ze kdyz jsem rozpojoval a zapojoval konektor anteny pod tapecirunkem strechy tak to v jistem okamziku hralo dobre v jistem zase spatne. Tzn. nejspis bude vadny ten konektor. Takze vymenit cely kabel co vede od anteny pod strechou az k radiu?
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač je v patici antény.Vždy koupím ten kabel a k tomu tuto anténu a je klid.Vyjde to na 1000,- vše nové (anténa origo) a je klid.Jen ta anténa snad ve Škodovce stojí 1300,-.
http://www.stualarm.cz/produkt/65104-ak ... onektorem/
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Jo a starý kabel tam nechávám a nový táhnu střechou po levé straně a sloupkem A u řidiče dolu.
l3030
Přispěvovatel

Příspěvek od l3030 »

Můj postřech když jsem tohle ladil na seatu.
Ty antény co maj zesilovač v sobě, tak prostě nehrají když nemaj napájení. A když maji v sobě ten zesilovač po smrti, tak po připojení napájelí signál ztratí uplně. Taky jsem lítal po konektorech a nic
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/

!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

Tak pánové, problém vyřešen. Stačilo koupit tento antenní adaptér http://www.rojka-autohifi.cz/66021-ante ... r-iso-iso/ a rádio chytá jak vítr.:) Ale díky za rady. ;)
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

JiříHB píše:Tak pánové, problém vyřešen. Stačilo koupit tento antenní adaptér http://www.rojka-autohifi.cz/66021-ante ... r-iso-iso/ a rádio chytá jak vítr.:) Ale díky za rady. ;)
ty jsem vystřídal 2 během jednoho týdnu :D vydrželo to cca 2dny a pak konec.

tak jsem si ustřihl cca 0,5m měděného drátu, připojil místo anténu, drát jsem stočil pod palubovkou a rádio hraje i tam, kde s funkční anténou nehrálo
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“