ředit olej technickým benzínem?????
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
ředit olej technickým benzínem?????
Chlapci dnes jsem se dozvěděl jak kolega a není sám ředí olej technickým benzínem z důvodu houstnutí a lepších startu v zimním období.Jelikož se mi to zdá jako nějaká kachna protože tech.benzín je odmaštovadlo tak tomu moc nechci věřit.Nemá někdo s tím zkušenosti
Re: ředit olej technickým benzínem?????
lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu olejefialamala píše:Chlapci dnes jsem se dozvěděl jak kolega a není sám ředí olej technickým benzínem z důvodu houstnutí a lepších startu v zimním období.Jelikož se mi to zdá jako nějaká kachna protože tech.benzín je odmaštovadlo tak tomu moc nechci věřit.Nemá někdo s tím zkušenosti
-
- Aktivista
Odpovědi: 1
Počkej mě se zdá že nemluvíš o palivu ale o motorovim oleji co??? No nevim koho by napadlo lejt do motoru (motorovýho oleje benzín) Tady je totiž řeč o oleji (rostlinom) jako palivunotobi píše:lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu oleje
jo tak to jo jak mam víc temat co sem pročítal trochu sem si neuvědomil co zrovna čtuMartin.R píše:Počkej mě se zdá že nemluvíš o palivu ale o motorovim oleji co??? No nevim koho by napadlo lejt do motoru (motorovýho oleje benzín) Tady je totiž řeč o oleji (rostlinom) jako palivunotobi píše:lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu oleje
S tím odmašťováním to zřejmě nebude tak žhavé, pokud s tím chceš trochu ředit olej, tak bych se toho asi nebál. Sám jsem na technický benzin najezdil mraky kilometrů na motorce (dvoutakt - stará JAWA) a mazalo to normálně, žádný dramatický opotřebení ani zadírání jsem nepozoroval. Spousty lidí to lily do Wartburgů, Trabantů apod.
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007

nemám žádnou kárku na naftu...
-
- Aktivista
Odpovědi: 1
Sorry ale to musim bejt teda ulatrablb, protože jsem na tech. benzín najezdil cca 100000km ve Wartasu bez problémů. Vozil jsem to domu po sudech. Vždy do dvacky kanystru jsem hrknul asi 5l oleje a hurá s tim do nádrže. A když jsem měl směs benzínu a nafty tak jsem to kolikrát ani nemazal.Petr H. píše:technický benzín lil do motoru akorát blb. U traboše to znamenalo po 3 tisících generálka motoru. Nepleteš si to náhodou z leteckým benzínem? To byla jiná. Na ten se dá jezdit celkem slušně. Jinak kolik se dá nalejt benzínu do nafty se řešilo spoustukrát... s olejem to nebude jiné.

-
- Aktivista
petr zas takový jezdec není na činžáku toho tolik nenajezdí,Martin.R píše:Sorry ale to musim bejt teda ulatrablb, protože jsem na tech. benzín najezdil cca 100000km ve Wartasu bez problémů. Vozil jsem to domu po sudech. Vždy do dvacky kanystru jsem hrknul asi 5l oleje a hurá s tim do nádrže. A když jsem měl směs benzínu a nafty tak jsem to kolikrát ani nemazal.Petr H. píše:technický benzín lil do motoru akorát blb. U traboše to znamenalo po 3 tisících generálka motoru. Nepleteš si to náhodou z leteckým benzínem? To byla jiná. Na ten se dá jezdit celkem slušně. Jinak kolik se dá nalejt benzínu do nafty se řešilo spoustukrát... s olejem to nebude jiné.
já vali i cyklohecan oproti techničáku se to nedá srovnat ten když si nalil na zem tak zmizel a jezdil

-
- Přispěvovatel
Tak pánové na vlastní oči jsem sledoval několik týpků co do svých vozů značky rover,laguna a golf 3 tdi směs olej+tech.benzín v poměru 60:40 a vesele stím brázdí silnice a na otázku proč tech.benzín my bylo zděleno"ty vole máš vidět když je -20 tak na brnk" dělají to už nějaký pátek tak asi na tom něco bude.