Zamrzlá naft HELP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Taky jsem nabral Verva diesel a přidal VIF a zamrzlo to při -10 C !!! Teď jsem se teprve dočetl, že Benzinu vlastnějí POLÁCI !!!maros261177 píše:Ja tankujem na Polskom Orlene tu ich vervu diesel + vif a dnes pri mínus 16 bez problémov ...na pol otacky to naskocilo a ani to velmi nehrkalo... proste pohodka

Passat CC TDI, Octavia II TDI
ja som teraz natankoval alpin diesel len tak pre skusku dal som vif auto stalo cca 10dni v garazi nekurilo sa tam bola tam 0 dnes som prisiel auto bolo cele nejake zarosene natocil som na supu motor isiel v pohode ale po chvili som spozoroval ze zacalo dymit na bielo halus mam kat off aj egr vsimol som si ze mi z vyfuku kvapka voda mohla sa zacat ta odparovat?ze sa tam zrazila a potom zacalo nahrievat potrubie?
Vervu sem tankoval v polovině listopadu, při -18°C motor běžel normálně, tak asi chyba v závoze či nádrže ve špatném stavu na benzíncepasat píše:Taky jsem nabral Verva diesel a přidal VIF a zamrzlo to při -10 C !!! Teď jsem se teprve dočetl, že Benzinu vlastnějí POLÁCI !!!Už se tedy nedivím, že to zamrzlo, i když by to dle ČSN mělo vydržet min. -20 C

G3 Variant 1,9 TDi
... only S764

nafta Makro Stodůlky
Chtěl bych se podělit se svou zkušeností. Tankuji už přes tři roky v Makru ve Stodůlkách a neměl jsem ani jendou problém se zamrzlou naftou nebo problém s palivem. Udivujeme mě, že všichni tankujete takhle drahou naftu u Shell, Benzina. Kupte si radši aditivum a tím si tvoříte zařučeně nejlepší naftu. Poslední 3 měsíce liji VIF + makro naftu=shell V-power 

Skoda Octavia, nafta, L&K, 81 KW, 2001, najeto 185 tis
Sice jsem letos nezamrznul, ale když jsem tankoval v garáži asi při - 15, tak jsem byl nemile překvapenej. Vždy tam leju VIF( teď zimní) a když jsem ho tam chtěl nalít, tak to byl rosol, který nechtěl ani ven z plechovky, normální kaše. Ještě dodám, že ho vozím v autě v kufru, takže byl v mraze. Nechápu jak něco co má mimo jiné zabránit parafínovaní nafty samo ztuhne 

Před pár dny jsem ženský cvrknul do P206 atmosféráka Vervu a nic jsem jí neřekl. Cetanový číslo to má 60.
Dnes se mně ptala, jestli jsem jí to prej nějak netunil, že to jede o kvalt lépe a je to o dost tišší. Když to pozná moje baba a ta má nalítáno sotva 5000 za život, tak na tom něco bude.
Dnes se mně ptala, jestli jsem jí to prej nějak netunil, že to jede o kvalt lépe a je to o dost tišší. Když to pozná moje baba a ta má nalítáno sotva 5000 za život, tak na tom něco bude.

Passat 4motion AVF
Já myslím že benzina se snaží být číslo 1 takže by nemusela obkládat zákazníka, navíc udává snadno měřitelný údaj-60 cetanů narozdíl od v placebo diesel, kde se tak maximálně dočtete o speciální tajné formulaci aditiv, které vám nehorázně zvednou výkon a vyčistí i motor po smrti:)
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
-
- Přispěvovatel
Asi tak... ja tu Vervu Diesel tankujem v Polsku..asi rok a doteraz ziadni problem... a cena neporovnatelna s cenou nafty na Slovensku... nevirovna sa jej ani cena pri hypermarketoch...Golfisko píše:Vervu sem tankoval v polovině listopadu, při -18°C motor běžel normálně, tak asi chyba v závoze či nádrže ve špatném stavu na benzíncepasat píše:Taky jsem nabral Verva diesel a přidal VIF a zamrzlo to při -10 C !!! Teď jsem se teprve dočetl, že Benzinu vlastnějí POLÁCI !!!Už se tedy nedivím, že to zamrzlo, i když by to dle ČSN mělo vydržet min. -20 C
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám takový problém, podobný jak pasat. Mám Grande Punto, 1,9JTD, čepuji Benzina Q Diesel a Vervu Diesel (Benzina Brno Slatina a ty?) a liju tam aditiva Vif zimní a dva dny mně to teď blbne... Naskočí v pohodě, ale po chvíli to začlo koktat, hučet v něčem pod zadníma sedadlama (nejspíš pumpa paliva, nebo co tam je), protože to nemělo vliv na otáčky. Pak to chcíplo samo a napsalo "check your engine". Nastartoval jsem, chvíli ready a pak zas do sraček... Bylo -11 až -16. Trochu mě to nasralo, když Verva garantuje -26 a Vif by neměl ruši účinky, ale zlepšit o pár stupňu. Chtěl jsem to hodit do servisu, ale je víkend. Co přesně to udělalo tobě pasat? A jak jsi s tím postupoval dál? Nechci to auto nějak zasrat, má jen 2 rokypasat píše:Taky jsem nabral Verva diesel a přidal VIF a zamrzlo to při -10 C !!! Teď jsem se teprve dočetl, že Benzinu vlastnějí POLÁCI !!!maros261177 píše:Ja tankujem na Polskom Orlene tu ich vervu diesel + vif a dnes pri mínus 16 bez problémov ...na pol otacky to naskocilo a ani to velmi nehrkalo... proste pohodkaUž se tedy nedivím, že to zamrzlo, i když by to dle ČSN mělo vydržet min. -20 C