Stěrače - nahodile funkční...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Stěrače - nahodile funkční...
Ahoj, dnes jsem ráno usedl do auta, nastartoval a následně si očistil okno ostřikovači se stěračema, vše ok. po ujetí cca 10km jsem chtěl opět setřit, ale stěrače jak kdyby byly zatuhlý zamrzlý, nijak jsem to neřešil, protože jsem přepl na nejrychlejší stupeň a postupně se rozhýbaly. Přijel jsem domu, zaparkoval a po cca 3 hodinách jsem opět nastartoval a setřel (bez problému) po 2 km jsem oět chtěl ostřiknout okno, ostřikovače začaly stříkat, ale stěrače jen poskočily. Zkusil jsem přepnout na nejrychlejší stupeň ale nic, vždy po chvilce jen tak na místě cuknou a nic, tak jsem jim pomohl rukou aby se vrátily a víc jsem to neřešil, pak sjem zastavil u obchodního centra, tam jsem byl asi tak 3.5hod. pak jsem si sedl do auta, a jen tak ze zvědavosti setřel a v pohodě jako by se nic nedělo, po asi 2 minutách jízdy jsem chtěl opět setřít a zase se zasekly, pomahal jsem jim rukou, ale nic nechtěl jsem to nijak rvát abych to nepo.... dojel jsem domu zaparkoval se vstyčenejma stěračemaa nevím co stím.. Prosím pomoc, jsem vděčnej za každou radu, to auto je snad prokletý...
VW Touran, 1.9 TDI 77kw, BKC, DSG
no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucenéBorath píše:no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...1pavel píše:klasika zarezlé , vyndej celou mechaniku stěračů , očisti a namazej osičky stěračů

OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
tak jsem to celé vyndal, prolil uvolnovačem na šrouby a to několikrát, pak WD a nakonec konkorem a jsem zvědavej co to udělá...chipmann píše:no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucenéBorath píše:no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...1pavel píše:klasika zarezlé , vyndej celou mechaniku stěračů , očisti a namazej osičky stěračů
toto nevyriesi tvoj problem. treba to rozobrat a vycistit. potom namazat vazelinou. nie srackami typu wd40Borath píše:tak jsem to celé vyndal, prolil uvolnovačem na šrouby a to několikrát, pak WD a nakonec konkorem a jsem zvědavej co to udělá...chipmann píše:no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucenéBorath píše: no ale že to funguje a nefunguje, prostě proč občas jako by nic a někdy uplně v prd...

Tak to nepomohlokevino píše:toto nevyriesi tvoj problem. treba to rozobrat a vycistit. potom namazat vazelinou. nie srackami typu wd40Borath píše:tak jsem to celé vyndal, prolil uvolnovačem na šrouby a to několikrát, pak WD a nakonec konkorem a jsem zvědavej co to udělá...chipmann píše: no je to prostě zatuhlý ty osičky běhaj v hliníkovém pouzdru proto to takhle blbne už jsem je viděl i ukroucené

Sracky typu WD40 jsou dobry na okamzity uvolneni zatuhlych casti, ale jakmile vyprcha, je to zatuhly znova. Vyzkousel jsem si to na zatuhlym vodnim cerpadle z plynovyho kotle. WD40 to spolehlive rozpohyboval ale po mesici skladovani opet zatuhly, takze chce to opravdu vycistit a namazat tim spravnym mazadlem.