Dym do váhy vzduchu

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Palček
Nováček
Odpovědi: 0

Dym do váhy vzduchu

Příspěvek od Palček »

Zdravím!Chcel by som poprosiť o radu.Včera som pri čistení filtrov zisil,že mám vzduchový filter začmudnutý od sadzí.Vyhádzal som celé vzduchové sanie vyčistil ho aj s váho vzduchu.Všetko bolo čierne ako komín.Keď som to mal celé vonku,tak som to naštartoval a po pridaní plynu sa z hadice,ktorá smeruje z váhy do motora valil čierny dym.Neviete čo by to mohlo robiť?Filter som od sadzí nemával,a čo som pozeral váhu,tak vyzerá,že dostáva riadne na frak.Opatrne som ju vyčistil suchou handričkou a vyfúkal vzduchom,ale skúšal som na konektore merať odpor medzi 3 a 4 kontaktom a nenameral som nič,takže som ju asi odpásol.Váhu tam mám so 6-timi kontaktmi.Skúste mi prosím Vás poradiť,čo by som s tým mohol robiť.Nemá to niečo náhodou spoločné s egr ventilom.Zaslepený nie je a najčistejší nie je tiež,niekde som aj počul,že sa dá vyčistiť tak,že sa na chvíľu namočí do nejakej kyseliny a tá krásne výčistí ventil od spečených sadzí.Alebo či nie je chyba v tej vecičke čo do nej ide tá hadica z váhy vzduchu.Odtial by mi predsa nemal íst (spětne) dym do váhy.Po tom vyčistení sa mi zdá,že motor je živší.Fakt už neviem čo by to mohlo robiť.Mám nabehané 223 tis.asi sa to už začína rosýpať.Renault Megane 1,9dTi 72kW 98ps r.v.2000. Ďakujem za reakcie!!!
Renault Mégane 2000;1,9dTi;72kW
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Nemáš niekde v motorovom priestore deravé výfukové potrubie ?
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

JE to ten EGR,zaslepit,odpojit :) TEn ventil ti propouští spaliny do sání.
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

No od toho tam EGR je aby propouštěl spaliny do sání. Spíš to vypadá na nějakou překážku ve výfuku.
Palček
Nováček

Příspěvek od Palček »

Zdravím.Na úvod by som chcel poďakovať za reakcie.Čo som behal po rôznych fórach tak som došiel k záveru,že ten egr ventil asi zaslepím.Takže asi obkreslím to kovové tesnenie na nejaký plech a nahodím to tam aj s ním.Len sa chcem spýtať JiRay,že či sa len zaslepí,alebo sa aj odpája.A ešte by som chcel poprosiť aký plech a akej šírky by bol najvhodnejší???Dík...
Renault Mégane 2000;1,9dTi;72kW
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Ahoj,dlouho jsem tady nebyl...Plech stačí celkem slabý,EGR se nechá připojený na hadičkách i konektorech,jen se před něj,a za něj vloží plechová plná podložka příslušných rozměrů.Důležité je,aby podložka těsnila
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“