Ahoj, mám dva problémy:
1) několikrát se mi stalo, že ráno při nastartování a následném rozjetí na 1 pak 2 a někdy i 3 je slyšet od motoru bublání..
2) většinou na 3 a 4 v rozmezí 1500 a 1600 je slyšet vybrace motoru... Je to normální??? Jinak mám B5 85kw AJM r.v.00 a najeto 111tis.
Normální to asi nebude a teď navíc se mi začala ztrácet voda.. Byl jsem za známym, zkoušeli jsme tlakovou kontrolu - v pořádku, těsnost - v pořádku.. Poslední co ho napadá je vodní pumpa, tak ve středu ji vyměníme a pak se uvidí... Dám vědět...
Jojo, taky na tom pracuju. Mám před výměnou rozvodů, takže bude nová vodní pumpa a současně s tím mi radí vyměnit těsnění pod hlavou, když už dude auto zepředu odstrojený. Tak si dělám naděje...
Tak vodní pumpou to není , lopatky na ní byly neporušený.. A mám takový dojem, že to bublání má větší intenzitu a další zjištění je, že to bublá v náklonech do zatáček.. O tom těsnění jsem mluvil s mechanikem a říkal, že je s ním málokdy potíž.. Zkusím ještě jednoho mechanika v Písnici, prej je moc dobrej a má dost zkušeností, tak uvidím...
Tak mám po výměně rozvodů, vodní pumpa byla dobrá. Současně se dělalo těsnění pod hlavou - voda tekla pod těsněním válce (viz. obr. - 3.válec vlevo). Teďko se žádný bublání už neozývá, zkrátkavypadá to dobře...
na blbý těsnění je jednoduchá kontrola. POkud se ti hned po studeným nastartování natlakuje chladící systém, fouká to pod hlavou do vody. Normálně se natlakuje až po vohřátí vody.
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Zdenda píše:na blbý těsnění je jednoduchá kontrola. POkud se ti hned po studeným nastartování natlakuje chladící systém, fouká to pod hlavou do vody. Normálně se natlakuje až po vohřátí vody.
Srdcař píše:Tak vodní pumpou to není , lopatky na ní byly neporušený.. A mám takový dojem, že to bublání má větší intenzitu a další zjištění je, že to bublá v náklonech do zatáček.. O tom těsnění jsem mluvil s mechanikem a říkal, že je s ním málokdy potíž.. Zkusím ještě jednoho mechanika v Písnici, prej je moc dobrej a má dost zkušeností, tak uvidím...
No můj mechanik zase říkal že s tím je potíž dost často
mTDi v lodičce 19' - zatím spotřeba 8x menší než s bengem
nový diesel mazlík v rodině Nissan Navara 2.5TDi 171k
Dneska jsem zase cekal az to zabubla a udelalo to az kdyz byla teplota skoro na 90st. Zastavil jsem nechal jsem to bezet, opatrne jsem otevrel expanzni nadobku a zadnej pretlak odtamtud nevysel...