N75 - Cvakání

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět

N75 Cvakat m? -

Ano
3
50%
Ne
3
50%

Celkem hlasů: 6

Sleepz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

N75 - Cvakání

Příspěvek od Sleepz »

Ahoj chtel bych se zeptat na ventil N75.

Cvaka mi na volnobeh a i pri vypnutem motoru ale zapnutem klicku.
V servisu mi rekli ze to tak ma delat. Pak jsem byl v dalsim a tam rekli ze netuseji ze si toho nikdy asi nevsimly, ze by to melo cvakat.
A pak sem teda hledal na netu a nenasel sem zadnou jasnou odpoved.

Nasel jsem cca 50% lidi co rika ze to ma delat a 50% lidi co rika ze to ukazuje ze odesel... sem z toho uz vedle fakt nevim jestli ma nebo nema trvale cvakat. Sice je to elektromagneticka soucastka ale kdyz si bude takle cvakat tak asi moc dlouho nevydrzi dle meho nazoru.
Ventil mam puvodni (230 tisic km)

Prosim o jasnou odpoved zda to ma nebo nema delat

Moc dekuji
Octavia II 1.9TDi 77kW
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

problém máš jakej?
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
pat
Nováček

Příspěvek od pat »

Mam dva - jeden cvaka,druhej neeeee.... oba jsou funkcni (hm)

:?
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

na svoji O1 AGR mi cvakal porad, i bez nastartovanyho motoru - pouze zaplej klicek, najezd km stejnej jako ty, ventil taky original, stvalo me to cvakani, tak jsem ho vymenil za novej, uz necvaka, ale rozdil v nicem nepocituju, takze starej krome neustalyho cvakani byl evidentne ok
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

Může cvakat i nemusí, až ti přestane fungovat určitě to poznáš - auto nepojede tak jak má. Taky mám dva, jeden cvaká i při vypn. motoru a zapn. zapalování, druhý se rozcvaká až když začneš přidávát plyn, ale oba fungují tak jak mají.
bull
Přispěvovatel

Příspěvek od bull »

Můžeš upřesnit definici "nepojede tak jak má"?Díky
A4 1.8T QUATTRO
Sleepz
Přispěvovatel

Příspěvek od Sleepz »

Me se zda ze jede tak jak ma, teda celkem, kdyz sloupnu na plyn tak se to rozjede na cca 120 a pak cekam a cekam a pomalu to leze nahoru, po par kilometrech se dostanu i na 160 a po nekolika desitkach km na 190km/h (samozdrejme plnej plyn)

jo a offtopic: vaha vzduchu: kdyz ji odpojim tak se nezmeni ani akcelerace ani spotreba, to by delat nemelo ne?
Octavia II 1.9TDi 77kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“