Neznámá závada....

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Dj_Terran_CZ
Nováček
Odpovědi: 0

Neznámá závada....

Příspěvek od Dj_Terran_CZ »

Zdravím... Lidičky,ptal jsem se tady na závadu.U Golfu IV 1,4 16V mi při podřazování mezi rychlostma,většinou mezi 3 a 2 spadnou otáčky a auto chcípne. Nebo při dojíždění ke křižovatce po zařazení do neutrálu taky spadnou a auto chcípne,dělá to i při jizdě se zařazenou rychlostí. Dělá to občas a nepravidelně. Jednou jsem zkoušel motor hnát do nejvyššich otáček a opakovaně mi to chcipalo. Ale tohle se nasledující dny už neopakovalo. Když za studena nastartuju motor a sešlápnu plynovej pedál tak motor za studena jde do otáček a zpravidla mi to pár vteřin drži ve vysokých otačkách i když jsem už neměl nohu na plynu. Tento problém jsem měl i na předchozím autě VW golf 3 a nikdo na nic nepřišel. Slyšel jsem názor, že to může dělat čidlo chladícího okruhu,nebo škrtící klapka z důvodů zanešení a občasné horší pohyblivosti nebo ještě zanešeneho palivového filtru.Myslíte, že na tom něco je?Diagnostika žádnou závadu neukazuje.Tak nevím.Díky.....
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vyčisti si klapku, sprej a zubní kartáček miloš
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

slovacek.milos píše:vyčisti si klapku, sprej a zubní kartáček miloš
kartacek uz potom nepouzivaj na zuby !!!!!! :D
Dj_Terran_CZ
Nováček

Diky....... (noteeth) (LOL) (LOL) (noteeth)
honza2
Přispěvovatel

Příspěvek od honza2 »

na čištěni klapek je specialní sprej,který rozpustí usazeniny ,zbytky otřeš hadříkem ,většinou je potom potřeba provést zakladní nastavení škrticí klapky přes diagnostiku
slovacek.milos
Aktivista

honza2 píše:na čištěni klapek je specialní sprej,který rozpustí usazeniny ,zbytky otřeš hadříkem ,většinou je potom potřeba provést zakladní nastavení škrticí klapky přes diagnostiku

těch speciálních sprejů už jsem vystříkal mnoho různých značek, dostal jsem se do různých debat jak tyto spreje rozpustí do druhího dne i pět milimetrů karbonu no stále jsem takový speciální sprej nenašel a běžně škrabu na druhý den karbon dřívkem

můýeš mi poradit kde specilání sprej seženu miloš
honza2
Přispěvovatel

Příspěvek od honza2 »

používám třeba značku wurth,retech a pod.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

slovacek.milos píše:
honza2 píše:na čištěni klapek je specialní sprej,který rozpustí usazeniny ,zbytky otřeš hadříkem ,většinou je potom potřeba provést zakladní nastavení škrticí klapky přes diagnostiku

těch speciálních sprejů už jsem vystříkal mnoho různých značek, dostal jsem se do různých debat jak tyto spreje rozpustí do druhího dne i pět milimetrů karbonu no stále jsem takový speciální sprej nenašel a běžně škrabu na druhý den karbon dřívkem

můýeš mi poradit kde specilání sprej seženu miloš
tak isto ti posluzi aceton alebo benzin 95 :D ale profici pouzivaju sprej lebo aj tlak robi dost vela a pekne zmyje necistoty, a este mozu uctovat ne ? :D ale zase take FSI skrtiaca klapka sa nechyta ani retech ani wurth.... tam su take usadeniny ze......
slovacek.milos
Aktivista

tam su take usadeniny ze......[/quote] nožíkem miloš
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

slovacek.milos píše:tam su take usadeniny ze......
nožíkem miloš[/quote]

nozikom v ziadnom pripade. este si neodfajcil skrtiacu klapku ? ja som videl take po tiez garazovych masjtroch a zakaznik potom nechapal ze treba novu. skoda ze nemam foto. fuuuj (LOL)

ps ani sroubovakom a pod..
slovacek.milos
Aktivista

kevino píše:
slovacek.milos píše:tam su take usadeniny ze......
nožíkem miloš
nozikom v ziadnom pripade. este si neodfajcil skrtiacu klapku ? ja som videl take po tiez garazovych masjtroch a zakaznik potom nechapal ze treba novu. skoda ze nemam foto. fuuuj (LOL)

ps ani sroubovakom a pod..[/quote]

já ti měl jednou MPi feldu bordel karbon kombinovaný asi kamenec, ten čímpak, klapka je slitina zinku s hliníkem tak jsem ji škrábnu skalpelem a jezdí dodnes radit to někomu je blbost to už je hop nebo trop miloš
Dj_Terran_CZ
Nováček

Lidicky jsem laik,muze mi nekdo rict kde ta skrtici klapka je?? A muzu na to pouzit konkor?
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Dj_Terran_CZ píše:Lidicky jsem laik,muze mi nekdo rict kde ta skrtici klapka je?? A muzu na to pouzit konkor?
daj to radsej niekomu spravit. lepsie raz vidiet ako raz dodrbat (noteeth)
Dj_Terran_CZ
Nováček

Chci se to naucit a zajima mne to.A kdyz sem dal nekomu opravit auto, tak mi ho akorad dojebal a ja si to nakonec musel opravit sam.Tak poradi mi nekdo?
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Dj_Terran_CZ píše:Chci se to naucit a zajima mne to.A kdyz sem dal nekomu opravit auto, tak mi ho akorad dojebal a ja si to nakonec musel opravit sam.Tak poradi mi nekdo?
demontuj obal vzduchoveho filtra
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“