ředit olej technickým benzínem?????

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
fialamala
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

ředit olej technickým benzínem?????

Příspěvek od fialamala »

Chlapci dnes jsem se dozvěděl jak kolega a není sám ředí olej technickým benzínem z důvodu houstnutí a lepších startu v zimním období.Jelikož se mi to zdá jako nějaká kachna protože tech.benzín je odmaštovadlo tak tomu moc nechci věřit.Nemá někdo s tím zkušenosti
milda64
Přispěvovatel

Příspěvek od milda64 »

Taky to dělám cca 10-15%,ale jen v zimě.
milda64
Přispěvovatel

Příspěvek od milda64 »

Omluva dávám tam naturál.
fialamala
Přispěvovatel

Příspěvek od fialamala »

O normálním benzínu jsem slyšel,ale technický???
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

dej tam petrolej a maš klid
notobi
Přispěvovatel

Re: ředit olej technickým benzínem?????

Příspěvek od notobi »

fialamala píše:Chlapci dnes jsem se dozvěděl jak kolega a není sám ředí olej technickým benzínem z důvodu houstnutí a lepších startu v zimním období.Jelikož se mi to zdá jako nějaká kachna protože tech.benzín je odmaštovadlo tak tomu moc nechci věřit.Nemá někdo s tím zkušenosti
lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu oleje
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

notobi píše:lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu oleje
Počkej mě se zdá že nemluvíš o palivu ale o motorovim oleji co??? No nevim koho by napadlo lejt do motoru (motorovýho oleje benzín) Tady je totiž řeč o oleji (rostlinom) jako palivu
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

Martin.R píše:
notobi píše:lej tam plnou syntetiku a máš klid tohle Ti maximálně vypláchne motor od karbonu, ale poruší vizkozitu oleje
Počkej mě se zdá že nemluvíš o palivu ale o motorovim oleji co??? No nevim koho by napadlo lejt do motoru (motorovýho oleje benzín) Tady je totiž řeč o oleji (rostlinom) jako palivu
jo tak to jo jak mam víc temat co sem pročítal trochu sem si neuvědomil co zrovna čtu
xmx1
Nováček

Příspěvek od xmx1 »

Benzin bych tam nedaval,zvisi ti bod horeni a to je pro motor spatne.Jedine ten petrolej.
Ford orion 1.8D
Zdenda
Přispěvovatel

Příspěvek od Zdenda »

S tím odmašťováním to zřejmě nebude tak žhavé, pokud s tím chceš trochu ředit olej, tak bych se toho asi nebál. Sám jsem na technický benzin najezdil mraky kilometrů na motorce (dvoutakt - stará JAWA) a mazalo to normálně, žádný dramatický opotřebení ani zadírání jsem nepozoroval. Spousty lidí to lily do Wartburgů, Trabantů apod.
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) technický benzín lil do motoru akorát blb. U traboše to znamenalo po 3 tisících generálka motoru. Nepleteš si to náhodou z leteckým benzínem? To byla jiná. Na ten se dá jezdit celkem slušně. Jinak kolik se dá nalejt benzínu do nafty se řešilo spoustukrát... s olejem to nebude jiné.
nemám žádnou kárku na naftu...
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Petr H. píše:(LOL) technický benzín lil do motoru akorát blb. U traboše to znamenalo po 3 tisících generálka motoru. Nepleteš si to náhodou z leteckým benzínem? To byla jiná. Na ten se dá jezdit celkem slušně. Jinak kolik se dá nalejt benzínu do nafty se řešilo spoustukrát... s olejem to nebude jiné.
Sorry ale to musim bejt teda ulatrablb, protože jsem na tech. benzín najezdil cca 100000km ve Wartasu bez problémů. Vozil jsem to domu po sudech. Vždy do dvacky kanystru jsem hrknul asi 5l oleje a hurá s tim do nádrže. A když jsem měl směs benzínu a nafty tak jsem to kolikrát ani nemazal. :scooter:
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Martin.R píše:
Petr H. píše:(LOL) technický benzín lil do motoru akorát blb. U traboše to znamenalo po 3 tisících generálka motoru. Nepleteš si to náhodou z leteckým benzínem? To byla jiná. Na ten se dá jezdit celkem slušně. Jinak kolik se dá nalejt benzínu do nafty se řešilo spoustukrát... s olejem to nebude jiné.
Sorry ale to musim bejt teda ulatrablb, protože jsem na tech. benzín najezdil cca 100000km ve Wartasu bez problémů. Vozil jsem to domu po sudech. Vždy do dvacky kanystru jsem hrknul asi 5l oleje a hurá s tim do nádrže. A když jsem měl směs benzínu a nafty tak jsem to kolikrát ani nemazal. :scooter:
petr zas takový jezdec není na činžáku toho tolik nenajezdí,
já vali i cyklohecan oproti techničáku se to nedá srovnat ten když si nalil na zem tak zmizel a jezdil :roll: kámoš zvěrolékař ten tankoval do vartasu pořád lil k tomu převodák, motorák, kompresorový olej co bylo, v roce 1998 6.5 kč litr a já do volva 2.2 vesele svižně olej jsem nepřiléval, ;) miloš
fialamala
Přispěvovatel

Příspěvek od fialamala »

Tak pánové na vlastní oči jsem sledoval několik týpků co do svých vozů značky rover,laguna a golf 3 tdi směs olej+tech.benzín v poměru 60:40 a vesele stím brázdí silnice a na otázku proč tech.benzín my bylo zděleno"ty vole máš vidět když je -20 tak na brnk" dělají to už nějaký pátek tak asi na tom něco bude.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“