Email mam na profilu, Moris.p@seznam.cz Díky zatím!Alex píše:Množstvo oleja treba doplniť presne ako má byť, u automatu je to dôležité. Ak je málo alebo veľa oleja, zle to radí. Bohužiaľ neviem ako u Tiptronicu, ale niekto bude mať DP od Superba alepo Passata a tam to bude. Ak sa nikto čo by sa s tebou podelil nenájde, hľadaj na nete- link som tu už dával, určite to tam je.
Schému Tiptronicu aj s nejakým pokecom mám, daj email a pošlem ti to.
zlobivá automatická převodovka Passat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Neviem.. nepoznám passat. Máš obyč automat, alebo tiptronic? V zásade je to OK, až na to množstvo- nestačí len dolieť nejaké oficiálne uvádzané množstvo. Hladina musí byť presne. Na golfe IV musí pri určitej teplote oleja (treba na to VAG) hladina siahať do určitej výšky... U tvojho auta to bude podobné. V motore je to liter hore dole
ale v automate na množstve veľmi záleží. Presné inštrukcie pohľadaj na nete, alebo v DP.

Nazdar kolegové, mám pašíka B5.5 2001 s Tiptronicem a nezdá se mi úplně chování převodovky. Dvojka a trojka na můj vkus celkem dlouho prokluzuje než se "uzamkne" a táhne jak má (řadim Tiptronicem). Při prudší akceleraci to tak nevadí, ale při pozvolným rozjezdu (třeba za studena) vylezou otáčky při trojce třeba na 2000, převodovka prokluzuje a pak najednou "zamkne", otáčky spadnou na 1300 a už to tahá v pohodě. Jinak všechno šlape bez problémů, samotná změna kvaltu je rychlá bez prodlevy od jedničky do pětky. Podle příspěvků koukám, že nejjednodušší zatim bude nechat kompletně vyměnit olej a filtr (mám teď 150.000 najeto). Takže hledám firmu nebo profíka ve středních čechách, který se v tom vyzná a ví co dělá. O cenu až tak nejde, hlavně o kvalitu. Máte někdo dobrou osobní zkušenost? Nehodlám riskovat zbytečný problémy, na novou převodovku nemám 

Passat V6TDI Tiptronic
Přijde mi že ti to chodí o.k.,hodí se kontrola olejerepanek píše:Nazdar kolegové, mám pašíka B5.5 2001 s Tiptronicem a nezdá se mi úplně chování převodovky. Dvojka a trojka na můj vkus celkem dlouho prokluzuje než se "uzamkne" a táhne jak má (řadim Tiptronicem). Při prudší akceleraci to tak nevadí, ale při pozvolným rozjezdu (třeba za studena) vylezou otáčky při trojce třeba na 2000, převodovka prokluzuje a pak najednou "zamkne", otáčky spadnou na 1300 a už to tahá v pohodě. Jinak všechno šlape bez problémů, samotná změna kvaltu je rychlá bez prodlevy od jedničky do pětky. Podle příspěvků koukám, že nejjednodušší zatim bude nechat kompletně vyměnit olej a filtr (mám teď 150.000 najeto). Takže hledám firmu nebo profíka ve středních čechách, který se v tom vyzná a ví co dělá. O cenu až tak nejde, hlavně o kvalitu. Máte někdo dobrou osobní zkušenost? Nehodlám riskovat zbytečný problémy, na novou převodovku nemám