Stěrače - nahodile funkční...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Borath
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Stěrače - nahodile funkční...

Příspěvek od Borath »

Ahoj, dnes jsem ráno usedl do auta, nastartoval a následně si očistil okno ostřikovači se stěračema, vše ok. po ujetí cca 10km jsem chtěl opět setřit, ale stěrače jak kdyby byly zatuhlý zamrzlý, nijak jsem to neřešil, protože jsem přepl na nejrychlejší stupeň a postupně se rozhýbaly. Přijel jsem domu, zaparkoval a po cca 3 hodinách jsem opět nastartoval a setřel (bez problému) po 2 km jsem oět chtěl ostřiknout okno, ostřikovače začaly stříkat, ale stěrače jen poskočily. Zkusil jsem přepnout na nejrychlejší stupeň ale nic, vždy po chvilce jen tak na místě cuknou a nic, tak jsem jim pomohl rukou aby se vrátily a víc jsem to neřešil, pak sjem zastavil u obchodního centra, tam jsem byl asi tak 3.5hod. pak jsem si sedl do auta, a jen tak ze zvědavosti setřel a v pohodě jako by se nic nedělo, po asi 2 minutách jízdy jsem chtěl opět setřít a zase se zasekly, pomahal jsem jim rukou, ale nic nechtěl jsem to nijak rvát abych to nepo.... dojel jsem domu zaparkoval se vstyčenejma stěračemaa nevím co stím.. Prosím pomoc, jsem vděčnej za každou radu, to auto je snad prokletý...
VW Touran, 1.9 TDI 77kw, BKC, DSG
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

klasika zarezlé , vyndej celou mechaniku stěračů , očisti a namazej osičky stěračů
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
Borath
Přispěvovatel

Příspěvek od Borath »

1pavel píše:klasika zarezlé , vyndej celou mechaniku stěračů , očisti a namazej osičky stěračů
no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Borath píše:
1pavel píše:klasika zarezlé , vyndej celou mechaniku stěračů , očisti a namazej osičky stěračů
no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...
no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucené :?
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Borath
Přispěvovatel

Příspěvek od Borath »

chipmann píše:
Borath píše:
no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucené :?
tak jsem to celé vyndal, prolil uvolnovačem na šrouby a to několikrát, pak WD a nakonec konkorem a jsem zvědavej co to udělá...
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Borath píše:
chipmann píše:
Borath píše: no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...
tak jsem to celé vyndal, prolil uvolnovačem na šrouby a to několikrát, pak WD a nakonec konkorem a jsem zvědavej co to udělá...
toto nevyriesi tvoj problem. treba to rozobrat a vycistit. potom namazat vazelinou. nie srackami typu wd40 (wallbash)
Borath
Přispěvovatel

Příspěvek od Borath »

kevino píše:
Borath píše:
chipmann píše: no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucené :?
toto nevyriesi tvoj problem. treba to rozobrat a vycistit. potom namazat vazelinou. nie srackami typu wd40 (wallbash)
Tak to nepomohlo (wallbash), mam tedy rozebrat to hliníkový pozdro co drží tu osičku? a tam to pročistit...?
vitásek
Nováček

Příspěvek od vitásek »

Přesně tak jak zde bylo řečeno rozebrat a vyčistit,je dobré to promáznout vodní vazelinou a doporučil bych ji máznout i pod ty vrchní gumové kloboučky na hřídelce
Borath
Přispěvovatel

Příspěvek od Borath »

tak zítra to rozeberu a vyčistím, ještě že mam možnost to dělat v teple, už vidím jak by mi venku prasklo to plastový torpédo... to bych si ho snad urval tak zatím a díky
mirdasR32
Přispěvovatel

Příspěvek od mirdasR32 »

A udělej na těch pozdrech v náhonu trochu vůli. A dal bych nové O-kroužky, jak nahoru, tak i dolů. Bejvaj na šrot.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Sracky typu WD40 jsou dobry na okamzity uvolneni zatuhlych casti, ale jakmile vyprcha, je to zatuhly znova. Vyzkousel jsem si to na zatuhlym vodnim cerpadle z plynovyho kotle. WD40 to spolehlive rozpohyboval ale po mesici skladovani opet zatuhly, takze chce to opravdu vycistit a namazat tim spravnym mazadlem.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“